0
  • 0
    0
    0
  • Výsledky Scientologie
    0
    0
    Buďte informováni!
    Do níže uvedeného políčka napište svoji e-mailovou adresu a budete pravidelně dostávat nejnovější informace.
     6. 1. 2007 - Ostatní

    NEJVÍCE VYDÁVANÝ A PŘEKLÁDANÝ SVĚTOVÝ AUTOR - 2 NOVÉ GUINNESSOVY SVĚTOVÉ REKORDY BYLY PŘIZNÁNY L. RONU HUBBARDOVI

    Kodaň, Dánsko – Mezi 65.000 uchazeči o zápis do Knihy světových rekordů v centrále společnosti Guinness World Records v Londýně získal L. Ron Hubbard dokonce 2 ocenění: jedno jej certifikuje jako nejvydávanějšího autora světa, druhým oceněním překonal svůj vlastní predešlý rekord jako nejvíce překládaný autor tím, že zvýšil počet jazyků ze 65 na 71. L. Ron Hubbard (1911 - 1986) vydal 1084 děl a tím překonal předcházejícího držitele rekordu Jose Carlose Ryokiho z Brazílie s 1058 díly.

    Hubbardova kariéra spisovatele začala v roce 1934, kdy byla jeho povídka “Zelený bůh” vydána v Thrilling Adventures - v jednom z nejpopulárnějších dobrodružných magazínů té doby. Vydával jeden a půl příběhu během dvou týdnů neboli 100.000 slov mesíčně.

    V roce 1938 podepsal smlouvu se “Street & Smith” - “Fiction Company” – a brzy poté se celý žánr začal měnit - science fiction se jeho díly začal měnit z příběhů o robotech a strojích na příběhy o skutečném člověku. Dnes je Hubbard stále znám jako spisovatel science-fiction, ačkoli tento žánr tvořil méně než 30 procent jeho děl v oblasti beletrie. Jeho poslední romány, napsané v letech  1980-81, “Bitevní pole Země” a desetisvazková satirická science fiction “Mise na Zemi”, se oba objevily na seznamu bestselerů New York Times.

    Hubbard byl nejen schopen si sednout a napsat určitou povídku na objednávku, ale vytvořit ji tak, aby splňovala předepsanou délku, což byl opravdu talent, jaký měl málokdo. Spisovatel science fiction Isaac Asimov popsal Hubbarda v interview, které poskytl v listopadu 1986, takto: ”Samozrejmě jsem tam seděl a obdivoval ty příběhy, které nepotřebovaly žádné úpravy. Kdybyste je vytiskli přesně tak, jak je řekl, dávaly by naprosto perfektně smysl.”

    Hubbard psal v 35 různých žánrech a používal 15 literárních pseudonymů. “Při psaní dobrodružného příběhu si autor musí uvědomovat, že podniká dobrodružství pro mnoho lidí, kteří je nemají.  Autor je musí přenášet sem a tam okolo zeměkoule a ukázat jim vzrušení, lásku a realitu. Dokud spisovatel žije roli dobrodruha, když píše příběh, je úspěšný”, uvedl Hubbard v radiovém interview v New York City v roce 1934.

    Vydavatelství New Era Publications International, které vydává exluzivně díla L. Rona Hubbarda také dopředu oznámilo, že v roce 2007 vydá novou sbírku 200 Hubbardových ranějších beletrií s názvem Příběhy Zlatého věku.

    Celkový počet prodaných výtisků z tvorby L.Ron Hubbarda již překonal číslo 230 milionů. Do seznamu New York Times bestsellerů se zapsal 19 krát.

    Pro další informace:
    www.lronhubbard.org, www.dianetika.cz

    NAVRCHOLU.cz