0
  • 0
    0
    0
  • Výsledky Scientologie
    0
    0
    Buďte informováni!
    Do níže uvedeného políčka napište svoji e-mailovou adresu a budete pravidelně dostávat nejnovější informace.
     12. 11. 2004 - Německo

    SCIENTOLOGICKÁ CÍRKEV OZNAMUJE SVÉ ODVOLÁNÍ PROTI DALŠÍMU SLEDOVÁNÍ ÚŘADEM NA OCHRANU ÚSTAVY

    (Kolín/Mnichov) Potom co byla ve čtvrtek Správním soudem v Kolíně zamítnuta žaloba Scientologické církve proti dalšímu sledování Spolkovým úřadem na ochranu ústavy, církev oznámila své odvolání k Vrchnímu správnímu soudu v Münsteru (Severní Porýní-Vestfálsko). To bylo Správním soudem v Kolíně již dnes výslovně dovoleno.

    Podle rozhodnutí Správního soudu v Kolíně (Severní Porýní-Vestfálsko):

    SCIENTOLOGICKÁ CÍRKEV  OZNAMUJE SVÉ ODVOLÁNÍ PROTI DALŠÍMU SLEDOVÁNÍ ÚŘADEM NA OCHRANU ÚSTAVY.

    SLEDOVÁNÍ ÚŘADEM NA OCHRANU ÚSTAVY JE UŽ 7 LET ZNEUŽÍVÁNO JAKO POLITICKÝ NÁSTROJ K DISKRIMINACI ČLENŮ SCIENTOLOGICKÉ CÍRKVE.

    NEEXISTUJÍ ŽÁDNÉ DŮKAZY PRO VYSLOVENÁ TVRZENÍ.

    8 SPOLKOVÝCH ZEMÍ SLEDOVÁNÍ ZASTAVILO NEBO S NÍM VŮBEC NEZAČALO.

    V Německu je již veřejným tajemstvím, že sledování Scientologické církve  Úřadem na ochranu ústavy je čistě politickým rozhodnutím bez faktického podkladu. Jeho jediným účelem je diskriminace Scientologie a jejích členů – stejně jako uklidnění náboženské konkurence  ve formě úředních církví.


    Spolková ministryně ochrany spotřebitelů Renate Künast prohlásila už 26. dubna 2000 v rozhovoru pro Süddeutschen Zeitung: „Úřad sleduje Scientologii, ačkoli už mezitím všichni vědí, že Scientologie nepředstavuje pro Spolkovou republiku žádné nebezpečí.“ Ve zprávách Ministerstva zahraničí USA o lidských právech bylo sledování Scientologie opakovaně vehementně kritizováno. Také zde bylo stále znovu zdůrazňováno, že neexistují žádné důkazy pro protiprávní jednání jakéhokoli druhu.

    Mnoho spolkových zemí už z toho vyvodilo důsledky. Šlesvicko-Holštýnsko se sledováním nikdy nezačalo, protože domněnky samotné nejsou dostačující. Berlín své aktivity proti Scientologii zastavil v srpnu 2003, aby se tak vyhnul negativnímu soudnímu rozhodnutí. Poté co Správní soud v Berlíně v prosinci 2003 v této souvislosti rozhodl, že samotné uvedení Scientologické církve ve zprávách Úřadu na ochranu ústavy je diskriminující, upustily také spolkové země Hesensko, Severní Porýní-Vestfálsko, Meklenbursko-Vorpommern, Porýní-Falcko, Sasko a Sasko-Anhalt od dalšího uvádění Scientologie do zpráv svých úřadů na ochranu ústavy.

    Není pochyb o tom, že se fakta nedají potlačovat navždy a že nakonec bude Scientologická církev plně respektována, což jí právě na základě skutečností a německé ústavy náleží.

    K obsahu a pro další informace kontaktujte:

    e-mail: tisk@scientologie.cz
    www.scientologie-info.cz

    NAVRCHOLU.cz