0
  • 0
    0
    0
  • Výsledky Scientologie
    0
    0
    Buďte informováni!
    Do níže uvedeného políčka napište svoji e-mailovou adresu a budete pravidelně dostávat nejnovější informace.
     13. 6. 2000 - ČR

    DELEGACE SCIENTOLOGŮ PROTESTUJÍ PŘED FRANCOUZSKÝMI AMBASÁDAMI PO CELÉM SVĚTĚ

    PRAHA - Dnes v dopoledních hodinách se sešlo několik desítek členů Scientologické církve v ČR před francouzskou ambasádou v Praze na Starém městě, aby se tak připojili k dalším delegacím scientologů po celém světě a hlavně v Evropě, kteří tento týden svými hlasitými protesty vyjádřili znepokojení nad tím, že Národní shromáždění Francie schválilo „nebezpečný a represivní návrh zákona, který je vytvořen k tomu, aby zakázal minoritní náboženství ve Francii“.

    Na konci protestů předal mluvčí a  zástupce Scientologické církve v ČR Jiří Voráček  otevřený protestní dopis určený pro francouzského premiéra pana Lionela Jospina do rukou pracovníka Francouzské ambasády.  Stejný otevřený protestní dopis předali tento týden na francouzské ambasády a konzuláty i další zástupci Scientologické církve (v některých zemích i spolu s některými dalšími zástupci náboženských skupin)  ve všech evropských zemích a rovněž v zámoří.

    Dopis naléhá na premiéra, aby  zamítl  „extrémistická“ měřítka v zákoně, která jsou již vyjádřena v samotné preambuli zákona, která ukazuje svůj diskriminanční záměr „paralyzovat aktivity sektářských organizací“.

    Dopis klade důraz na protináboženskou hysterii, která byla vytvořena francouzskou skupinou „Meziresortní misie pro boj se sektami“ (MILS) a jejím prezidentem AlainemVivienem. Upozorňuje na to, že pod vedením jejího šéfa  A. Viviena „inkviziční skupina MILS“ prosadila „trestná a diskriminační měřítka“, která sama o sobě porušují samotnou francouzskou ústavu a dále jsou také porušením mezinárodních závazků o lidských právech, které Francie přijala.

    Činnost Kanceláře MILSu „je vyvrcholením tří let extrémní pozice, kterou získal a má  její šéf A.Viviene a jeho spolupracovníci, k čemuž došlo i za pomoci Vaší vlády, která začala svou činnost tím, že francouzská parlamentní komise onálepkovala více jak 170 náboženských skupin jako tzv. sekty. Tato klasifikace pak vedla k hrubým útokům na členy těchto hnutí,“ říká dopis.

    Reverend Heber C. Jentzsch, prezident Mezinárodní Scientologické církve, řekl, že „pan Vivien je uvízlý někde v 16. století. V 21. století není místo pro jeho inkviziční kancelář s aktivitami, jako je např. umisťování náboženských skupin a jejich členů na černou listinu“.

    Delegace také obviňují pana Viviena ze spolupráce s  protináboženskou francouzskou skupinou UNADFI, jejíž vedení bylo odhaleno francouzskou policií jako zdroj anonymních výhrůžek smrtí Scientologům. „A. Vivien se s touto skupinou snaží ovlivnit justiční systém tím, že skrze média vyvolává hysterii s úmyslem dosáhnout zamezení nestranným rozhodnutím ze strany justičních orgánů“, říká dopis

    „Posuzovat náboženství jiných je velmi nebezpečné ... Francouzi by to měli znát nejlépe, protože celá Evropa již zažila ty nejhorší druhy náboženských válek a perzekuce“, řekl Rabbi Mikhail Levdanski z New Yorku.

    Venerable Piyatasse, prezident výboru buddhistů v New Yorku, vyzval francouszkého premiéra, „aby zastavil ty, kteří se snaží nasměrovat vývoj země k větší zlobě a nespravedlnosti, a aby se naopak aktivity směřovaly k větší toleranci a respektu k náboženským menšinám v zemi“.

    Tento týden navštívily delegace Scientologů franzouzskou ambasádu ve Washingtonu, D.C. a v Londýně a konzuláty v New Yorku, San Francisku a Los Angeles. V Evropě pak ambasády v Kodani a dalších hlavních městech evropských zemí.  

    NAVRCHOLU.cz