0
  • 0
    0
    0
  • Results of Scientology
    0
    0
    Stay informed!
    Enter your e-mail address in the below field and you'll be getting the latest news regularly.
     18. 1. 2005 - Ostatní

    OBĚTEM TSUNAMI POMÁHAJÍ TAKÉ DOBROVOLNÍ DUCHOVNÍ SCIENTOLOGICKÉ CÍRKVE

    Praha/Asie - Okolo 400 scientologických dobrovolných duchovních, také jeden z Prahy, pomáhá v postižených oblastech Indonésie, Srí Lanky, Thajska a Indie obětem tsunami. Počet scientologických dobrovolných duchovních, kteří se do postižených oblastí rozhodli přiletět a pomoci prakticky ze všech koutů světa, se stále zvyšuje.

    Tito dobrovolní duchovní pomáhají v postižených oblastech již od počátku neštěstí. Jejich pomoc začala identifikací těl obětí. Ihned také začali pomáhat zraněným a těm, co byli v šoku ze ztrát svých blízkých a svých domovů. Také dobrovolný duchovní z Prahy Daniel Stangar pomáhá postiženým v Indii, kde již působil před dvěmi lety v rámci své mise v hlavním městě Dillí.

    Pomoc dobrovolných duchovních je velmi účinná také proto, že používají techniky zvané ASISTY (detailně vysvětleno viz níže) k úlevě od stresu, traumat a fyzické bolesti (zranění apod.).

    Svými asisty pomáhají vedle lékařů a zdravotních sester v nemocnicích. Také své znalosti předávají ostatním pomáhajícím z řad záchranářů, budhistických mnichů (Thajsko) muslimských duchovních (Indonésie - Banda Aceh) a také je učí ty, kteří již pomoc sami dostali, aby si mohli pomáhat navzájem.

    Svoji činnost koordinují s místními vládami, vojáky a také spolupracují s Červeným křížem.

    Také pomáhají s výstavbou stanů pro lidi, kteří přišli o střechu nad hlavou. O domov přišlo v Asii přes jeden milion lidí. Též přispívají v rámci organizace obnovy zdevastovaných území.

    Program dobrovolných duchovních začal v polovině 70. let poté, co humanista L. Ron Hubbard zveřejnil skutečnost, že zločin stoupá úměrně s poklesem náboženského vlivu ve společnosti. Viděl, že ve světě, který byl víc a víc ovládán materialismem, duchovní hodnoty mizely a s nimi kvalita života. Jenom náboženství je proto schopno uplatnit svůj pozitivní vliv na sociální strádání člověka a zvrácení tohoto sestupného trendu ve společnosti.

    Dobrovolní duchovní působí ve více než 150 státech  a jsou schopni prakticky používat znalosti z 19 předmětů včetně manželského poradenství, vzdělání, zvládání zneužívání drog, řešení konfliktů, pomoci při nemocech a zranění, zvládání negramotnosti, zmírnění tělesné a emoční bolesti, poskytování řešení pro nebezpečné prostředí, organizování komunitních programů a mnohem víc.

    Během let  poskytli pomoc  například uprchlickým táborům v Kosovu, obětem zemětřesení v Kobe v Japonsku, těm, co přežili bombardování v Oklahoma City, a také pomohli obětem  a záchranářům na „Ground Zero“ po útoku teroristů na Světové obchodní centrum, kde jich působilo přes 3 000. Také v období záplav v Praze v roce 2002 pomáhalo evakuovaným osobám a hasičům z celkem sedmi hasičských sborů města téměř 70 scientologických dobrovolných duchovních z Čech. Jejich pomoc spočívala především v používání technik asistů. Byla také velmi oceněna ředitelem pražských hasičů. Viz www.scientologie.cz/tisk.

     

    ***

    Asisty jsou techniky, které se používají k úlevě od stresu a fyzické bolesti či námahy a také se jimi přivádí rozrušené a zmatené osoby  k vnímání současného prostředí. Fungují na principu, že se postižená osoba mentálně či duchovně odtahuje od místa svého zranění. Pouze obnovením komunikace s místem zranění  může jednotlivec sám u sebe vnést do svého léčení duchovní prvek a velmi urychlit hojivý proces. Tyto techniky byly vyvinuty L. Ron Hubbardem.


     

    Pro více informací kontaktujte:

    e-mail: tisk@scientologie.cz
    www.volunteerministers.org

    NAVRCHOLU.cz