0
  • 0
    0
    0
  • Výsledky Scientologie
    0
    0
    Buďte informováni!
    Do níže uvedeného políčka napište svoji e-mailovou adresu a budete pravidelně dostávat nejnovější informace.
     8. 12. 2003 - Evropa

    SCIENTOLOGICKÁ CÍRKEV POŽADUJE NA PROTIDROGOVOU PREVENCI 250.000 EUR

    HOLANDSKO - dnes požádala Scientologická církev v Amsterodamu, ve spolupráci s Mezinárodní Scientologickou církví pro evropské veřejné záležitosti a Kanceláří pro lidská práva, nizozemskou vládu o čtvrt milionu eur na publikaci 4 milionů kopií jejich protidrogové brožury a její distribuci do všech škol v zemi.

    V dopise poslaném na ředitelství  Prevence a péče o veřejné zdraví Ministerstva zdravotnictví nabízeli scientologové svou protidrogovou kampaň na pomoc k vyřešení narůstajícího drogového problému, který sužuje Nizozemí a zvláště pak Amsterodam.

    Své rozhodnutí založili na statistikách vyplývajících z výzkumu, který provedla Amsterodamská univerzita. Užívání hašiše vzrostlo u amsterodamské veřejnosti z 23,2% v roce 1987 na 38,1% v roce 2001. Počet náctiletých ve věku od 12 do 15 let užívajících konopí se během těchto let téměř zdvojnásobil, přičemž počet dospělých ve věku od 20 do 24 let užívajících kokain se téměř ztrojnásobil. A užívání extáze se během uplynulých několika let zvýšilo o 600%.

    Dále se v ní říká, že takové užívaní drog potencionálně stojí za vysokým počtem vražd a prostitucí v zemi.

    „Je nám jasné, že občanské sdružení a církve musí vládě v této věci pomáhat. Nemůžeme je zasypávat veškerou odpovědností a jsme ochotni pomoci,“ řekla Julia Rijnvis z vedení Scientologické církve v Amsterodamu. „Doposud bylo 400 tisíc brožur vydistribuovaných v Nizozemí financováno scientology. Ale v tuto chvíli a ve stávající situaci potřebujeme na protidrogovou kampaň vládní podporu, abychom byli schopni způsobit významné změny.“

    Scientologové říkají, že v uplynulých sedmi letech vydistribuovali v celé Evropě včetně Nizozemí 10 milionů protidrogových brožur o marihuaně, extázi, heroinu a průvodce pro rodiče, jak se vypořádat s drogami - všechny financovány scientology, a v souladu s tím se po přečtení jejich informativních brožur stovky evropských náctiletých rozhodly nebrat drogy nebo přestat brát drogy. Učitelé tyto protidrogové brožury používali ve školách, aby své studenty poučili o nebezpečí drog a v některých zemích EU ji používají nebo distribuují  policisté.

    „Teď chceme, aby se evropské vlády připojily a používaly preventivní kampaň, která se ukázala být fungující,“ říká Fabio Amicarelli, ředitel Mezinárodní Scientologické církve pro evropské veřejné záležitosti a Kanceláře pro lidská práva. „Nabízíme naši pomoc nejdříve Nizozemí, jednomu z nejvíce kontroverzních členů Evropské unie, vzhledem k tomu, jakým způsobem se potýká s drogovým problémem, zejména kvůli svým coffee shopům a exportu extáze.“

    Nizozemští scientologové se svou žádostí cítí jisti, protože mají podporu většiny obyvatelstva. Podporují premiérův postoj proti drogám.

    „Nemusí se nám říkat, co máme v naší zemi udělat ohledně drog. Všichni víme, že tu je problém a nemůžeme dále čekat nebo se nechat vyzývat, abychom to změnili.  Můžeme s tím něco udělat teď,“ říká paní Rijnvis.

    Dokud nedostanou odpověď, budou scientologové pokračovat ve svých akcích proti drogám. Scientologové z celé Evropy věnují každý týden tisíce hodin dobrovolné práce v této kampani.

    Drogová scéna v České republice se po roce 1989 rapidně otevřela a přibylo tisíce nových uživatelů a obětí. Do situace mladé demokracie vtrhli distributoři několikanásobně rychleji než osvěta a protidrogová prevence. Česká republika tak vstoupila v tomto směru do Evropy ihned a vznikl nový problém, který začíná více a více dusit státní kasu a mezilidské vztahy.

    V této atmosféře naší země působí od roku 2001 také protidrogový preventivní projekt Scientologické církve ŘEKNI NE DROGÁMŘEKNI ANO ŽIVOTU. Projekt se zaměřuje na informování široké veřejnosti o škodlivosti drog, zejména vstupní drogy marihuany, která se rozpouští a usazuje až tukových tkáních organismu, kde působí mnohdy celý život. Projekt oslovil svou preventivní činností v ulicích měst Praha, Česká Lípa, Brno a Plzeň již přes 500.000 občanů.

    Dobrovolníci z řad členů Scientologické církve a jejich sympatizantů distribuovali mezi občany přes 100.000 informačních brožur a letáků s protidrogovým vzděláváním. Scientologové jsou sami 100% bez drog a tuto protidrogovou kampaň si spolu se svými sympatizanty financují zcela sami. Naplňují tak jeden z cílů Scientologické církve: Civilizace bez drog. Scientologové nabízí efektivní řešení problému drog, které spočívá v účinném detoxifikačním programu zakladatele Scientologie L. Ron Hubbarda. Pomocí tohoto řešení se od drogové závislosti osvobodilo mnoho desítek tisíc lidí po celém světě.

    „Statistiky v České republice alarmují velmi jasně, že více než třetina mladých lidí okusila opojení z marihuany nebo ji pravidelně užívá. Nám tato situace nedevoluje před tímto zavírat oči a chceme výrazně pomoci zastavit  tuto bobtnající drogovou kulturu,“ říká mluvčí Vlastimil Špalek z protidrogového projektu Scientologické církve.

     

    NAVRCHOLU.cz