0
  • 0
    0
    0
  • Výsledky Scientologie
    0
    0
    Buďte informováni!
    Do níže uvedeného políčka napište svoji e-mailovou adresu a budete pravidelně dostávat nejnovější informace.
     20. 7. 2003 - ČR

    PROTIDROGOVÝ PREVENTIVNÍ PROJEKT ŘEKNI NE DROGÁM - ŘEKNI ANO ŽIVOTU TAKÉ V BRNĚ

    BRNO – V pondělí 21.7. bude ve 13 hodin na náměstí Svobody zahájena činnost protidrogového preventivního projektu ŘEKNI NE DROGÁM – ŘEKNI ANO ŽIVOTU. Tento projekt, který je podporován Scientologickou církví, má za cíl bojovat proti drogám ve společnosti formou jednoduché a účinné prevence.

    Jeho činnost spočívá v rozsáhlých veřejných kampaních pomocí informování o nebezpečí drog směrem k široké veřejnosti, zejména pak k mládeži. Informační kampaň tohoto projektu se zaměřuje zejména na vstupní drogu do dalších drogových závislostí, marihuanu.

    Protidrogový preventivní projekt ŘEKNI NE DROGÁM - ŘEKNI ANO ŽIVOTU, který začal v ČR fungovat od roku 2001 v Praze, se postupně rozšířil do České Lípy a Plzně. Od zítřka začne  působit na pravidelné bázi také poprvé na Moravě v Brně.

    Nejvíce času věnuje projekt práci v ulicích zmíněných měst, kde vede svoji činnost. Dobrovolníci projektu distribuují informační letáky a brožury o škodlivosti drog, nejvíce o marihuaně, jointu a hašiši. Také mají možnost přímo odpovědět našim občanům na jejich otázky. Takové akce dělá projekt 19 krát týdně kumulativně. Velmi přesně je vedena zpětná vazba z těchto akcí a následná úspěšnost. Svou činností oslovil projekt již okolo 350 000 lidí a distribuoval přes 50 000 informačních materiálů.

    Projekt také prostřednictvím sportovních akcí upozorňuje na zvyšující se problém drog ve společnosti. Nejznámější akcí, kterou projekt uspořádal byl letošní I. ročník Běhu za ČR bez drog 2003. Cílem Běhu za ČR bez drog 2003 bylo upozornit veřejnost na zvýšení důrazu protidrogové prevence a k vyjádření souhlasu zamezit jakýmkoli snahám o legalizaci jakékoli drogy včetně marihuany a přenést toto poselství ve formě prohlášení představitelům měst a obcí, přes která vedla trasa tohoto běhu. Trasa o délce 520 km protnula přes 160 měst a obcí ČR. Představitelé všech 59 navštívených měst a obcí se svými podpisy připojili k cíli měst a obcí bez drog. Toto prohlášení pak bylo předáno v Parlamentu ČR ústavním činitelům.

    Klíčová věc, na kterou protidrogový preventivní projekt ŘEKNI NE DROGÁM - ŘEKNI ANO ŽIVOTU upozorňuje, je, že zbytky drog (u marihuany je to THC) se nerozpouští v krvi, moči či ve vodě, ale usazují se v tukových tkáních uživatelů a tam zůstávají mnohdy po celý život. Později zpětně působí na fyzickou a psychickou stránku konzumentů. „Chceme vyplnit informační vakuum o drogách a poskytnout jednoduchou formou, zejména mládeži, dětem, jejich rodičům, učitelům a kompetentním osobám, informace o drogách a jejich účincích. K tomu již slouží brožura Fakta o Jointu. Nyní jsou již zpracovány také další důležité brožury: Jak mají rodiče mluvit s dětmi o drogách, Extáze, Heroin a Kokain. Také jednoduše nechceme, aby se z naší společnosti vyvinula společnost drogová a naše děti nemusely vyrůstat v drogových iluzích, říká mluvčí projektu Špalek.

    Protidrogový projekt ŘEKNI NE DROGÁM – ŘEKNI ANO ŽIVOTU také informuje o skutečném řešení, jak se zbavit drog, a to pomocí unikátního detoxikačního programu od amerického humanisty a spisovatele L. Ron Hubbarda, který je založen na principu, že se nahromaděné toxické látky v tukových tkáních konzumentů pomocí speciálního programu odbourávají.

     

    NAVRCHOLU.cz