0
  • 0
    0
    0
  • Výsledky Scientologie
    0
    0
    Buďte informováni!
    Do níže uvedeného políčka napište svoji e-mailovou adresu a budete pravidelně dostávat nejnovější informace.
     10. 10. 2006 - ČR

    DNES PROBĚHLA ČESKÁ PREMIÉRA 30 JEDINEČNÝCH VIDEOKLIPŮ, KTERÉ „UVÁDÍ LIDSKÁ PRÁVA DO ŽIVOTA“ - EXKLUZIVNĚ V PRAŽSKÉM KINĚ EVALD S ČESKÝMI TITULKY!

    Především pro náctileté bylo zfilmováno 30 krátkých videoklipů o všech třiceti lidských právech, která podle OSN Všeobecné deklarace lidských práv, deklarují stejná lidská práva pro všechny.

    Světová premiéra 30 videoklipů, která „uvádí lidská práva do života“ proběhla v srpnu letošního roku v hlavním sídle OSN v New Yorku.

    Česká premiéra 30 videoklipů o lidských právech proběhla dnes v pražském kině Evald za účasti českých zástupců státních i nestátních organizací, které se zabývají ochranou a monitorováním lidských práv. Přítomni byli také zástupci českých poboček významných mezinárodních organizací zabývajících se lidskými právy včetně některých zástupců velvyslanectví a zastánců lidských práv.  Akce byla zorganizována českou pobočkou Mládež za lidská práva International.

    Každý ze 30 videoklipů má méně než 60 sekund a poutavou formou prezentuje jedno ze třiceti základních lidských práv. Klipy režíroval 19letý Taron Lexton, držitel několika mezinárodních ocenění. Všechny klipy vznikly za velkého přispění oddělení lidských práv Mezinárodní Scientologické církve.

    JUDr. Pavel Bílek z Českého helsinského výboru, který se české premiéry videoklipů zúčastnil, řekl: “Nedotknutelnost lidských práv je jednoznačná a Všeobecná deklarace lidských práv OSN je stále základem pro lidská práva, ze kterých se musí vycházet a dodržovat je. 30 videoklipů o 30 lidských právech má výrazně edukativní charakter a přínos k pochopení lidských práv. Touto moderní formou komunikace je možné lépe oslovit mladé lidi. V dnešním světě jsou tendence lidská práva všelijak nedodržovat a odklánět se od základu, který je definován samotnou Všeobecnou deklarací lidských práv.“

    Občanské sdružení Mládež za lidská práva je českou pobočkou stejnomenné organizace působící po celém světě, jejímž cílem je učit zejména mládež o třiceti lidských právech, které každému z nás zaručuje Všeobecná deklarace o lidských právech OSN. „Série těchto videoklipů na DVD má pomoci k lepšímu pochopení a vizualizaci lidských práv. Je to moderní nástroj a pomůcka do dnešní hektické doby, kde nejen děti, ale i mnoho dospělých nemá vůbec potuchy o svých vlastních právech. Pokud budou lidská práva mezi lidmi známá, pak mohou být důsledně dodržována. V dětech je budoucnost pro nás všechny a znát svá lidská práva si určitě zaslouží," řekl předseda sdružení Miškovec.

    Mezi další důležitý projekt Mládeže za lidská práva patří unikátní manuál pro učitele a vzdělávací pracovníky k výuce v problematice lidských práv. Tento vzdělávací projekt již přinesl své ovoce ve formě zlepšených mezilidských vztahů mezi dětmi a mládeží. Vzdělávací program za pomocí manuálu bude brzy aplikován také vzdělávacími pracovníky v České republice.

    „Podle našich průzkumů jsme zjistili, že nejvíce zneužívaná jsou lidská práva u slabých jedinců a formou týraní dětí. Plně souhlasím s citátem amerického spisovatele a humanisty L. Ron Hubbarda, že se lidská práva musí stát skutečností, nejenom idealistickým snem," řekl dále Miškovec.

    Pro více informací o mezinárodní organizaci Mládež za lidská práva a jejich projektech navštivte www.YouthForHumanRights.org nebo napište na info@30prav.cz.

    NAVRCHOLU.cz