0
  • 0
    0
    0
  • Výsledky Scientologie
    0
    0
    Buďte informováni!
    Do níže uvedeného políčka napište svoji e-mailovou adresu a budete pravidelně dostávat nejnovější informace.
     25. 10. 2009 - Evropa

    SLAVNOSTNÍ OTEVŘENÍ NOVÝCH PROSTOR SCIENTOLOGICKÉ CÍRKVE V ŘÍMĚ

    Řím - V sobotu 24. října 2009 se přes 6000 lidí shromáždilo v městské části Říma Casalotti de Boccea, aby oslavili slavnostní otevření nových prostor organizace Scientologické církve v Římě.

    Nová organizace, jejíž prostory představují 6 400 m2 a pozemek s parkem s rozlohou více než 113 000 m2, jsou největší expanzí scientologie za dobu jejího působení v Itálii od roku 1974. Nová budova organizace bude sloužit členům církve jak ze Střední Itálie, tak i dalších oblastí Itálie a přiléhajících států Středozemí. V celé Itálii existuje 12 církevních organizací a 40 misí, které slouží 10 000 italských scientologů.

    Význam této události byl podtržen účastí církevního představitele scientologického náboženství, pana Davida Miscavige, který přivítal scientology v jejich nových prostorách na křižovatce dějin Západní civilizace. To, co inspirovalo každého scientologa k podpoře otevření nové církevní organizace v Římě, vyjádřil pan Miscavige těmito slovy:

    „Jak by člověk mohl hovořit o historii a opomenout přitom Řím? Město Boha, město člověka, centrum Západní civilizace po nejméně 1 000 let. Pokud bylo nějaké místo předurčeno pro ideální organizaci Scientologické církve, je to právě zde. Kde najít lepší arénu, v níž můžeme ukázat, co scientologie umí, než toto starobylé náboženské impérium?“

    Mezi účastníky slavnostního otevření nové organizace Scientologické církve byli Dino De Pasquale, manažer pro zvládání katastrof při Agentuře pro ochranu obyvatelstva; profesor Silvio Calzolari z teologické fakulty Vatikánské univerzity ve Florencii; profesor Luigi Berzano, profesor sociologie a náboženství na Univerzitě v Turíně a paní Laura Guercio, prezidentka organizace Legal Aid Worldwide (Celosvětová právní pomoc).

    Novým domovem římské organizace Scientologické církve je moderní budova, která podstoupila rozsáhlé rekonstrukce, aby mohla zastřešit všechny náboženské služby, jež scientologie nabízí, včetně mnoha veřejně prospěšných aktivit členů církve a úvodních služeb pro návštěvníky.

    Rozměrné veřejné informační centrum se stálou interaktivní multimediální výstavou nabízí více než 230 filmů, které představují scientologickou víru, její praktiky a aktivity. Spolu s popisem principů scientologie a informacemi o životě a úspěších zakladatele scientologie L. Rona Hubbarda jsou zde také uvedeny církví sponzorované sociální programy, které efektivně bojují proti zneužívání drog, negramotnosti, kriminalitě, nemorálnosti a porušování lidských práv. Dveře církve jsou otevřeny každému, kdo si přeje toto veřejné informační centrum navštívit a sám pro sebe zjistit, co scientologie skutečně je.

    Organizace Scientologické církve v Římě bude koordinovat sociální programy určené ke zlepšení společnosti ve Střední Itálii. S dvacetiletými zkušenostmi s drogovou prevencí a svým programem „Řekni ne drogám - řekni ano životu“ poskytuje osvědčená řešení na jeden z nejpalčivějších problémů italské společnosti.
     
    Ve svém projevu pan Miscavige zdůraznil důležitost sociálního poslání církve a zdůraznil přítomným scientologům nezbytnost převzetí zodpovědnosti za společnost, v níž žijí:

    „Jste [Římu] povinováni poskytnout naše kampaně na vymýcení zneužívání drog, na vštípení respektu k lidským právům a na poskytnutí základní technologie pro život prostřednictvím Cesty ke štestí.
    Jste mu povinováni našimi programy zaměřenými na vzdělání a gramotnost.
    Jste mu povinováni systémem reforem pro odsouzené založeném ne na trestu, ale na obnovení sebeúcty.
    Jste povinováni každému drogově závislému nabídnout život bez drog a každé ztracené duši v beznaději šanci objevit, že něco s tím dá udělat.
    Ale především jste každému občanu Říma povinováni možností objevit dianetiku a scientologii...“
     
     
    Nová budova organizace Scientologické církve v Římě představuje další milník pro scientologické náboženství, které se skládá z více než 8 000 organizací, misí a skupin ve 165 národech. Jako součást snahy uspokojit rostoucí poptávku po scientologických službách zahájila církev činnost v nových prostorách v Berlíně, Johanesburgu, Londýně, Madridu, New Yorku, San Francisku a jinde. Jen v roce 2009 otevřela církev nová sídla ve městech Malmo ve Švédsku, v Dallasu v Texasu a v Nashville v Tennessee.
    _______________

    Videonahrávka z nového sídla a další fotografie nové organizace Scientologické církve v Římě jsou pro média k dispozici na vyžádání. Volejte prosím Media Relations na číslo  (001) 323 960 3500  nebo pište na e-mail mediarelations@scientology.net.

     

    NAVRCHOLU.cz