0
  • 0
    0
    0
  • Výsledky Scientologie
    0
    0
    Buďte informováni!
    Do níže uvedeného políčka napište svoji e-mailovou adresu a budete pravidelně dostávat nejnovější informace.
     19. 4. 2004 - ČR

    ÚČINNÁ PREVENCE PROTI DROGÁM – TAKÉ V PARDUBICÍCH !

    PARDUBICE - Také v pardubických ulicích se dnes představil protidrogový projekt ŘEKNI NE DROGÁM – ŘEKNI ANO ŽIVOTU.

    Protidrogovou preventivní kampaň v ulicích města uskutečnil  projekt ŘEKNI NE DROGÁMŘEKNI ANO ŽIVOTU, který podporuje Scientologická církev. Projekt se zaměřuje na informování široké veřejnosti o škodlivosti drog, zejména vstupní drogy marihuany, která se rozpouští a usazuje v tukových tkáních organismu, kde zůstává dlouhodobě. Od května 2001 oslovil se svou preventivní činností jen v ulicích měst Praha, Česká Lípa, Brno a Plzeň přes 600.000 občanů.

    Dobrovolníci z projektu Řekni NE drogámŘekni ANO životu, kteří jsou sami 100% bez drog,   distribuovali pardubickým  občanům informační brožury a letáky  zaměřené na nebezpečí drog, speciálně marihuanu a důvody pro konzumaci drog obecně. Také vedli s občany dialog  a   zodpovídali jejich dotazy. Protidrogová akce projektu dnes  oslovila přes   3.000  občanů. Projekt má záměr zajistit protidrogové kampaně ve městě na pravidelné bázi.

    V červnu letošního roku bude město Pardubice také důležitou zastávkou II. ročníku CYKLO-BĚHU ZA ČR BEZ DROG 2004. Cíl této největší sportovní protidrogové kampaně v ČR je formou kombinované jízdy na kole a běhu upozornit na šířící se problém drog s důrazem na zvýšení primární  prevence. Trasu CYKLO-BĚHU čítající přes 1500km,  urazí tým 7-10 cyklistů-běžců, členů Scientologické církve za 13 dní. Své poselství  předá přibližně  60-ti zástupcům měst  naší země.

    „Statistiky v České republice alarmují velmi jasně, že více než třetina mladých lidí okusila opojení z marihuany nebo ji pravidelně užívá. Lidé se nestávají závislými na drogách tím, že začnou na pervitinu či heroinu, ale tak, že si začnou zahrávat s marihuanou. Každá droga je jed a jako každý jed způsobuje více či méně otravu organismu.“,  říká mluvčí Špalek z protidrogového projektu Scientologické církve.
     Velké nebezpečí konzumace marihuany potvrzuje také výzkum Dr. Carltona E. Turnera z  University v Mississippi, již 30 let celosvětově uznávaného vědce v oboru Cannabis, který  již v letech 1964-1982 provedl 6500 studií a diskusí o Cannabis a který k tomu říká,

    „Žádná jiná droga, která je člověkem užívána, nezůstává v těle tak dlouho jako Cannabis. A neexistuje žádná jiná legální nebo ilegální droga, která napadá každý důležitý tělesný orgán, každý tělesný systém a každou jednotlivou tělesnou buňku.“.

    Protidrogový preventivní projekt Scientologické církve ŘEKNI NE DROGÁMŘEKNI ANO ŽIVOTU distribuoval dosud mezi občany přes 110 000  informačních brožur a letáků o drogách a jejich nebezpečí. Nabízí také efektivní řešení na drogový problém, které spočívá v účinném detoxifikačním programu podle L. Ron Hubbarda. Pomocí tohoto řešení se osvobodilo od drogové závislosti mnoho desítek tisíc lidí po celém světě a jeho úspěšnost dosahuje v průměru 78% (měřeno po dvou letech u narkomanů).

     

    NAVRCHOLU.cz