0
  • 0
    0
    0
  • Výsledky Scientologie
    0
    0
    Buďte informováni!
    Do níže uvedeného políčka napište svoji e-mailovou adresu a budete pravidelně dostávat nejnovější informace.
     30. 12. 2003 - ČR

    PROTIDROGOVÝ PROJEKT "ŘEKNI NE DROGÁM - ŘEKNI ANO ŽIVOTU" SE ROZŠIŘUJE TAKÉ DO ZLÍNA!

    ZLÍN - také ve zlínských ulicích se dnes představil protidrogový projekt ŘEKNI NE DROGÁM - ŘEKNI ANO ŽIVOTU.

    Protidrogovou preventivní akci v ulicích Zlína uskutečnil  projekt ŘEKNI NE DROGÁMŘEKNI ANO ŽIVOTU, který sponzoruje Scientologická církev. Protidrogový projekt se zaměřuje na informování široké veřejnosti o škodlivosti drog, zejména vstupní drogy marihuany, která se rozpouští a usazuje v tukových tkáních organismu, kde zůstává dlouhodobě. Od května 2001 oslovil se svou preventivní činností jen v ulicích měst Praha, Česká Lípa, Brno a Plzeň bezmála 600.000 občanů.

    Dobrovolníci z projektu ŘEKNI NE DROGÁMŘEKNI ANO ŽIVOTU, kteří jsou sami 100% bez drog,  distribuovali zlínským občanům informační brožury a letáky  zaměřené na protidrogové vzdělávání o nebezpečí marihuany a důvodech pro konzumaci drog obecně. Také s nimi hovořili a zodpovídali jejich dotazy. Touto akcí tak oslovili okolo 2.000 zlínských občanů. Zároveň bude tato protidrogová kampaň probíhat ve městě Zlín každý týden.

    „Statistiky v České republice alarmují velmi jasně, že více než třetina mladých lidí okusila opojení z marihuany nebo ji pravidelně užívá. Nám tato situace nedevoluje před tímto zavírat oči a chceme výrazně pomoci zastavit  tuto bobtnající drogovou kulturu,“ říká mluvčí Vlastimil Špalek z protidrogového projektu Scientologické církve.

    Velké nebezpečí konzumace marihuany potvrzuje také výzkum Dr. Carltona E. Turnera z  University v Mississippi, již 30 let celosvětově uznávaného vědce v oboru Cannabis, který  již v letech 1964-1982 provedl 6500 studií a diskusí o Cannabis a který k tomu říká: „Žádná jiná droga, kterou člověk užívá, nezůstává v těle tak dlouho jako Cannabis. A neexistuje žádná jiná legální nebo ilegální droga, která napadá každý důležitý tělesný orgán, každý tělesný systém a každou jednotlivou tělesnou buňku.“

    Drogová scéna v České republice se po roce 89 rapidně otevřela a získala tisíce nových uživatelů a obětí. Do situace mladé demokracie vtrhli distributoři několikanásobně rychleji než osvěta a protidrogová prevence. Česká republika tak vstoupila v tomto směru ihned do Evropy a vznikl nový problém, který začíná více a více dusit státní kasu a mezilidské vztahy.

    Protidrogový preventivní projekt Scientologické církve ŘEKNI NE DROGÁMŘEKNI ANO ŽIVOTU distribuoval dosud mezi občany přes 110.000  informačních brožur a letáků o drogách a jejich nebezpečí. Nabízí také efektivní řešení drogového problému, které spočívá v účinném detoxifikačním programu podle L. Ron Hubbarda. Pomocí tohoto řešení se osvobodilo od drogové závislosti mnoho desítek tisíc lidí po celém světě a jeho úspěšnost dosahuje v průměru 78% (měřeno po dvou letech u narkomanů).

     

    NAVRCHOLU.cz