0
  • 0
    0
    0
  • Výsledky Scientologie
    0
    0
    Buďte informováni!
    Do níže uvedeného políčka napište svoji e-mailovou adresu a budete pravidelně dostávat nejnovější informace.
     22. 2. 2002 - Evropa

    SCIENTOLOGICKÁ CÍRKEV PODALA STÍŽNOST PROTI FRANCII U OSN

    FRANCIE/ŠVÝCARSKO - Scientologická církev včera v Ženevě podala u Vysoké komisařky Spojených národů pro lidská práva, paní Mary Robinsonové, stížnost, v níž žádá o intervenci Spojených národů, která by zastavila opakovaná porušování francouzských mezinárodních závazků ohledně lidských práv ze strany francouzské Mezirezortní komise pro boj se sektami (MILS) a jejího prezidenta, Alaina Viviena.

    Pětadvacetistránková stížnost živě popisuje porušování lidských práv jednotlivých francouzských občanů, které mcCartyovská kampaň MILSu, plná falešné propagandy a netolerance vůči menšinovým náboženstvím, způsobila. Detailně rozvádí 18 vzájemně nesouvisejících událostí, kdy členové Scientologické církve utrpěli vážná porušení svých práv, z nichž každé je přímým důsledkem kampaně náboženské intolerance, kterou podnítila a řídila MILS. Tyto události sahají od pokusu vyhodit do povětří scientologickou církev v Angers přes odmítnutí zařadit malou holčičku do dívčího skautského oddílu a odmítnutí přijmout dítě do jedné pařížské školky – obě tato odmítnutí byla založena výhradně na náboženství rodičů těchto dětí – po bojkotování firem proto, že jejich vedoucí pracovníci jsou členy Scientologické církve.

    Stížnost, kterou podal mezinárodní právní zástupce pro lidská práva z washingtonské právnické firmy Bisceglie & Walsh, dokumentuje kampaň jednoznačného nactiutrhání, kterou vedla skupina sponzorovaná MILS, proti jedné pařížské učitelce. Tato učitelka, jejíž profesionální záznamy byly zcela bezúhonné, se vinou sprosté propagandy a falešných zpráv, které vycházely z Vivienovy MILS, stala předmětem veřejného opovržení a ponížení, které vedlo ke ztrátě zaměstnání a zničení její kariéry.

    Navzdory neposkvrněné dvacetileté kariéře byla ředitelka knihoven v Lavallois Perret blízko Paříže znenadání sesazena na úřednickou pozici a přišla o kancelář, telefon a sekretářku. Představitelé města zprvu nepodali žádné vysvětlení, ale nakonec přiznali, že její pracovní záznamy byly bez poskvrny a že jediným důvodem jejího sesazení bylo její náboženství. Když se její kolega ptal, proč město své zaměstnance nechrání proti náboženské intoleranci, odpověděl městský radní bez obalu, že současné klima je menšinovým náboženstvím „negativně nakloněné“.

    „Jako prezident MILS pracuje Alain Vivien se soukromými protináboženskými skupinami, aby vytvořil ovzduší intolerance, které plodí diskriminaci,“ uvedla Danielle Gounordová, prezidentka Scientologické církve v Paříži.

    Leisa Goodmanová, ředitelka pro lidská práva v Mezinárodní Scientologické církvi, prohlásila: „MILS očividně porušuje mezinárodní úmluvy o lidských právech, které se Vivien jako zástupce vlády zavázal podporovat. Nenávistná kampaň MILS eskalovala do bodu, kdy je intervence Spojených národů nutná, aby byla ochráněna práva francouzských občanů, kteří neprovedli nic jiného, než že uplatňovali své právo na svobodu vyznání.“

    Mezinárodní organizace pro lidská práva, ministerstvo zahraničí Spojených států amerických, američtí kongresmani a senátoři, francouzská katolická a protestantská církev a přes 50 členů Rady Evropy vyjádřili krajní znepokojení nad náboženskou intolerancí ve Francii nebo ji kritizovali.

    Zástupci Scientologické církve budou i nadále podnikat akce, kterými chtějí zaměřit pozornost světa na porušování lidských práv ze strany MILS a Viviena, a budou trvat na tom, aby Francie splnila své závazky podle Všeobecné deklarace lidských práv a podle Evropské úmluvy o lidských právech.


    Jiří Voráček
    Tiskový mluvčí
    Scientologické církve v ČR a SR

    NAVRCHOLU.cz