0
  • 0
    0
    0
  • Výsledky Scientologie
    0
    0
    Buďte informováni!
    Do níže uvedeného políčka napište svoji e-mailovou adresu a budete pravidelně dostávat nejnovější informace.
     7. 11. 2003 - ČR

    SCIENTOLOGICKÁ CÍRKEV ZAHÁJILA SVOU ČINNOST TAKÉ V BRNĚ

    BRNO - Po Praze a Plzni se Brno stalo dalším místem v České republice, kde se mohou lidé seznámit s moderní vědou o mysli Dianetikou a s praktickou náboženskou filozofií s názvem Scientologie a použít je ve svém životě.

    Otevření nového centra Scientologické církve v jihomoravské metropoli je odpovědí na narůstající morální úpadek, zvýšenou kriminalitu a vzestupnou konzumaci drog v dnešní České republice. Mnohé statistiky tyto nepříjemné faktory jen potvrzují.

    Cílem centra Scientologické církve v Brně je informovat zájemce o duchovní léčebné technologii Dianetice - moderní vědě o mysli a o Scientologii - praktické náboženské filozofii a seznámit je s nimi.

    Dianetika (dia-nous = skrze mysl) je zaměřena na zlepšení duchovních schopností a dosažení úlevy od psychosomatických nemocí, zabývá se porozuměním lidské mysli. Svou úspěšnou pouť odstartovala již v roce 1950 vydáním knihy Dianetika: moderní věda o duševním zdraví. Tato kniha nabízí individuální řešení na problémy, které jedince denně ovlivňují, jako jsou nechtěné pocity, strachy, pochybnosti o sobě, psychosomatické bolesti a mnohé další. Postupy Dianetiky jedinci umožňují nalézt vždy lepší řešení na problémy s jeho životem a okolím, než jaké měl předtím k dispozici. Scientologie (scio-logos = vědění-studium) je praktická náboženská filozofie, která vznikla v 50. letech minulého století, a vychází z podstaty, že člověk je ve svém základě dobrý a usiluje o zlepšení, a která svými technikami a postupy nabízí možnost odkrýt v každém jedinci jeho původní potenciál a možnost porozumět sobě, svému okolí a životu. Dianetika a Scientologie vychází z výzkumů a objevů amerického vědce, spisovatele a humanisty L. Ron Hubbarda. Církev se také úspěšně angažuje v sociální problematice, zejména v oblastech drogových závislostí a jejich prevence, nápravy zločinců, zvyšování gramotnosti a dohledem nad dodržováním lidských práv.

    V samotném Brně odstartoval v letošním létě velmi úspěšný protidrogový preventivní projekt ŘEKNI NE DROGÁM – ŘEKNI ANO ŽIVOTU, který je podporován členy Scientologické církve a jejími sympatizanty. Projekt se angažuje v řešení drogového problému po celém světě. Spočívá v rozsáhlých veřejných kampaních které informují širokou veřejnost, zejména mládež, o nebezpečí drog. V Brně se soustředil na propagaci škodlivosti drog a jejich účinků s důrazem na marihuanu a hašiš, jejichž zdánlivá neškodnost otevírá dveře k dalším drogovým závislostem. Protidrogová kampaň Scientologické církve dosud v Brně oslovila na 20 000 lidí.

    Scientologická církev má po celém světě okolo 8 milionů členů. V ČR se dá počet členů a příznivců odhadnout na 1 000. Scientologie je uznána jako církev v mnoha ze 150 států světa, kde působí (např.: Maďarsko, Švédsko, USA) a v ostatních je registrována jako nezisková nebo náboženská organizace (např. Německo, Francie).

     

    NAVRCHOLU.cz