0
  • 0
    0
    0
  • Results of Scientology
    0
    0
    Stay informed!
    Enter your e-mail address in the below field and you'll be getting the latest news regularly.
     2. 1. 2010 - Ostatní

    SCIENTOLOGICKÁ CÍRKEV V ROCE 2009: NEJVĚTŠÍ EXPANZE V HISTORII SCIENTOLOGIE

    Všichni scientologové v čele s panem Davidem Miscavigem, který je předsedou správní rady Religious Technology Center a představitelem scientologického náboženství, oslavují renesanci své víry. Scientologická církev se dodnes rozšířila na více než 8 000 organizací, misí a přidružených skupin působících v 165 národech – což je zdvojnásobení jejich počtu v uplynulých pěti letech.

    Jen letos dokončila scientologická církev rozsáhlou rekonstrukci své nejstarší památné budovy na Floridě a slavnostně otevřela pět hlavních církevních organizací v Malmö,  Dallasu, Nashvillu, v Římě a Washingtonu. Současná poptávka po knihách a přednáškách L. Rona Hubbarda o Dianetice a Scientologii překonala počty prodaných výtisků za uplynulých pět desetiletí dohromady, přičemž za poslední dva roky bylo distribuováno téměř 70 milionů titulů. Ruku v ruce s tímto nárůstem jde také neustálé rozšiřování humanitárních a sociálních programů církve v oblasti protidrogové prevence, lidských práv, morálního vzdělávání a aktivní pomoci při katastrofách. Tyto programy pozitivně ovlivnily již stovky milionů lidských životů.

    Jak se toto desetiletí chýlí ke konci, slaví scientologové po celém světě dosud nejúspěšnější rok svého náboženství vůbec. V roce 2009 oslavila Mezinárodní asociace scientologů (International Association of Scientologists), oficiální členská organizace, 25. výročí. Při oslavě tohoto výročí 16. října v Anglii oslovil pan David Miscavige více než 7 000 přítomných scientologů a hostů, přičemž ocenil jejich odhodlání a podíl na dosavadních vynikajících úspěších církve a vyjádřil svůj optimismus v budoucnost scientologie:

    „Bitvy, které jsme bojovali včera, jsme vedli o naše přežití. Bitvy, které nás čekají v budoucnu, povedeme o překonání překážek stojících v cestě samotné věčnosti. Dostali jsme se tam, kde dnes jsme, díky tomu, že jsme nikdy nepustili ze zřetele konečný cíl, k němuž směřujeme. Máme za sebou dvacet pět let fantastických úspěchů a před sebou budoucnost ještě úžasnější, než jsme si dovolili snít.“

    Náboženské texty Dianetiky a Scientologie obsahují přes 500 000 stran a více než 3 000 nahraných přednášek od zakladatele, L. Rona Hubbarda. Od července roku 2007 bylo distribuováno přes 67 milionů výtisků základních knih a přednášek L. Rona Hubbarda o Dianetice a Scientologii. (V průběhu prvních 50 let existence církve se do oběhu dostalo 39 milionů výtisků děl pana Hubbarda). Za uplynulé desetiletí objem překladů děl pana Hubbarda desetkrát převýšil počet přeložených stran za předcházejících pět desetiletí dohromady, díky čemuž jsou dnes všechny tyto materiály dostupné v 15 jazycích a devět základních knih je k dispozici v 50 světových jazycích. Tento pozoruhodný fakt je zaznamenán i v Guinessově knize rekordů, která uznala L. Rona Hubbarda jako nejpřekládanějšího autora na světě.

    Vlastní digitálně vybavené vydavatelství dokáže vytisknout přes 500 000 knih a 925 000 nahraných přednášek na CD týdně.

    Poptávka po materiálech L. Rona Hubbarda v posledním roce exponenciálně narůstala ruku v ruce s množstvím nových lidí, kteří přicházejí do organizací a misí, aby zjistili něco více o Scientologii. Můžeme říci, že scientologické náboženství nyní prožívá největší éru expanze ve své historii, kdy veřejná poptávka po knihách a přednáškách L. Rona Hubbarda stále narůstá v již více než 165 zemích světa.

    Aby církev s takovou poptávkou udržela krok, provozuje dvě moderní digitální vydavatelství, která vydávají i CD, a to v Los Angeles a Kodani.

    V roce 2009 vydavatelství církve (Bridge Publications, Inc.) se sídlem v Los Angeles otevřelo nový tiskařský a výrobní závod o rozloze 25 500 čtverečních metrů, čímž navýšilo svou výrobní kapacitu na 500 000 knih a 925 000 CD týdně, které představují 660% nárůst oproti roku 2007.

