0
  • 0
    0
    0
  • Výsledky Scientologie
    0
    0
    Buďte informováni!
    Do níže uvedeného políčka napište svoji e-mailovou adresu a budete pravidelně dostávat nejnovější informace.
     14. 4. 2006 - ČR

    CO JE TO TICHÝ POROD?

    Všechny ženy a děti si zaslouží ohromný respekt a péči a to je to, o čem všem je tichý porod. Pro přesné vysvětlení a vyjasnění praktikování tzv. tichého porodu, který používají scientologové a zájemci o tuto praktickou metodu porodu, je napsána tato tisková zpráva.

    Tedy, co je to tichý porod? Je to celé o zajištění nejlepšího možného prostředí pro rodící matku a její nové dítě. Jde o průběh porodu, který je uskutečněný v tichém a milujícím prostředí s neřečenými slovy u všech přítomných, jak je jen možné.
     
    Tzv. tichý porod je založen na výzkumu mysli a duše panem Hubbardem. Objevil, že slova vyřčená během okamžiků bolesti a bezvědomí, mohou mít zpětný vliv na jedince v pozdějších obdobích života. Jsou zaznamenány v reaktivní mysli jako engramy. Kdokoliv si o tom může přečíst v knize Dianetika, moderní věda o duševním zdraví (poprvé publikována v roce 1950), která je dnes dostupná ve většině knihkupectví nebo na stránkách www.dianetika.cz.

    Matky přirozeně chtějí dát svému dítěti nejlepší možný start do života a tak udržovat porod tak tichý, jak jen možné. Již toto pomůže zlepšit duševní zdraví dítěte.

    Jak tichý porod funguje?

    Není zde žádná specifická rutina. Péče je věnována všem ostatním aspektům průběhu porodu. Žena se domluví se svým doktorem nebo porodní asistentkou či s kýmkoliv, kdo bude přítomen u jejího porodu, jak komunikovat v jeho průběhu beze slov. Dohoda o způsobu komunikace je individuální.

    Tichý porod je osobní rozhodnutí matky a nekříží se s žádným lékařským postupem. Lékaři přirozeně respektují přání matky zvolit si svou vlastní zkušenost s porodem.

    Metodu tichého porodu také podporuje metoda pana Leboyera, která zahrnuje ztlumená světla a jemný průchod bez náhlého hnutí, které může rozrušit nebo šokovat dítě.  Ve své knize Porod bez násilí, Leboyer píše: „Toto  učení se tichu – tak podstatné pro matky – stejně tak důležité pro ty, kdo pomáhají při porodu, porodníky, ošetřovatele. Ti kdo pomáhají při porodu, se musí naučit tomuto novému tichu. Také musí být připraveni přijmout dítě s péčí a respektem.”

    Dodatečně, studie zpracovaná ve Švédsku a vydaná v roce 1998 objevila, že minimalizování bolesti a nepohodlí dítěte během porodu se zdá být důležité ve snížení rizika spáchání sebevraždy násilným způsobem v dospělosti.

    Kontakt pro více informací:

    www.dianetika.cz

    NAVRCHOLU.cz