0
  • 0
    0
    0
  • Výsledky Scientologie
    0
    0
    Buďte informováni!
    Do níže uvedeného políčka napište svoji e-mailovou adresu a budete pravidelně dostávat nejnovější informace.
     23. 7. 2002 - ČR

    SCIENTOLOGICKÁ CÍRKEV POŘÁDÁ KAŽDOU NEDĚLI PRAVIDELNÝ BĚH PRAHA – KARLŠTEJN ZA ŽIVOT BEZ DROG

    PRAHA – již od 4. června 2002 pořádá protidrogový projekt ŘEKNI NE DROGÁM – ŘEKNI ANO ŽIVOTU, sponzorovaný Scientologickou církví, každou neděli dvaacetikilometrový běh za život bez drog. Běh probíhá na trase Praha/Radotín – Karlštejn.

    Běh byl iniciovaný členem Scientologické církve Janem Fialou, který pravidelně tuto trasu běhá a říká k tomu:  „Běhám za dobrou věc. Jsem rád, že se postupně přidávají i další běžci. Z Prahy-Radotína do Karlštejna běhám již téměř dva měsíce.  Lidé troubí, zastavují a mávají, ať již přijíždějí čelem nebo zády. Každý, s kým cestou prohodím pár slov, vyjádří podporu. Všude se setkáváme se souhlasem a pozitivními reakcemi od lidí. To  nás motivuje ještě více“.

    Každou neděli ve 14:30 hod. se běžci shromáždí na recepci Dianetického centra Praha v Jindřišské ulici č. 7 na Praze 1, odkud startují svůj běh Praha/Radotín – Karlštejn.
     
    Protidrogový projekt ŘEKNI NE DROGÁM – ŘEKNI ANO ŽIVOTU  již letos inicioval více akcí. Například  zorganizoval  tým běžců, kteří běželi v rámci letošního Pražského mezinárodního maratonu v soutěži týmů na 5.5 km a skončili na druhém místě! Tento tým běžel za myšlenku proti drogám, aby poukázal na důležitost potřeby řešit drogový problém.

    Dále  letos v rámci Mezinárodního dne dětí připravil pro děti od 6 do 17 let akci nazvanou Strážci života bez drog, kde tyto děti samy sobě složily přísahu, že nikdy nevezmou žádnou drogu a že k tomu budou vést i své kamarády. Tato akce napomohla tomu, aby děti převzaly více zodpovědnosti za svůj život v tomto nebezpečném světě.

    Kampaň již v samotné Praze oslovila téměř  90 000 lidí a bylo rozdáno přes 22 000 brožur a letáků informujících o škodlivosti drog, zejména marihuany a hašiše, jejichž zdánlivá neškodnost otevírá dveře k dalším drogovým závislostem.

    Scientologie je nové náboženské hnutí, které vzniklo v 50. letech minulého století. Je založeno na pracích amerického spisovatele a humanisty L. Rona Hubbarda o duchovní podstatě člověka a jeho vztahu k okolí a k vesmíru. Scientologie vychází z několika tezí:  člověk je duchovní nesmrtelná bytost; je v podstatě dobrý a  usiluje o přežití. Cílem Scientologie je pomocí studia a duchovní konzultace (auditingu) rozetnout kruh zrození a smrti a nastolit tak plnou duchovní svobodu jedince a vrátit mu jeho sebeurčení.  Církev se také úspěšně angažuje v sociální problematice, zejména v oblastech drogových závislostí, nápravy kriminálníků, zvyšování gramotnosti a dohledem na dodržování lidských práv.
     
    Scientologická církev má okolo 8. milionů členů po celém světě. V ČR se počet členů a příznivců dá odhadnout na 1 000. Církev je uznána jako církev v mnoha ze 150 států světa, kde působí (např.: Maďarsko, Švédsko, USA), a v ostatních je registrována jako nezisková anebo náboženská organizace (např. Německo, Francie).

     

    NAVRCHOLU.cz