    Moderní filmová a nahrávací studia s nejpokročilejším digitálním nahrávacím a střihačským vybavením na světě

    V červnu 2009 oslavila církev 21. výročí první plavby svého náboženského útočiště, lodi Freewinds, tradičním každoročním shromážděním pokročilých scientologů. Během týdenní série slavností a seminářů ohlásil pan Miscavige „ten nejzásadnější pokrok dianetické technologie“ od prvního vydání knihy Dianetika dne 9. května 1950. Projekt, který tímto představil, se připravoval plné čtyři roky pod osobním vedením pana Miscavige a jeho výsledkem je 32 filmů o celkové délce 4,5 hodiny, přeložených do 15 jazyků. Převádějí Dianetiku do vizuální formy a zpřístupňují tak toto téma skutečně každému.

    V červnu byly také vydány vzdělávací filmy, které podporují církví sponzorované sociální a humanitární programy. Prvním z nich byl filmový dokument Pravda o drogách, který oslovuje mládež buď závislou nebo drogovou závislostí ohroženou a poskytuje jim možnost zjistit pravdu o tom, jak dokáže drogová závislost zcela roztříštit život člověka, přímo od těch, kteří si peklem drog sami prošli. Druhým vydaným filmem byl Příběh lidských práv, vzdělávací film, který divákovi nabízí krátkou, stručnou a působivou exkurzi do historie a názorně ukazuje nutnost lidských práv a 30 bodů Všeobecné deklarace lidských práv.

    V říjnu byl dokončen a vydán film Cesta ke štěstí. Tento dvouhodinový film představuje a ilustruje nenáboženský průvodce k morálnímu životu, založený na zdravém rozumu, který sestavil L. Ron Hubbard.
     
    Církví a scientology sponzorované humanitární programy ovlivnily v roce 2009 životy stovek milionů lidí.

    Církví sponzorované humanitární programy oslovily jen v roce 2009 s využitím výše zmíněných tří filmů stovky milionů lidí.
     
    Program zaměřený proti drogám (Řekni ne drogám – řekni ani životu) je nejrozsáhlejší nevládní protidrogovou kampaní na světě a svými filmovými klipy, distribucí protidrogových vzdělávacích brožur a veřejnými akcemi propagujícími život bez drog od svého počátku oslovil přes 853 milionů lidí.

    Vzdělávací program na podporu lidských práv (Jsme spojeni za lidská práva) je největším programem svého druhu na světě a je celý zaměřen na zvýšení povědomí o 30 bodech Všeobecné deklarace lidských práv OSN. Prostřednictvím vysílaných filmových klipů, symposií a veřejných akcí zaměřených na lidská práva a distribucí vzdělávacích materiálů o lidských právech tato kampaň od svého počátku zasáhla již 943 milionů lidí.

    Program Cesta ke štěstí vycházející z průvodce životem založeného na zdravém rozumu dosud vysílanými klipy, vzdělávacími materiály a soutěžemi Dej dobrý příklad oslovil téměř 800 milionů osob.

    Dobrovolní duchovní scientologické církve, kterých je přes 200 000, jen v roce 2009 poskytli pomoc více než 1,4 milionům osob postiženým nějakou katastrofou. Heslem scientologických dobrovolných duchovních je „Něco se s tím dá udělat.“

    Pan Miscavige vede hnutí, které skrze církevní ideální organizace scientologické církve obsahuje celý svět.

    Vize pana Miscavige směřuje k získávání, přípravě a plánování nových církevních organizací – doslova od počátku myšlenky až ke slavnostnímu přestřižení pásky. V posledních pěti letech se církev intenzivně věnovala vyhledávání, renovaci a otevírání nových organizací nebo budovám, které mají sloužit novým členům a jejich komunitám po celém světě. Od uvedení tohoto programu před pěti lety bylo pro tyto účely celosvětově získáno více než 70 nových budov. Rozloha vlastněných nemovitostí se z celkových 520 000 čtverečních metrů v roce 2004 rozrostla na stávající 1 219 000 čtverečních metrů v roce 2009, přičemž renovace více než 55 000 čtverečních metrů byly dokončeny právě v roce 2009.

    14. březen 2009: V březnu roku 2009 byl po renovaci a rekonstrukci, která si vyžádala 40 milionů dolarů, v hlavním sídle scientologické církve ve floridském Clearwateru znovu otevřen hotel Fort Harrison. Jeho budova byla rekonstruována téměř od základů, její součástí se staly nové ultramoderní systémy. Tato historicky významná stavba si však stále nese své charakteristické historické znaky včetně původní tepané výzdoby hlavní lobby z černého železa a lišt ze zlatých listů. Díky kompletní renovaci celé vnější tváře budovy, která zahrnovala i doladění architektonických detailů, je dnes toto náboženské útočiště ještě krásnější, než bylo ve svých legendárních počátcích v roce 1926, kdy proslulo jako „aristokrat mezi jihofloridskými hotely“.

