0
  • 0
    0
    0
  • Výsledky Scientologie
    0
    0
    Buďte informováni!
    Do níže uvedeného políčka napište svoji e-mailovou adresu a budete pravidelně dostávat nejnovější informace.
     3. 12. 2002 - Evropa

    SCIENTOLOGIE VYHRÁLA VE ŠPANĚLSKU SEDMNÁCTILETÝ SOUDNÍ SPOR

    ŠPANĚLSKO - V historickém rozhodnutí španělského soudu byly zamítnuty veškeré obžaloby proti všem scientologům v soudním případu, který se datuje až do roku 1984*. Madridský oblastní soud oznámil dnes, dva měsíce po uzavření soudního procesu, který začal před více než sedmnácti lety, zproštění viny všech zúčastněných.

    Soud ve svém výnosu prohlásil: „Obžalovaní se ani jako jednotlivci, ani společně, ani prostřednictvím Scientologické církve,  ani prostřednictvím Narcononu [protidrogového rehabilitačního programu]… nedopustili žádného trestného činu a jsou tudíž zproštěni všech obvinění, vznesených státním prokurátorem.“

    „Toto rozhodnutí je pro Scientologickou církev a scientology ve Španělsku naprostým vítězstvím a rehabilitací našich duchovních v církvi a rovněž programů na zlepšování společnosti,“ řekl Luis Gonzalez, mluvčí Scientologické církve. „Po vyčerpávajícím zkoumání soud prohlásil, že prokurátorův případ je zcela neopodstatněný.“

    Řekl, že vítězství také uvolní prostředky na zvýšení počtu církevních duchovních a na protidrogové vzdělávací kampaně. Scientologové, kteří sami a zcela na 100% neberou žádné drogy, věnují každý týden svůj čas na protidrogové prevence.

    Pan Gonzales výnos popsal jako „gigantický pokrok pro Španělsko, stejně jako pro evropskou demokracii, který potvrzuje, že náboženská pluralita je životně důležitou součástí dnešní společnosti“.

    „Španělský soud se odmítl nechat svést k tomu, aby se stal inkvizicí dnešních dnů, a místo toho se díval na fakta a dospěl k jedinému možnému závěru.  Dnešní výnos bude mít zásadní pozitivní vliv na Scientologickou církev v celé Evropě.“

    Před tribunálem svědčilo v tomto případu více než 100 svědků. Jejich svědectví, včetně mnoha svědků, které navrhl sám prokurátor, ukázalo, že celý případ byl pokusem o zmanipulování a využití policie a justice k útokům na církev a scientology.

    Od doby, kdy případ v roce 1984 začal, dosáhla Scientologická církev úplného osvobození od daní jako náboženská a charitativní organizace v USA; byla uznána jako náboženství v zemích, jako je Kanada, Švédsko a Jihoafrická republika; skončilo vedení dlouholetého sporu v Itálii a byla uznána jako náboženství Italským nejvyšším soudem; bylo vydáno mnoho dalších pozitivních soudních výnosů soudními a administrativními orgány po celém světě.

    * Soudní případ začal falešným oznámením na policii, provedeným jedním bývalým scientologem, který se snažil vnést rozkol mezi scientology a přesvědčit je, aby se připojili k jeho nově vytvořené organizaci, které sloužila k jeho vlastnímu zisku. Později svoje oznámení odvolal a prohlásil, že bylo nepravdivé. Případ prošel jednotlivými úrovněmi a postupně se jednotlivá obvinění redukovala až k úplnému osvobození všech zúčastněných.


     

    NAVRCHOLU.cz