0
  • 0
    0
    0
  • Výsledky Scientologie
    0
    0
    Buďte informováni!
    Do níže uvedeného políčka napište svoji e-mailovou adresu a budete pravidelně dostávat nejnovější informace.
     12. 1. 2007 - Německo

    EXPANZE SCIENTOLOGICKÉ CÍRKVE V NĚMECKU. OTEVŘENÍ NOVÉHO SÍDLA ORGANIZACE SCIENTOLOGICKÉ CÍRKVE V BERLÍNĚ. TAKÉ ZA ÚČASTI ČESKÉ DELEGACE!

    Berlín/Praha – Také za účasti delegace 70 - 100 českých scientologů bude v sobotu 13. ledna přestřižena páska nové organizace Scientologické církve v hlavním městě Německa. Očekávaná účast na slavnostním otevření je 5 000 - 10 000 návštěvníků.

    Budou to jak scientologové z celé Evropy včetně oficiálních představitelů z ČR, tak i významné osobnosti z celého světa. Velkolepá sedmipodlažní budova, která se nachází na rohu ulic Otto Suhr Allee a Cauerovy ve čtvrti Charlottenburg se rozkládá na 4000 m2 a prošla rozsáhlou přestavbou do moderního stylu. Důvodem, proč se církev rozhodla přestěhovat do nového sídla, je být blíže široké veřejnosti a v mnoha větším měřítku poskytovat služby svým členům. Stejně tak i uskutečňovat své sociální programy určené k boji proti užívání drog a násilí mezi mládeží.

    V nové budově je rozsáhlé informační centrum přístupné veřejnosti a vybavené audiovizuálními monitory, které podávají stručné a věcné informace o základech učení scientologie, jejích praktikách a aktivitách v Berlíně a po celé zeměkouli, a rovněž informace o životě a úspěších L. Rona Hubbarda, zakladatele scientologického náboženství. Na monitorech jsou také k vidění velmi úspěšné sekulární programy, které se zabývají bojem s negramotností, kriminalitou, úpadkem morálky a lidskými právy.

    „Naše protidrogové programy a programy na ochranu lidských práv jsou pro Berlín zvlášť důležité, protože zde existuje vážný problém s násilím na školách, které jen v posledním roce vzrostlo o 76%,“ řekl Frank Busch, mluvčí církve v Berlíně. „Vzdělávání v oblasti práv ostatních a porozumění těmto právům je klíčové, a proto jsme vydali miliony brožur na tato témata.“

    Základní účelem využití budovy je, aby se scientologové účastnili postupné cesty k duchovní svobodě. Velký rámec působnosti scientologie je zachycen v rozsáhlé knihovně, kde se nacházejí písemné a nahrané texty L. Rona Hubbarda. Tato díla jsou součástí početných kurzů, které církev nabízí, od úvodních kurzů vyučujících základní principy použitelné v každodenním životě až po kompletní studium náboženské teologie.

    „Naše nová berlínská budova je odrazem zájmu veřejnosti o scientologii,“ řekl Busch. „Na ten jsme zareagovali mezinárodním programem, abychom získali nové církevní budovy ve významných městech po celém světě, včetně Madridu, Kodaně, New Yorku, San Franciska, Washingtonu D.C., Dallasu, Johanesburgu, Melbourne. Právě minulý měsíc proběhlo slavnostní otevření nové organizace scientologické církve v centru Londýna.“

    V současné době existuje více než 7000 církví, misí a spřízněných skupin ve 163 zemích a s 10 miliony členů. Scientologie je v těchto zemích registrována jako církev, náboženská organizace nebo jako nezisková organizace. V samotném Německu jsou organizace Scientologické církve registrovány jako náboženské  organizace (tzv. idealistické organizace).

    Kromě toho německé soudy uznaly scientologii jako důvěryhodné náboženství ve více než 40 případech. Zde je několik případů z posledních let.
    * V listopadu 1997 německý Nejvyšší federální správní soud vydal mezní rozhodnutí o tom, že scientologické služby jsou svou povahou duchovní služby a nemají komerční základ.
    * Dne 12. prosince 2003 uznal správní odvolací soud v Bádensku-Würtenbersku Scientologickou církev ve Stuttgartu za náboženskou organizaci, spadající pod ochranu německé Ústavy.
    * Dne 23. března 2004 obdržela Scientologická církev v Düsseldorfu od Krajského soudu Düsseldorf oficiální registraci jako idealistická společnost.
    * V červnu 2004 rozhodl Státní odvolací správní soud v Hamburku, že diskriminační postupy, které použila hamburská samospráva vůči jisté člence scientologické církve, představovaly zásah do práva na náboženskou svobodu, které je chráněno článkem 4 německé Ústavy.

    Více informací o nové berlínské organizaci na:
    http://www.scientology-berlin.org/

    NAVRCHOLU.cz