0
  • 0
    0
    0
  • Results of Scientology
    0
    0
    Stay informed!
    Enter your e-mail address in the below field and you'll be getting the latest news regularly.
     17. 12. 2001 - ČR

    SCIENTOLOGICKÁ CÍRKEV POŘÁDÁ PROTIDROGOVÉ AKCE V CENTRU MĚSTA

    PRAHA - Dnes v 15.00 hodin proběhla jedna z mnoha protidrogových akcí, které pravidelně pořádá Scientologická církev v Praze. Učastnili se jí tři dobrovolníci Scientologické církve, kteří zhruba 1 hodinu distribuovali materiály o drogách a mluvili o tomto tématu s lidmi.

    Zvládání drog a jejich důsledků je nedílnou součástí scientologického náboženství již po mnoho let. Díky tomu jsou členové církve 100% bez drog a Scientologie je vedoucí skupinou v rámci záchrany této planety od drog. Církev disponuje učinnými (detoxikačními) technikami, pomocí nichž se již přes 250 000 lidí z celého světa osvobodilo od drog.  

    V rámci své činnosti církev provádí také vzdělávací protidrogovou kampaň, která zaměřena na širokou veřejnost. Tato kampaň se jmenuje Řekni ano životu, řekni ne drogám. 

    Cílem této dlouhodobé kampaně, která v ČR trvá již od léta, je předat lidem informace o zhoubných účincích drog a formou diskuse je přimět k tomu, aby si uvědomili toto nebezpečí v dnešní společnosti.

    „Za dobu naší kampaně se dobrovolníkům z řad Scientologické církve podařilo cíleně vydribuovat okolo 10 000 brožur, které vzdělávají širokou veřejnost v oblasti drog a prevence a oslovit mnoho lidí včetně mládeže“, řekl Jiří Voráček, mluvčí Scientologické církve. A dále pokračoval: „Akci provádíme třikrát do týdne a dá se říci, že na ulici mluvíme zhruba se 100 lidmi týdně o této záležitosti, a podle reakcí se dá říci, že lidé považují podobné akce, ať už z řad naší církve či jiných organizací, za velmi prospěšné.“         
    Scientologická církev byla založena v roce 1954 a od té doby se rozšířila do 133 zemí celého světa. Od roku 1990 její členové působí i u nás.

    Zakladatelem církve je americký spisovatele a pedagog L. Ron Hubbard, který vedle toho, že sepsal filozofii Scientologie, podnikl rovněž některé výzkumy v oblasti drogové závislosti a její rehabiltace. Na základě jeho výzkumů v této oblasti vznikla rovněž samostatná organizace NARCONON, která se zabývá drogovou rehabilitací s úspěšností 70%.       
     
    Jiří Voráček
    tiskový mluvčí
     

    NAVRCHOLU.cz