0
  • 0
    0
    0
  • Výsledky Scientologie
    0
    0
    Buďte informováni!
    Do níže uvedeného políčka napište svoji e-mailovou adresu a budete pravidelně dostávat nejnovější informace.
     2. 5. 2003 - ČR

    MARIHUANA: FAKTA O PODCEŇOVANÉ DROZE

    PRAHA – Protidrogový preventivní projekt ŘEKNI NE DROGÁM – ŘEKNI ANO ŽIVOTU, který je podporován Scientologickou církví, bojuje proti drogám širokou informovaností a vzděláváním o škodlivosti drog, zejména marihuany.

    Protidrogový preventivní projekt ŘEKNI NE DROGÁM – ŘEKNI ANO ŽIVOTU, který působí v Čechách již třetím rokem a který je podporován Scientologickou církví, se angažuje v řešení drogového problému po celém světě. Jeho činnost spočívá v rozsáhlých veřejných kampaních pomocí informování o nebezpečí drog směrem k široké veřejnosti, zejména pak k mládeži. Za tuto dobu oslovil v ulicích Prahy, Plzně a České Lípy již na 300 000 lidí. Dobrovolníci tak mohou přímo komunikovat s veřejností a odpovídat na otázky.

    JE CANNABIS „VSTUPNÍ DROGOU“?

    Pokud je vstupní drogou míněno, že kuřáci konopí musí bezpodmínečně skončit u kokainu nebo heroinu, potom je odpovědí jasné ne. Je-li vstupní drogou myšlena skutečnost, že cesta k drogám jako je kokain a heroin, prakticky vždy vede přes marihuanu a hašiš, pak zní odpověď ANO. Kdo neotevře dveře konopí, zpravidla nikdy nedojde k těžké drogové závislosti. K náhlému přechodu od cigarety nebo alkoholu ke kokainu či heroinu dochází jen ve výjimečných případech. Obecně se kuřáci cannabis dříve či později rozdělí do dvou skupin: ti, kteří  vystoupili, a ti, kteří přestoupili. Většina konzumentů s kouřením drogy přestane, protože dospějí k názoru, že účinky jsou nežádoucí až neúnosné. Zbývající část kuřáků konopí buď popsané dlouhodobé důsledky snáší – anebo končí u silných návykových drog.

    Mezi nejčastější fyzické důsledky a rizika požívání cannabis patří: hromadění THC (toxická látka obsažena v konopných produktech) v těle, poruchy růstu u mladistvých, potlačení obranyschopnosti či dědičná poškození. Do psychických důsledků a rizik konzumace cannabis pak jednoznačně patří: obtíže při učení, snížená kapacita vnímání a vybavování, obtíže při koncentraci, nedostatek motivace, bezcílné jednání, ztráta zájmů či ztráta přirozené radosti ze života.

    „Kamarádi, nedotýkejte se toho svinstva. Jointy ze mě udělaly děvku závislou na heroinu,“ říká Miriam, 22 let.

    Citováno ze vzdělávací brožury Fakta o jointu, kterou používá pro svoji činnost protidrogový preventivní projekt ŘEKNI NE DROGÁM – ŘEKNI ANO ŽIVOTU.

    Jak je Cannabis nebezpečný a škodlivý dokládají tyto dvě citace amerických odborníků:

    „Mohu to shrnout takto: během 20 let, kdy jsem zkoumal lidské buňky, jsem nezažil nikdy žádnou jinou drogu včetně heroinu, která by vyvolávala podobně strašné poškození DNA jako marihuana.“ - Akiro Morishima, americký vědecký pracovník v oboru výzkumu buněk, specialista pro účinky drog na buněčné struktury.

    „Žádná jiná droga, která je člověkem užívána, nezůstává v těle tak dlouho jako Cannabis. A neexistuje žádná jiná legální nebo ilegální droga, která napadá každý důležitý tělesný orgán, každý tělesný systém a každou jednotlivou tělesnou buňku.“ - Dr. Carlton E. Turner, University of Mississippi, již 30 let celosvětově uznávaný výzkumný pracovník v oboru Cannabis, který  již v letech 1964-1982 provedl 6500 studií a diskusí o Cannabis.

    „Tolerance drog ani zákazy nepomohou, základ bude vždy v jednoduché a korektní informovanosti a vzdělanosti o jejich škodlivosti. V zásadě existují pouze dva důvody, proč někdo začne brát drogy:  1) člověk chce uniknout nežádoucímu pocitu nebo stavu (strachu, zábranám, problémům, bolestem, atd. nebo za 2) chce dosáhnout žádoucího stavu (cítit se šťastným a uspokojeným),“  říká mluvčí projektu Špalek.

    „Chceme se podílet na tom, aby se  naše civilizace nestala drogovou civilizací a naše děti nemusely vyrůstat v iluzi drog,“ říká mluvčí projektu Špalek.

     

    NAVRCHOLU.cz