0
  • 0
    0
    0
  • Results of Scientology
    0
    0
    Stay informed!
    Enter your e-mail address in the below field and you'll be getting the latest news regularly.
     26. 11. 2002 - ČR

    ODPOVĚĎ NA ZVYŠUJÍCÍ SE ZÁJEM O DIANETIKU A SCIENTOLOGII – NOVĚ OTEVŘENÁ MISE V PLZNI

    PLZEŇ – Plzeň se stala dalším místem v České republice, kde se mohou zájemci o Dianetiku a Scientologii s těmito filozofiemi blíže seznámit a použít je ve svém životě.

    Otevření Mise Scientologické církve v západočeské metropoli je odpovědí na stále se zvyšující  zájem o použití praktické filozofie Dianetiky a Scientologie. Dianetika - moderní věda o duševním zdraví, která se zabývá porozuměním lidské mysli, odstartovala svoji úspěšnou pouť již v roce 1950 vydáním knihy Dianetika: moderní věda o duševním zdraví. Tato kniha nabízí individuální řešení problémů, které nás denně ovlivňují, jako jsou nechtěné pocity, strachy, pochybnosti o sobě a psychosomatické nemoci. Scientologie – praktická náboženská filozofie, která vznikla v 50. letech minulého století a která vychází z podstaty, že člověk je ve svém základě dobrý a usiluje o zlepšení, nabízí  svými technikami a postupy možnost odkrýt v každém z nás náš původní potenciál a možnost porozumět sobě, svému okolí a životu. Dianetika a Scientologie vycházejí z výzkumů a objevů amerického vědce, spisovatele a humanisty L. Ron Hubbarda. Církev se také úspěšně angažuje v sociální problematice, zejména v oblastech drogových závislostí, nápravy zločinců, zvyšování gramotnosti a dohledem na dodržování lidských práv.

    Spolu s nově otevřenou Misí v Plzni  také odstartoval velmi úspěšný protidrogový preventivní projekt ŘEKNI NE DROGÁM – ŘEKNI ANO ŽIVOTU, který v Čechách působí již druhým rokem a který je podporován členy Scientologické církve a jejich sympatizanty. Projekt se angažuje v řešení drogového problému po celém světě. Jeho činnost spočívá v rozsáhlých veřejných kampaních na informování o nebezpečí drog směrem k široké veřejnosti, zejména  k mládeži. V samotné Plzni oslovila tato protidrogová kampaň již lidí a bylo rozdáno přes          brožur informujících o škodlivosti drog, zejména marihuany a hašiše, jejichž zdánlivá neškodnost otevírá dveře k dalším drogovým závislostem.

    „Chceme se podílet na tom, aby se  naše civilizace nestala drogovou civilizací a naše děti nemusely vyrůstat v iluzi drog,“ říká mluvčí kampaně Špalek.

    Scientologická církev má okolo 8 milionů členů po celém světě. V ČR se počet členů a příznivců dá odhadnout na 1 000. Církev je uznána jako církev v mnoha ze 150 států světa, kde působí (např. Maďarsko, Švédsko, USA), a v ostatních je registrována jako nezisková anebo náboženská organizace (např. Německo, Francie).

    Adresa na plzeňskou Misi Scientologické církve je: Skrétova 8,  301 20 Plzeň, T: 377819035

     

    NAVRCHOLU.cz