0
  • 0
    0
    0
  • Results of Scientology
    0
    0
    Stay informed!
    Enter your e-mail address in the below field and you'll be getting the latest news regularly.
     3. 4. 2006 - ČR

    VÝSTAVA PŘIPOMÍNÁ CYKLO-BĚH ZA ČESKOU REPUBLIKU BEZ DROG 2005

    V Paláci knih Luxor byla v pondělí 3.4. zahájena výstava fotografií z nejrozsáhlejší protidrogové kampaně spojené se sportem v ČR. Výstava s názvem Kolem a během za republiku bez drog potrvá do 17. dubna 2006. Vernisáž fotografií pokřtil čirou vodou senátor PČR Josef Vaculík.

    Pan senátor k projektu Cyklo-běhu za Českou republiku bez drog také řekl:

    „Vážení přátelé, bylo mi ctí a potěšením zúčastnit se aktivně první etapy z posledního ročníku Cyklo-běhu za Českou republiku bez drog. Toto pozitivní setkání s aktivními odpůrci šíření drog cestou prevence, zejména mezi mládeží, však beru i jako osobní výzvu k další pomoci na této nelehké cestě v boji o předcházení závislostem na drogách.“

    Výstava svým obrazem dokumentuje a prezentuje již III. ročník protidrogové kampaňe spojené se sportem s názvem CYKLOBĚH ZA ČR BEZ DROG 2005. Akci pořádal již tradičně protidrogový projekt Řekni NE drogám - Řekni ANO životu, který podporuje Scientologická církev.
     
    Tento projekt chce také upozornit na žalostný nárůst vlivu drog v naší zemi, která je za posledních 10 let na celoevropské špici v jejich užívání, zejména těch nejdostupnějších, marihuany a extáze. Podle poslední Evropské školní studie o alkoholu a jiných drogách (ESPAD) bylo v ČR 325.000 dospívajících ve věku 15-16 let, kteří měli zkušenost s ilegálními drogami.  Zvýšení a zlepšení protidrogové prevence vychází jako nejúčinnější a nejlevnější řešení.

    III. ročník Cykloběhu za Českou republiku bez drog 2005 slavnostně odstartoval z jihomoravského Hodonína 12. června 2005 a vedl přes 40 měst Moravy a Čech. Po 14 dnech byl protidrogový maraton úspěšně ukončen v hlavním městě Praze, symbolicky 26. června, v Mezinárodní den proti zneužívání drog. V pondělí 27. června 2005 pak bylo slavnostně předáno Prohlášení měst se 40 podpisy představitelů navštívených měst do rukou zástupců Senátu Parlamentu České republiky.

    Hlavní myšlenka celorepublikové akce Cykloběh za Českou republiku bez drog je pomoci propojit jednotlivá města v České republice, aby se stala městy bez drog. Tým cykloběžců (střídají jízdu na kole s během. Mezi městy se přesunují na kolech a do měst většinou dobíhají) navštíví každoročně vždy během 12-14-ti dnů okolo 40 měst naší země! S poslední akcí se pojily protidrogové informační akce v ulicích 40-ti navštívených měst, distribuce materiálů o sociálních a zdravotních rizicích drog, protidrogové kulturně-společenské mítinky pod širým nebem a dodávání přednášek o drogách. To vše během 14 dnů.

    Snahou Cykloběhu bylo také pomoci zaktivizovat města, která na své trase dobrovolníci navštívili, ke zvýšení protidrogové prevence a k vyzdvihnutí její nutnosti a důležitosti.

    Tým cykloběžců-sportovců, který zvládl celou trasu (1300km, denně okolo 110km), byl tvořen členy Scientologické církve. Scientologové jsou skupinou, která žije život bez ilegálních drog. Na projektu CYKLOBĚH se podílelo také mnoho dalších organizací a jednotlivců, kterým není lhostejná drogová situace v naší zemi.

    Projekt Řekni NE drogám – řekni ANO životu začal působit v České republice v květnu 2001. Jeho posláním a hlavní činností je podávání informací srozumitelným a jednoduchým způsobem a vzdělávat širokou veřejnost o sociálních a zdravotních rizicích drog. Protidrogová prevence je zaměřena především na děti, mládež a rodiče. Sdružení také informuje o efektivním řešení pro již drogově závislé, které spočívá v účinném detoxikačním programu, výhradně bez „pomoci“ náhražkových drog podle metody L. Ron Hubbarda.

    Za necelých 5 let činnosti jeho dobrovolníci zorganizovali a zrealizovali přes 4000 protidrogových informačních kampaní v ulicích téměř 100 měst celé naší země. Tyto akce doposud oslovily přes 2 miliony spoluobčanů.

    Pro více informací:
    www.rekninedrogam.cz
    www.marihuana.cz  

    NAVRCHOLU.cz