0
  • 0
    0
    0
  • Výsledky Scientologie
    0
    0
    Buďte informováni!
    Do níže uvedeného políčka napište svoji e-mailovou adresu a budete pravidelně dostávat nejnovější informace.
     26. 6. 2002 - ČR

    SCIENTOLOGICKÁ CÍRKEV PROTI DROGÁM! MANIFESTACE ZA ŽIVOT BEZ DROG V ČESKÉ REPUBLICE

    PRAHA - Na Mezinárodní den proti drogám 26. června uspořádal u sochy sv. Václava na Václavském náměstí v Praze projekt ŘEKNI NE DROGÁM - ŘEKNI ANO ŽIVOTU manifestaci a průvod za život bez drog v Čechách. Projekt je podporovaný členy Scientologické církve, kterým není lhostejný problém drog v naší společnosti.

    Na akci vystoupil odborník na prevenci proti drogám u dětí a mládeže a svou zdravici předal písemnou formou také inspektor Městské policie, který se prevencí drog dlouhodobě zabývá, a zdůraznil význam a potřebu prevence hlavně u našich dětí. O skvělou atmosféru se postaral také živý hudební doprovod. Po shromáždění u sochy sv. Václava se účastníci manifestace spojili do průvodu, který prošel centrem města směrem  Můstek – Staroměstské náměstí – Celetná – Na Příkopě a Můstek, kde byl průvodu ukončen. Manifestace se zúčastnilo 50 scientologů, kteří  na sobě měli bílá trička s nápisem ŘEKNI NE DROGÁM – ŘEKNI ANO ŽIVOTU  a maskotem protidrogového projektu. Během shromáždění a průvodu scientologové distribuovali letáky o škodlivosti marihuany.

    Celá manifestace a hlavně průvod se setkaly s velmi  sympatickým přijetím široké veřejnosti a ukázalo se, že lidé nejsou k drogovému problému lhostejní. Během průvodu vyvolávali scientologové hesla ve znění: „Chceme život bez drog“, „Žádné drogy“ a  „Řekni ne drogám-řekni ano životu“.

    „Velmi zajímavá byla reakce dvou -náctiletých chlapců, kteří o sobě během shromáždění prohlašovali, že berou drogy, a o akci  jevili spíše negativní zájem. Zlom nastal po projevu jejich vrstevnice Ivy Esentiérové, která mluvila o drogách z pohledu šestnáctiletého studenta. Tito dva kluci za mnou k závěru shromáždění přišli a velmi moc chtěli naše trička s textem  s logem protidrogové kampaně,“ říká mluvčí protidrogového projektu Špalek.

    Tato protidrogová kampaň ŘEKNI NE DROGÁM – ŘEKNI ANO ŽIVOTU, podporovaná Scientologickou církví, se angažuje v řešení drogového problému po celém světě. Její činnost spočívá v rozsáhlých veřejných kampaních na informování o nebezpečí drog směrem k ostatním, zejména k dětem. Samotní členové Scientologické církve jsou   skupinou  100% bez drog.

    Kampaň současně propaguje skutečné řešení, jak se zbavit závislosti na drogách a alkoholu. Řešení vychází z objevu amerického vědce a humanisty L. Rona Hubbarda, který před
    třiceti lety objevil a dokázal, že se toxické látky (drogy, léky, alkohol, chemické látky, jako např. pesticidy a insekticidy a dokonce i radiace) usazují v tukových tkáních těla a zůstávají tam celý život. Autonomní centra (nezávislá na církvi) pro rehabilitaci drogově a alkoholově závislých lidí Narconon, která jsou po celém světě, využívají tohoto objevu ve svých činnostech s nadstandardními výsledky mezi 70-80% úspěšnosti.

    Kampaň již v samotné Praze oslovila přes 80 000 lidí a bylo rozdáno přes 20 000 brožur informujících o škodlivosti drog, zejména marihuany a hašiše, jejichž zdánlivá neškodnost otevírá dveře k dalším drogovým závislostem.

    „Chceme se podílet na tom, aby se  naše civilizace nestala drogovou civilizací a naše děti nemusely vyrůstat v iluzi drog,“ říká mluvčí kampaně Špalek.

    Scientologie je nové náboženské hnutí, které vzniklo v 50. letech minulého století. Je založeno na pracích amerického spisovatele a humanisty L. Rona Hubbarda o duchovní podstatě člověka a jeho vztahu k okolí a k vesmíru. Scientologie vychází z několika tezí:  člověk je duchovní nesmrtelná bytost; je v podstatě dobrý a  usiluje o přežití. Cílem Scientologie je pomocí studia a duchovní konzultace (auditingu) rozetnout kruh zrození a smrti a nastolit tak plnou duchovní svobodu jedince a vrátit mu jeho sebeurčení.  Církev se také úspěšně angažuje v sociální problematice, zejména v oblastech drogových závislostí, nápravy kriminálníků, zvyšování gramotnosti a dohledem  na dodržování lidských práv.
     
    Scientologická církev má okolo 8 milionů členů po celém světě. V ČR se počet členů a příznivců dá odhadnout na 1 000. Církev je uznána jako církev v mnoha ze 150 států světa, kde působí (např. Maďarsko, Švédsko, USA), a v ostatních je registrována jako nezisková anebo náboženská organizace (např. Německo, Francie).



     

    NAVRCHOLU.cz