0
  • 0
    0
    0
  • Výsledky Scientologie
    0
    0
    Buďte informováni!
    Do níže uvedeného políčka napište svoji e-mailovou adresu a budete pravidelně dostávat nejnovější informace.
     14. 2. 2005 - Ostatní

    LIDÉ Z POSTIŽENÝCH OBLASTÍ ASIE PO TSUNAMI POTŘEBUJÍ STÁLE POMOC, DOBROVOLNÍ DUCHOVNÍ SCIENTOLOGICKÉ CÍRKVE PROTO NADÁLE ZŮSTÁVAJÍ

    Praha/Asie- Od prosince 2004 odletělo již přes 450 scientologických dobrovolných duchovních, také jeden z Prahy do postižených oblastí Indonesie, Sri Lanky, Thajska a Indie, aby pomohlo obětem zničujících vln tsunami.

    Tito dobrovolní duchovní pomáhají v postižených oblastech již od počátku neštěstí. Jejich pomoc začala  s identifikací těl obětí. Ihned také začali pomáhat zraněným a těm co byli v šoku ze ztrát svých blízkých a svých domovů. Také dobrovolný duchovní z Prahy Daniel Stangar pomáhá postiženým v Indii již druhý měsíc. Působil na jihovýchodním pobřeží Indie, v okrese Nagapattinam. Nyní pomáhá v indickém Mysore.

    Pomoc dobrovolných duchovních je stále vyžadována. Říkají: “Nemůžeme odjet zpět do svých domovů, zatímco lidé chtějí pomoci“. Je zde stále tolik práce, více lidí potřebuje pomoc.“

    Tito duchovní, vybavení organizačními dovednostmi a účinnými technikami zvaných ASISTY (detailně vysvětleno viz níže), šli do nemocnic a poskytovali pacientům pomoc k úlevě od stresu, traumat a fyzické bolesti (zranění apod.). Přičemž nalezli klíčový faktor, který spočívá v tom, že pokud je lidská bytost přemožena traumatizujícím zážitkem a dostane naději, je schopna se sama uzdravit od svých duševních zranění a strádání.

    Doposud přes 11 300 lidí z různých etnik a náboženského prostředí bylo vzděláno v jednoduchých a účinných technikách zvaných asisty, tak že mohou sami efektivně pomoci ostatním. Patří mezi ně například: budhističtí mniši z klášterů Dalaj Lámy, kteří se naučili tyto duchovní procedury a zůstali několik týdnů v místech neštěstí a nesčetněkrát pomohli místním lidem, kteří potřebovali tuto pomoc; muslimským Imámům v indonéském Banda Acehu bylo předvedeno jak mají provádět asisty a nyní sami instruují ostatní v těchto procedurách. Také pracovníci Červeného kříže žádali, aby byli vyškoleni v technikách asistů stejně jako řady armádních a vojenských sil,  lékařů, inženýrů, psychologů a vládních zaměstnanců. Všichni byli vyškoleni jak poskytovat asisty.

    Dobrovolní duchovní nyní provádí Dianetické semináře, kde učí lidi jak poskytovat dianetické techniky ke zmírnění a úlevě od duševních traumat.

    * Asisty jsou techniky, které se používají k úlevě od stresu a fyzické bolesti či námahy a také k přivedení rozrušené a zmatené osoby  ke vnímání současného prostředí. Fungují na principu že se postižená osoba mentálně či duchovně odtahuje od místa svého zranění. Pouze obnovením komunikace s místem zranění  může přinést jednotlivec sám sobě duchovní prvek do svého léčení a velmi urychlit hojivý proces. Tyto techniky byly vyvinuty L. Ron Hubbardem.

    Pro více informací :

    www.volunteerministers.org

    NAVRCHOLU.cz