0
  • 0
    0
    0
  • Results of Scientology
    0
    0
    Stay informed!
    Enter your e-mail address in the below field and you'll be getting the latest news regularly.
     24. 4. 2010 - USA

    Scientologická církev Los Angeles otevírá nové ideální prostory

    První organizace Scientologické církve na světě, která byla založena v roce 1954, se nyní dostává na seznam ideálních organizací Scientologické církve, které jsou připraveny sloužit své rostoucí náboženské obci i společnosti v nadcházejících desetiletích.

    LOS ANGELES – V sobotu 24. dubna 2010 se za zvuku fanfár vznesly k nebi balónky a 6 000 aplaudujících scientologů a hostů přihlíželo slavnostnímu přestřižení pásky nových prostor organizace Scientologické církve v Los Angeles. Předseda Religious Technology center a duchovní vůdce scientologického náboženství pan David Miscavige slavnostně otevřel nové prostory za účasti jak scientologů, tak představitelů Los Angeles.

    Slavnostní otevření bylo tou poslední tečkou za kompletní rekonstrukcí církevní budovy o rozloze 6 000 m2, která se nachází na rohu ulic Sunset Boulevard a L. Ron Hubbard Way. Objekt byl zcela přebudován na ideální organizaci Scientologické církve a slouží rovněž jako vzdělávací centrum pro vedoucí pracovníky a zaměstnance církve z celého světa.

    Pan Miscavige podtrhl význam této události těmito slovy: „Dnešní den představuje milník v našem celosvětovém projektu poskytnout pomoc v globálním měřítku tak, aby jednoho dne neexistovala kriminalita, války a šílenství. A byl zde svět, ve kterém každý jedinec může svobodně stoupat k vyšším úrovním.“

    Pan Miscavige vysvětlil význam Los Angeles pro scientology: „Toto je město, kde byla v roce 1954 Scientologická církev poprvé zaregistrována. Navíc je to město s největší koncentrací scientologů na světě.“

    Paní Karen Bassová, emeritní mluvčí kalifornského parlamentu, při této příležitosti řekla: „Jako člověk sloužící veřejnosti se snažím dělat vše, co je v mých silách, aby dostali slovo ti, kterým nikdo nenaslouchá, a aby nikdo nezůstal nevyslyšen. Vzdělávání o lidských právech však umožňuje každému, aby zvýšil hlas a byl slyšet. Vím, že Scientologická církev přispěla ke zlepšení, protože vaše vyznání víry je univerzální a osloví každého člověka, ať už je kdekoli.“

    Vysoký představitel policie Los Angeles pan L. Baca ocenil aktivity Scientologické církve a jejích členů: „Vždy jsem se mohl spolehnout na vaši pomoc, když jsem se snažil dosáhnout svého cíle, jímž je bezpečnější oblast Los Angeles. Obzvláště váš vzdělávací program o drogách znamená mnoho pro bezpečnost na našich školách a v našich čtvrtích. To je také důvodem, proč jsme vytrénovali sbor svých vlastních lidí, aby váš nepřekonatelný program používali, takže vám všem chci poděkovat za všechno, co děláte, abyste mi pomohli dělat mou práci – protože dnes je kriminalita v Los Angeles na své nejnižší úrovni za posledních 40 let.“

    Člen Městské rady Los Angeles pan Paul Koretz hovořil o roli, kterou hraje Scientologická církev při renesanci čtvrti Hollywood: „My tady ve městě jsme ohledně Hollywoodu už dlouho měli sen, aby po desetiletích úpadku povstal jako Fénix z popela. Potřebovali jsme v Hollywoodu realizovat kulturní revitalizaci, která by se pak začala šířit po celém Los Angeles. Jsme zde svědky podstaty této přestavby. Dnes zde máme příklad, jak z něj vytvořit město našich snů – je to Scientologická církev.“

    „Tato ohromující církevní budova a celý komplex, který se táhne jižně tady za námi, to bylo kdysi impozantní nemocnicí, jež se jmenovala Nemocnice Libanonského cedru. Byla vystavěna před 80 lety v době největšího rozmachu dekorativního stylu art deco v americké architektuře. Renovací této pamětihodnosti jste předčili všechna naše očekávání, jak by mohl nový Hollywood vypadat.“

    Kompletně zrekonstruovaná budova navozuje díky počátkům art  deka v Los Angeles, které se datují do 20. let 20. století, dojem revoluce v architektuře, která přispěla k tomu, že se město první Scientologické církve zapsalo do kulturní mapy světa.

    Kromě velké kaple zde můžeme najít například rozsáhlé informační centrum pro veřejnost s 20 multimediálními displeji, knihovnu, místnosti určené pro semináře, kinosály, pracovní prostory pro dobrovolníky a jejich různé programy a projekty pro společnost, studovny pro více než 480 lidí a 35 místností speciálně určených pro individuální duchovní poradenství (auditing).


    Rozsáhlá rekonstrukce původně funkcionalistické budovy z roku 1928 navržené známým americkým architektem Claudem Beelmanem a připojené ke komplexu budov Nemocnice Libanonského cedru začala v listopadu roku 2009 a zahrnovala vybudování nových zdí, zcela nové stropy a povrchové úpravy a nábytek navržený a vyrobený na míru řemeslníky z řad církve.
     
    Organizace Scientologická církev Los Angeles byla zaregistrována v roce 1954 jako první organizace Scientologické církve na světě. Oblast Los Angeles je také sídlem ústředí Mezinárodní Scientologické církve a církevního nakladatelství Bridge Publications, které vydává a distribuuje knihy a nahrané přednášky L. Rona Hubbarda v celé Severní Americe.
    Po celém světě existuje více než 8 500 scientologických organizací, misí a přidružených skupin ve 165 zemích.

    Církevní budova v Los Angeles je již čtvrtou nově zrekonstruovanou budovou Scientologické církve otevřenou v roce 2010 a devátou za poslední rok. Scientologická církev pro Evropu v Bruselu byla otevřena 23. ledna. Scientologická církev Quebec byla slavnostně otevřena 30. ledna jako první z větších organizací Scientologické církve v Kanadě. Scientologická církev a Centrum pro celebrity Las Vegas byly otevřeny 6. ledna. V říjnu 2009 byly otevřeny dvě významné organizace církve: Zakládající Scientologická církev ve Washingtonu, DC, a Scientologická církev Řím. V dubnu 2009 byly otevřeny organizace církve v Nashvillu, stát Dallas, a v Malmo ve Švédsku.

    Tyto budovy církve se připojují k řadě nově otevřených organizací církve v kulturních centrech po celém světě, včetně Národní Scientologické církve pro Španělsko v Madridu; Scientologické církve v New Yorku; Scientologické církve v San Francisku; Scientologické církve v Londýně; a Scientologické církve Berlín.

    Dalších 10 nově zrekonstruovaných budov církve má být otevřeno do konce roku 2010.

    Pro další informace kontaktujte:
    J. Voráček
    Tel: 603 338 745


    NAVRCHOLU.cz