    4. duben 2009: Tři týdny po slavnostním otevření nového Fort Harrisonu oficiálně otevřela své dveře také nová organizace scientologické církve v jihošvédském městě Malmö. Jejího slavnostního představení, které uvedl pan Miscavige, se účastnili evropští hosté z 32 národů, aby společně oslavili tento významný den – otevření budovy nové organizace scientologické církve o rozloze 6 600 čtverečních metrů, jejíž získání, vytvoření architektonického plánu, renovace a otevření trvaly jen necelých šest měsíců.

    11. duben 2009: O týden později své brány otevírá nová organizace o rozloze 3 800 čtverečních metrů v texaském Dallasu. Během ceremonie, již vedl pan Miscavige, byla dallaská organizace scientologické církve slavnostně přivítána v metroplexu (shluku měst) Fort Worth starostou města Irving panem Herbertem Gearsem.

    25. duben 2009: Takto úspěšný duben zakončilo slavnostní otevření nové církevní organizace scientologické církve a Celebrity centra o rozloze 3 300 čtverečních metrů v texaském Nashvillu. Otevření nové budovy v tomto americkém městě hudby opět vedl pan Miscavige, který přivítal mnoho místních významných postav veřejného života, zdejších obyvatel a umělců, s celkovou účastí přes 3 000 návštěvníků.

    24. říjen 2009: V říjnu se více než 6 000 lidí shromáždilo v římské čtvrti Casalotti de Boccea, aby oslavili slavnostní otevření nové organizace scientologické církve v Římě. Tato organizace, jejíž nová budova o celkové rozloze 6 400 čtverečních metrů se nachází uprostřed 113 000 m2 parku, představuje dosud největší expanzi scientologie za její třicetileté působení v Itálii. V jejich novém domově přivítal členy církve opět pan David Miscavige. Tato organizace bude sloužit členům církve ze střední Itálie a dalších oblastí Středozemí.

    31. říjen 2009: O týden později otevřela své nové prostory, ležící jen šest bloků od Bílého domu, zakládající organizace scientologické církve ve Washingtonu, kterou původně otevřel roku 1955 zakladatel scientologie L. Ron Hubbard. Otevření se zúčastnilo téměř 3 000 scientologů a hostů a celé ceremonii předsedal pan David Miscavige. Nově získané a plně rekonstruované prostory v historické budově o
    4 500 čtverečních metrů jsou dosud největší scientologickou organizací v hlavním městě USA v historii. S jejím slavnostním otevřením má nyní církev ve Washingtonu tři velmi důležité budovy: a) novou budovu, která poskytuje veškeré církevní služby členům církve ve Washingtonu; b) původní prostory zakládající církve, kde osobně pracoval L. Ron Hubbard a které byly tímto plně restaurovány a opět zpřístupněny veřejnosti jako historický odkaz; c) historicky známou budovu Fraser Mansion na DuPont Circle, kde bude nyní sídlit kancelář církve pro veřejné záležitosti.

    V nastávajícím roce 2010 očekává scientologická církev další rozmach a ještě větší expanzi a úspěchy v poskytování náboženských služeb svým členům.

    Letošní rok byl pro Scientologii rokem dosud největší expanze. A s plánovaným otevřením množství nových organizací, nových budov a pokročilých organizací na obzoru se církev pro rok 2010 těší na ještě větší úspěchy. Otevření nových organizací se chystá například v kalifornské Pasadeně, v kalifornském Inglewoodu, v Las Vegas v Nevadě, ve washingtonském Seattlu, newyorském Harlemu, oregonském Portlandu, v Twin Cities v Minnesotě, v Bostonu ve státě Massachusetts, v ohijském Cincinnati, kanadském Québecu, mexickém Mexico City, izraelském Tel Avivu, v australském Melbourne i v Sydney a v tchajwanském Kaohsiungu.

    Asi největší chystanou událostí je ale slavnostní otevření nově vybudované organizace o rozloze 34 800 čtverečních metrů, které bude sloužit jako hlavní „mekka“ scientologického náboženství ve městě Clearwater na Floridě.

    Rok 2010 také uzavře nesmírně důležitý desetiletý projekt restaurování a zpřístupnění kompletního díla pana Hubbarda, jehož součástí je i přes 3 000 nahraných přednášek, z nichž stovky dosud nikdo neslyšel (kromě původních účastníků přednášek).

    NAVRCHOLU.cz