0
  • 0
    0
    0
  • Výsledky Scientologie
    0
    0
    Buďte informováni!
    Do níže uvedeného políčka napište svoji e-mailovou adresu a budete pravidelně dostávat nejnovější informace.
     4. 11. 2011 - Evropa

    PROHLÁŠENÍ SCIENTOLOGICKÉ CÍRKVE VE VĚCI ODVOLÁNÍ V "PŘÍPADU MALTONOVÁ"

    Scientologická církev odsuzuje přehnaný tlak na soudce ve Francii ze strany skupin UNADFI a MIVILUDES

    Až se ve čtvrtek 3. listopadu dostaví k odvolacímu soudu, vznese Celebrity centrum Scientologické církve zásadní otázky týkající se zacházení s náboženskými menšinami ve Francii.

     

    Scientologická církev je oficiálně uznaná jako opravdové náboženství demokratickými zeměmi Evropy, Evropským soudem pro lidská práva a významnými národy po celém světě. Přesto vydal v roce 2009 Pařížský opravný soud rozhodnutí, kterým ignoroval postavení církve a porušil základní práva scientologů na pokojné praktikování svého náboženství.

     

    V roce 2006, po sedmi letech vyšetřování, rozhodl pařížský prokurátor o tom, že jak proti Celebrity centru Scientologické církve v Paříži tak proti scientologům, kterých se vyšetřování týkalo, nebudou vznesena žádná obvinění, a požádal o ukončení vyšetřování.

     

    Namísto toho se ovšem soud podvolil tlaku protináboženských extremistů ve vládě a protlačil případ až k jakémusi procesu s kacíři, což je v rozporu s právy scientologů podle francouzského zákona a podle Evropské konvence o lidských právech.

     

    24. října 2011 podalo Celebrity centrum Scientologické církve stížnost ke zvláštnímu zmocněnci OSN na nově vydaný oběžník, který narušuje nezávislost soudců.

    Tato stížnost se týká buletinu z 19. září 2011, který byl vydán Ředitelstvím kriminálních záležitostí a milostí při Ministerstvu spravedlnosti Francie. Tento buletin byl rozeslán policejním soudcům, kterým dával instrukce o tom, jak zacházet s případy, které se týkají náboženských menšin. Tento nezákonný buletin předem řeší záležitosti, které by se mohly objevit před soudem, a instruuje policejní soudce, aby spolupracovali s UNADFI, což je soukromý protináboženský spolek a občanskoprávní strana v právě probíhajícím případu se Celebrity centrem Scientologické církve Paříž. To v podstatě znamená, že tento buletin podkopává právo Scientologické církve na spravedlivý proces a nezaujatost soudců.

     

    Jednou ze zásadních otázek, kterou je nutno vyřešit již na počátku odvolacího řízení, je samotná přítomnost spolku UNADFI během procesu. UNADFI je dotován Francouzskou vládou a uskutečňuje plány a činnosti pro MIVILUDES. MIVILUDES je Mezirezortní skupina pro boj se zneužíváním sektami, která je orgánem podřízeným Ministerskému předsedovi Francie a je zodpovědná za sledování a potlačování růstu náboženských menšin.

    MIVILUDES jedná jako "ideologická policie", která se pokouší francouzským občanům diktovat, čemu by měli věřit. UNADFI nemá žádné legitimní místo v tomto procesu.

    Scientologická církev prohlašuje, že právo na spravedlivý proces je pro náboženské menšiny ve Francii v ohrožení, dokud bude vláda nadále proti vybraným náboženským skupinám vytvářet atmosféru netolerance a diskriminace napříč právním systémem.

     

    Scientologické náboženství bylo založeno spisovatelem a filozofem L. Ron Hubbardem. První církev se zformovala v Los Angeles v roce 1954 a celé náboženství se od té doby rozrostlo do více než 9.000 církví, misí a přidružených skupin s miliony členů ve 165 zemích. Scientologická církev byla založena ve Francii před 50 lety.

     

    Pro více informací kontaktujte:

    Eric Roux

    eglise.scientologie@gmail.com


     

    NAVRCHOLU.cz