0
  • 0
    0
    0
  • Results of Scientology
    0
    0
    Stay informed!
    Enter your e-mail address in the below field and you'll be getting the latest news regularly.
     7. 5. 2010 - ČR

    Scientologická církev slaví 60. výročí Dianetiky

    Scientologické církve po celém světě slaví tento víkend prvotní vydání první knihy tohoto náboženství. Dianetika: moderní věda o duševním zdraví, která byla vydána 9.5.1950, se stala přes noc slavnou a je stálým bestsellerem již více než 60 let. Toto dílo je anatomií a přesným popisem té části mysli, jež je zdrojem nočních můr, nevysvětlitelných strachů a úzkostí, rozčilení a pocitů nejistoty. Bylo jí prodáno více než 20 milionů výtisků. V České republice se prodalo více než 15 000 kusů knihy Dianetika. První překlad vyšel poprvé na přelomu let 1996 a 1997.

    Vydání knihy, jejíž obsah je založen na výzkumech jejího autora L. Rona Hubbarda na poli lidské mysli, dalo podnět ke spontánnímu vzniku asi 750 dianetických skupin po celých Spojených státech a založení Hubbardovy Dianetické nadace v Elizabeth, New Jersey, USA. Pan Hubbard dodával přednášky, instruktáže a snažil se všelijak uspokojit enormní poptávku. Mezitím stále pokračoval se svým výzkumem základní podstaty člověka, což vyústilo v založení Scientologické církve v roce 1952.

    Dnes je Dianetika stále klíčovým podoborem studia v rámci většího celku scientologických textů. Její velká popularita je podporována její funkčností.

    Před Dianetikou převažovaly vědecké názory toho typu, že mysl člověka je jeho mozek, nic víc, než souhrn buněk a neuronů, a IQ a osobnost byly považovány za pevné neměnné. S Dianetikou bylo možné zlepšit IQ i osobnost. Její účinnost je zdokumentována ve spoustě případů za více než půl století jejího používání.

    V roce 2009 oznámil pan David Miscavige, předseda rady Religious Technology Center, dokončení překladu Dianetiky a dalších sedmi základních scientologických knih do 50 jazyků. Dále oznámil vydání 32 nových informačních filmů o dianetických procedurách na DVD, které jsou částí speciálního Hubbardova dianetického semináře, jenž je nyní v nabídce Scientologických církví. Ten také zahrnuje použítí Dianetických procedur.

    Dianetika: moderní věda o duševním zdraví je vydávána nakladatelstvím Bridge Publications a je k dispozici ve 125 000 knihovnách ve více než 180 zemích, v knihkupectvích a Scientologických církví.

    Více informací na www.dianetika.cz a www.dianetics.org

    NAVRCHOLU.cz