0
  • 0
    0
    0
  • Výsledky Scientologie
    0
    0
    Buďte informováni!
    Do níže uvedeného políčka napište svoji e-mailovou adresu a budete pravidelně dostávat nejnovější informace.
     3. 6. 2002 - ČR

    NOVÉ ŘEŠENÍ V PREVENCI DROGOVÉHO PROBLÉMU U DĚTÍ – POPRVÉ V ČR !

    PRAHA – V sobotu 1. června 2002, symbolicky na Mezinárodní den dětí, se konala preventivní protidrogová akce s názvem Slib Strážců života bez drog, kterou pořádala Scientologická církev v rámci svého úspěšného protidrogového projektu ŘEKNI NE DROGÁM – ŘEKNI ANO ŽIVOTU.

    Akce spočívá v tom, že  děti a mladiství veřejně a dobrovolně skládají sami sobě slib, že budou žít bez drog, že budou ukazovat svým přátelům, že život bez drog je mnohem zábavnější, že se budou učit  víc o tom, jak drogy skutečně škodí lidem, atd. Takové akce vždy zaštiťují  tzv. patroni z řad odborníků, policie, rodičů, umělců, vládních činitelů apod.

    Slibu Strážců života bez drog se v sobotu účastnilo sedm dětí s rodiči a známými.   Jedná se o první akci svého druhu v České republice. Patrony akce byli  protidrogový koordinátor pro Prahu, koordinátor protidrogového projektu ŘEKNI NE DROGÁM – ŘEKNI ANO ŽIVOTU a zástupce z řad rodičů. Celou akci provázela místy až dojemná atmosféra. 

    „Děti si svým slibem sobě samým více uvědomí zodpovědnost za svůj život v tomto nebezpečném světě plném drog. Věříme také, že společnými  silami s ostatními jsme schopni pomocí tohoto projektu odradit od drog spousty dětí, aby se naše civilizace nestala drogovou civilizací a naše děti nemusely vyrůstat v iluzi drog,“ říká mluvčí kampaně Špalek.

    Úspěšnost této akce dokládá vyjádření šestnáctileté studentky, která se stala Strážcem života bez drog: „Uvědomila jsem si, jak je důležité něco skutečně dělat s drogovým problémem a začít od svého okolí.“

    Původ této mezinárodní protidrogové kampaně pochází z USA, kde v dubnu roku 1993 ředitel „Programu pro snížení potřeby drog“ losangeleské FBI  vzal  pod přísahu prvních 200 dětí. Od té doby se ke Strážcům života bez drog připojily desetitisíce dětí a dospělých včetně senátorů a kongresmanů Spojených států, státních zákonodárců, soudců a policejních ředitelů. Dnes má tato kampaň již mezinárodní rozměr a je jednou z nejúspěšnějších svého druhu nejen v USA.

    Protidrogový projekt Scientologické církve ŘEKNI NE DROGÁM – ŘEKNI ANO ŽIVOTU, který uspořádal akci Slib Strážců života bez drog, oslovil v samotné Praze již přes 50 000 lidí a bylo rozdáno přes 15 000 brožur informujících o škodlivosti drog, zejména marihuany a hašiše, jejichž zdánlivá neškodnost otevírá dveře do dalších drogových závislostí.

     

    NAVRCHOLU.cz