0
  • 0
    0
    0
  • Výsledky Scientologie
    0
    0
    Buďte informováni!
    Do níže uvedeného políčka napište svoji e-mailovou adresu a budete pravidelně dostávat nejnovější informace.
     7. 4. 2003 - ČR

    PŘES 2000 LIDÍ NAVŠTÍVILO „ŽLUTÝ STAN POMOCI“ DOBROVOLNÝCH DUCHOVNÍCH SCIENTOLOGICKÉ CÍRKVE

    PRAHA - v sobotu 5. dubna skončila dvoutýdenní výstava a ukázka technik Dobrovolných duchovních Scientologické církve v tzv. “Žlutém stanu“ o velikosti 108 m2, který byl rozložen na Praze 6 a Praze 10.

    Na této akci bylo přítomno celkem 44 Dobrovolných duchovních Scientologické církve. Cílem tohoto projektu, který je propagován poselstvím NĚCO SE S TÍM DÁ UDĚLAT, bylo ukázat a seznámit širokou veřejnost s funkčními technikami L. Ron Hubbarda, díky kterým si mohou lidé vzájemně pomoci. „Žlutý stan pomoci“ navštívilo během 14 dní 2019 lidí, kteří se zajímali o výstavu a ukázky technik, jako jsou například oblasti: asisty, což jsou techniky zmírňování fyzické a psychické bolesti vedoucí k úlevě (bolesti zad, kloubů apod.), mezilidské vztahy, zneužívání drog, problémy se studiem apod. Celkem 224 návštěvníků výstavy přijalo pomoc pomocí asistů.

    Účinnost asistů osvětlují tato poděkování: „Absolvovala jsem nervový asist a jsem spokojená. Skutečně se mi ulevilo od bolestí ramenního kloubu“ píše paní P. z Prahy 6 nebo „Cítím se jako znovuzrozený. Perfektní masáž. Lidi ze Žlutého stanu umějí perfektní masáž“ píše pan M. M. z Prahy 10 nebo „Dostala jsem u Vás asist. Moc se mi to líbilo. Udělalo mi to moc dobře. Jsem po operaci páteře, cítila jsem se u Vás po asistu moc dobře. Určitě to doporučím dalším. Moc děkuji“ od paní L. z Prahy 6.
     
    Dobrovolní duchovní existují ve více než 150 státech  a jsou zruční v 19 předmětech včetně manželského poradenství, vzdělání, zvládání zneužívání drog, řešení konfliktů, pomoci u nemocí a zranění, zvládání negramotnosti, zmírnění tělesné a emoční bolesti, poskytování řešení pro nebezpečné prostředí, organizování veřejnostních programů a mnohem víc.

    Dobrovolní duchovní chtějí a umí pomoci. Poskytli pomoc  například uprchlickým táborům v Kosovu, obětem zemětřesení v Kobe v Japonsku, těm co přežili bombardování v Oklahoma City a v neposlední řadě při zvládání následků útoku na Světové obchodní centrum  v New – Yorku. V České republice byli Dobrovolní duchovní zapojeni při pomoci v době záplav v Praze, kde odvedli svoji odbornou práci u Hasičského záchranného sboru Hlavního města Prahy u celkem 7 sborů (zvládání únavy, úleva od bolesti zad a svalového napětí).

    “To, že si Hasičský záchranný sbor Hlavního města Prahy váží pomoci Dobrovolných duchovních, dokazuje také účast jejich zástupců (na počest i se zásahovým záchranným vozem), kteří se aktivně účastnili slavnostního otevření „Žlutého stanu pomoci“. „Scientologové jsou hrdí na to, že  pomáhají lidem,“  říká mluvčí této kampaně Špalek.

    Akce „Žlutý stan“ běží letos v sedmi evropských městech včetně Prahy. Jen za loňský rok navštívilo tuto akci v celé Evropě přes 81 000 tisíc lidí.

    Scientologie je nové náboženské hnutí, které vzniklo v 50. letech minulého století. Je založeno na pracích amerického spisovatele a humanisty L. Ron Hubbarda o duchovní podstatě člověka a jeho vztahu k okolí a k vesmíru. Scientologie vychází z několika tezí:  člověk je duchovní nesmrtelná bytost; je v podstatě dobrý a  snaží se o přežití. Cílem Scientologie je skrze studium a duchovní konzultace (auditing) rozetnout kruh zrození a smrti a nastolit tak plnou duchovní svobodu jedince a vrátit mu jeho sebeurčení. Církev se také úspěšně angažuje v sociální problematice, zejména v oblastech drogových závislostí, nápravy zločinců, zvyšování gramotnosti a dohledem nad dodržováním lidských práv.
     
    Scientologická církev má okolo 8 milionů členů po celém světě. V ČR se počet členů a příznivců dá odhadnout na 1 000. Církev je uznána jako církev v mnoha ze 150 států světa, kde působí (např. Maďarsko, Švédsko, USA) a v ostatních je registrována jako nezisková anebo náboženská organizace (např. Německo, Francie).

    NAVRCHOLU.cz