0
  • 0
    0
    0
  • Výsledky Scientologie
    0
    0
    Buďte informováni!
    Do níže uvedeného políčka napište svoji e-mailovou adresu a budete pravidelně dostávat nejnovější informace.
     21. 1. 2010 - USA

    DOBROVOLNÍCI A ZDRAVOTNÍCI ZE SCIENTOLOGICKÉ CÍRKVE DORAZILI NA HAITI A POMOHLI JIŽ PORODEM NĚKOLIKA DĚTÍ

    Tým 126 lékařů, zdravotníků a dobrovolníků (tzv. Dobrovolných duchovních) z řad Scientologické církve přiletělo na Haiti 17. ledna 2010. Letadlo zajistila a zaplatila Scientologická církve v USA a na její palubě byli i zdravotníci z dalších neziskových organizací. Letadlo přivezlo přes 5 tun zdravotnické materiálu, zásoby vody a trvanlivého jídla.

    Tým dobrovolníků ze Scientologické církve, ve kterém jsou i profesionální zdravotníci, odletěli 16. ledna z USA na Haiti. Letadlo na transport dobrovolníků a pomocného nákladu zaplatila Scientologická církev. Porodní asistentka ihned po příletu pomohla s porodem u 16leté matky. Církev v ČR vyzvala své členy, aby se také připojili k pomoci.

    Porodní asistentka z Bostonu pomohla na svět několika dětem

    „Pracuji noční směnu. Dorazili jsme do nemocnice včera ráno. Zůstala jsem přes noc až do asi jedenácti ráno. Úspěšně jsem přivedla na svět dvě miminka, pomohla jsem s porodem pár ostatním a ráno jsem přepravila ostatní ze švýcarského a norského Červeného kříže do porodnice a na gynekologii.
    Porod v noci byl těžký, protože matce bylo 16, bylo to její první dítě, byla vystrašená a vyčerpaná. Jeden překladatel a další student medicíny, kteří mi pomáhali, byli báječní. Asi po 8 hodinách jsme ji přesunuli do pokoje a já jsem jí pomohla porodit dítě.“

    Dobrovolní duchovní Scientologické církve se mobilizují v USA a v Evropě. Dalších 100 z nich má dorazit dnešní letem. Dobrovolníci operují z letiště Port-au-Prince v hlavním městě Haiti, kde pomáhají z distribucí vody, jídla, zdravotnického materiálu. A pomáhají lidem, kteří jsou v šoku, dezorientovaní a vyčerpaní.

    Projekt dobrovolných duchovních sdružuje celosvětově přes 200 000 dobrovolníků (včetně české republiky) z řad členů a sympatizantů Scientologické církve, kteří pomáhají při živelných katastrofách a nehodách. Projekt expandoval po tragédii 11. září, kdy se zmobilizovalo před 3000 dobrovolných duchovních, kteří pomáhali na Ground Zero. Od té doby pomohli dobrovolníci při dalších 145 katastrofách včetně záplav v roce 2002 v Praze. Program byl vytvořen před více než 30 lety zakladatelem Scientologické církve L. Ron Hubbardem.

    Další informace na
    www.volunteerministers.org

    Video z Haiti:
    http://www.youtube.com/profile?user=ScientologyVM#p/u/0/xsYQN87gDF0

    NAVRCHOLU.cz