0
  • 0
    0
    0
  • Výsledky Scientologie
    0
    0
    Buďte informováni!
    Do níže uvedeného políčka napište svoji e-mailovou adresu a budete pravidelně dostávat nejnovější informace.
     7. 5. 2002 - ČR

    KNIHA „DIANETIKA“ MÁ ODPOVĚDI NA LIDSKÉ CHOVÁNÍ: V ČR prodáno více jak 5 000 kusů

    PRAHA - Moderní bestseller o duševním zdraví - kniha Dianetika - překročil nejenom hranici 18 milionů výtisků celosvětově, ale i v ČR bylo prodáno více jak 5 000 kusů. Tato kniha, jejíž techniky byly použity po katastrofě 11. září, bude mít opět svůj stálý stánek na 8. mezinárodním knižním veletrhu v Praze.

    Peter Wakeen, organizátor týmu 800 dobrovolných pomocníků po katastrofě z 11. září 2001 ve Světovém obchodním centru, diskutoval na posledním Mezinárodním knižním veletrhu ve Frankfurtu o tom, jak byly ke zmírnění šoku a traumat obětí, příbuzných a záchranných pracovníků v „Zóně nula“ použity techniky Dianetiky.

    Během několika hodin po útoku spolupracovali tito dobrovolníci s americkým Červeným křížem, Kanceláří nouzového řízení (města New York) a požárníky - poskytovali záchranným týmům jídlo a ošacení. Ti, kteří byli vytrénováni v metodách popsaných v knize Dianetika od  L. Rona Hubbarda, pak tyto techniky použili, aby více než tisícovce lidí, kteří na místě katastrofy pracovali ve dne v noci, ulevili od šoku a zranění. Dianetika pracovníkům poskytla tolik potřebnou úlevu. „Říkali, že jim dodala sílu pokračovat navzdory nesmírnému fyzickému a emocionálnímu stresu,“ uvedl Wakeen.

    L. Ron Hubbard napsal knihu Dianetika v dozvucích 2. světové války a v předvečer studené války. Vyšla v květnu 1950 a přes noc se stala bestsellerem New York Times a na tomto seznamu zůstala celé měsíce. Od té doby zůstává mezinárodním bestsellerem.

    Celosvětově se jí prodalo již přes 18 milionů výtisků. V České republice  byla kniha Dianetika  vydána poprvé na přelomu let 1996 a 1997 v relativně velkém nákladu na podobnou knihu - 5 000 kusů. Tento náklad byl z hlavní části vyprodán již do května 1999, a tak přišla druhá edice - tentokrát paperbackové vydání Dianetiky. Tato edice byla vydána již v 52 jazycích včetně slovenštiny, polštiny, maďarštiny a ruštiny. Dianetika nejen nabízí účinné techniky k úlevě od stresu, ale také vzrušujícím způsobem osvětluje skryté mentální příčiny destruktivního chování.

    Dr. Josef Wolf, který se zabýval Dianetikou z antropologického a religionistického pohledu, se na tiskové konferenci k vydání této knihy v lednu 1998 vyjádřil takto: “Je zřejmé, že Dianetika se v praxi nejen osvědčuje, ale má před sebou ještě významnou budoucnost.... Z filosofického hlediska jde potom o zcela ojedinělý pokus, umožňující řešení i obecných problémů postmoderní společnosti na přelomu století a tisíciletí.“      


    Na poslední straně své knihy vysvětlil L. Ron Hubbard důležitost Dianetiky v širším měřítku:

    „Dianetika oslovuje válku, protože ve skutečnosti probíhá závod mezi vědou o mysli a atomovou bombou. Možná nebude žádná budoucí generace, která by věděla, kdo vyhrál. Jen racionalita je schopná provést člověka těmito hrozbami vyhynutí jeho druhu.“

    „Prvotní boj člověka není s člověkem – to je šílenství.“

    „Kolik si může člověk podrobit? Když si podrobí člověka, prohraje. Vyhraje, když si podrobí své vlastní strachy a pak si podrobí hvězdy.“

    V komentáři profesora Frederica L. Schumana z Williamsovy univerzity je slyšet ozvěna jeho slov: „Vliv Dianetiky znamená, že svět už nikdy nebude stejný. Historie se stala závodem mezi Dianetikou a katastrofou. Dianetika zvítězí, pokud bude včas vyzváno dostatečné množství lidí, aby ji pochopili.“
     
    Knihu Dianetika a další knihy od spisovatele L. Rona Hubbarda bude možno shlédnout v rámci 8. mezinárodního knižního veletrhu v Praze v levém křídle Průmyslového paláce na Výstavišti u stánku č. L708. Veletrh začíná pro širokou veřejnost ve čtvrtek10. května a potrvá do soboty 12. května 2002.


     

    NAVRCHOLU.cz