0
  • 0
    0
    0
  • Výsledky Scientologie
    0
    0
    Buďte informováni!
    Do níže uvedeného políčka napište svoji e-mailovou adresu a budete pravidelně dostávat nejnovější informace.
     5. 2. 2002 - ČR

    START NOVÉHO LETÁKU O MARIHUANĚ V RÁMCI PROTIDROGOVÉ PREVENCE

    PRAHA - Dnes v 15,00 hodin proběhl křest nového letáku s informacemi o marihuaně v rámci protidrogové prevenční kampaně Scientologické církve Řekni ano životu - řekni ne drogám. Akce proběhla na Václavském náměstí a v okolí (např. Hlavní nádraží), kde několik dobrovolníků ze Scientologické církve začalo distribuovat nový leták o marihuaně a mluvilo s lidmi o tomto tématu. Leták s názvem Řekni ano životu - řekni ne MARIHUANĚ je přesně zacílen na informace o konopí a drogách, které z něj pocházejí: hašiš a marihuanu.

    Leták srozumitelnou formou vysvětluje, co tyto drogy způsobují v těle a  jaké jsou následky jejich požití. V materiálu je dále zmíněn názor jednoho z nejpřednějších odborníků na cannabis, dr. Carltona E. Turnera, který vyvrací jeho neškodnost. „Žádná jiná droga, která zůstává v těle tak dlouho jako cannabis, není člověkem používána nebo zneužívána. A neexistuje žádná jiná legální nebo ilegální droga, která napadá každý z důležitých orgánů v těle. Každý systém v těle. A každou jednotlivou buňku v těle.“ 

    „Leták vydala a sponzorovala Scientologická církev v ČR v rámci své protidrogové kampaně, která je zaměřena  na širokou veřejnost. Tato kampaň se jmenuje Řekni ano životu, řekni ne drogám.  Cílem kampaně je předat lidem informace o zhoubných účincích drog a formou diskuse je přimět k tomu, aby si uvědomili toto nebezpečí v dnešní společnosti,“ řekl Jiří Voráček, mluvčí Scientologické církve pro ČR a SR.  

    Scientologická církev již od léta roku 2001 pravidelně (3 x týdně) organizuje tuto kampaň, při které se kromě distribuce protidrogových letáků také debatuje s chodci a hlavně mládeží. Za tu dobu se podařilo oslovit okolo 30 000 lidí v Praze a rozdat přes 10 000 brožur o drogové problematice.

    Jiří Voráček dále řekl: „Zvládání drog a jejich důsledků je součástí scientologického náboženství již po desítky let. Díky tomu jsou členové 100% bez drog.  Zakladatel církve L. Ron Hubbard rovněž objevil důvod, proč drogy setrvávají v těle, a navrhl velmi funkční řešení tohoto problému. S mnoha  projekty po celém světě, včetně největšího detoxikačního centra v USA v Oklahomě na rozloze 25 000 m2,  je Scientologie vedoucí skupinou v rámci záchrany této planety od drog.“ 

      
    Jiří Voráček
    tiskový mluvčí  Scientologické církve     

    NAVRCHOLU.cz