0
  • 0
    0
    0
  • Výsledky Scientologie
    0
    0
    Buďte informováni!
    Do níže uvedeného políčka napište svoji e-mailovou adresu a budete pravidelně dostávat nejnovější informace.
     6. 5. 2005 - ČR

    MARIHUANA: SKRYTÁ FAKTA O ŠKODLIVÉ DROZE

    Praha - Zmatek a protichůdné informace o nejrozšířenější pouliční droze nahrávají marihuaně na smeč. Pravdivá informovanost o psychotropní droze je ostrým hrotem celého systému účinné protidrogové prevence.

    Protidrogový projekt ŘEKNI NE DROGÁM – ŘEKNI ANO ŽIVOTU informuje o nebezpečí konopných drog již od svého vzniku v roce 1983.

    Každá droga včetně marihuany  je v zásadě  jed a jako každá droga způsobuje více či méně otravu organismu. Marihuana však neničí pouze tělo, ale také rozum a osobnost. Konkrétně konopné produkty mezi které se počítá marihuana, joint a hašiš obsahují silně toxickou látku zvanou THC, jejichž zbytky se v uživateli této drogy usazují. Tyto látky se rozpouští na rozdíl od alkoholu POUZE v tukových tkáních a buňkách organismu (ne v krvi, moči či ve vodě), kde ZŮSTÁVAJÍ a PŮSOBÍ DLOUHODOBĚ. Jejich zbytky se průběžně aktivují a dostávají zpět do krve, kde působí na psychické a fyzické zdraví konzumenta. Marihuana vyvolává stavy podobné psychózám, způsobuje nedostatek motivace, ztrátu zájmů, obtíže při učení a při koncentraci, změny osobnosti a nálad, hromadění THC v mozku, játrech, varlatech atd., dědičná poškození či poruchy růstu u mladistvých a mnoho dalších poškození, například celé dýchací soustavy. V marihuanovém kouři se nachází 400 chemikálií z nichž 60 bylo prokázáno jako rakovinotvorných.


    RAZANCE MARIHUANY SE ZVÝŠILA

    Nepřehlédnutelná změna koncentrace THC oproti 60-70 letům, kdy v jedné cigaretě „trávy“ bylo 10 mg THC, zvýšilo razanci této psychotropní drogy. Dnes toto množství může dosáhnout až 60-150 mg v jedné cigaretě! Nemůžeme se tedy opírat o data z průzkumů před třiceti lety a nemůžeme věřit tomu, že joint je maličkost.

    „Žádná jiná droga, která je člověkem užívána, nezůstává v těle tak dlouho jako Cannabis. A neexistuje žádná jiná legální nebo ilegální droga, která napadá každý důležitý tělesný orgán, každý tělesný systém a každou jednotlivou tělesnou buňku.“

    dr. Carlton E. Turner
    University of Mississippi
    již 30 let celosvětově uznávaný
    výzkumný pracovník v oboru
    konopných drog


    KANABIS - „MĚKKÁ“ DROGA?

    Synteticky vytvořené názvosloví, které drogy rozděluje do skupin dle jejich účinků, má vyvolávat dojem u konopných drog, že jsou tzv. měkké a tedy, méně nebezpečné až vlastně neškodné. Měkký má v této souvislosti význam „nečiní tělesně závislým“. To se však týká konopných drog pouze podmíněně a zcela pomíjí aspekt potenciálu psychické závislosti.
    Pojem „měkký“ však daleko více naznačuje, i když NEMÁ být definicí, že určité substance jsou relativně neškodné, na rozdíl od tzv. „tvrdých“ drog. Podle této logiky by mohl být „měkký“ i ruční granát, pokud bychom jeho bezprostřední účinky porovnávali s bombou. Budeme-li drogy klasifikovat podle jejich skutečných zdravotních a sociálních účinků, účinků na rozum a osobnost, bude brzy jasné, že „měkké“ drogy jsou pouhým mýtem. To platí zejména tehdy, hovoříme-li o marihuaně, hašiši a jointu.

    Smutnou realitou je bohužel fakt, že falešné a nepravdivé informace o drogách jsou šířeny těmi, kteří drogy buď sami konzumují či prodávají nebo z nich mají jakýkoliv prospěch. Stává se docela často, že důsledná protidrogová prevence je ztěžována takovými lidmi a  protidrogová prevence dostává na frak.

    Protidrogový projekt působí v ČR již od roku 2001. Projekt je podporován členy Scientologické církve, kteří sami žijí život bez drog. Je součástí mezinárodního protidrogového projektu, který vznikl již v roce 1983 ve Francii jako odpověď na zvyšující se nárůst drog a jejich zneužívání.  Jeho činnost spočívá v rozsáhlých veřejných kampaních s informováním o nebezpečí drog. Cílem je informovat jednoduchým a srozumitelným způsobem o zdravotních a sociálních rizicích a podnítit společnost k většímu důrazu na jejich prevenci. Projekt také informuje o efektivním řešení pro již drogově závislé, které spočívá v detoxikačním programu bez pomoci náhražkových drog podle metody L. Ron Hubbarda. Projekt v ČR oslovil pouličními kampaněmi od roku 2001 přes jeden a půl milionu lidí. Mezi jeho aktivity patří vydávání a distribuce informačních protidrogových materiálů, zejména o marihuaně, extázi nebo také nový materiál určený pro rodiče a učitele jak mají s dětmi mluvit o drogách s názvem Děti a drogy. Letos v červnu projekt pořádá již III. ročník celorepublikové protidrogové kampaně spojené se sportem s názvem Cyklo-běh za ČR bez drog.

    „V protidrogové prevenci vidíme skutečné řešení a velkou šanci pro budoucí generace. Když lidé porozumí tomu, co drogy jsou a co způsobují, udělají si na ně vlastní, pevný názor,“ říká mluvčí projektu Špalek.

    Podle  průzkumu ESPAD (Evropská školní studie o alkoholu a jiných drogách) z konce roku 2004 konzumuje česká mládež ve věku 16 let nejvíce marihuany v Evropě. Celkově jí vyzkoušelo téměř 50%, přitom každý pátý kouří „trávu“ aspoň jednou měsíčně a každý dvacátý prakticky denně. 8% dětí v tomto věku vyzkoušelo extázi, 6% pak LSD.

    Britská vláda se podle zprávy BBC z 21. března letošního roku rozhodla přezkoumat nebezpečnost marihuany a také francouzská vláda v čele s ministrem zdravotnictví vytvořila novou strategii boje proti podceňované marihuaně. Jeho bojovný výrok mluví za vše, “Je třeba říci mladým pravdu,” zavelel ministr.

    Pro více informací:

    www.marihuana.cz

    NAVRCHOLU.cz