0
  • 0
    0
    0
  • Výsledky Scientologie
    0
    0
    Buďte informováni!
    Do níže uvedeného políčka napište svoji e-mailovou adresu a budete pravidelně dostávat nejnovější informace.
     14. 6. 2004 - ČR

    CYKLO-BĚH ZA ČESKOU REPUBLIKU BEZ DROG 2004 ANEB PROTIDROGOVÁ PREVENCE JE ŘEŠENÍ

    Plzeň/ČR - V pondělí 14. června 2004 byl v 10 hodin na náměstí Republiky v Plzni slavnostně odstartován 2. ročník CYKLO-BĚHU ZA ČESKOU REPUBLIKU BEZ DROG 2004.

    Cílem této celorepublikové protidrogové akce, která je organizována v rámci projektu Scientologické církve ŘEKNI NE DROGÁM - ŘEKNI ANO ŽIVOTU, je upozornit na problematiku drog, a to hlavně ve spojení s mládeží a dětmi.

    Slavnostního zahájení akce se zúčastnila náměstkyně primátora města Plzeň, která nejen 2. ročník Cyklo-běhu slavnostně odstartovala, ale i s běžci demonstrativně vyběhla. Mezi dalšími účastníky byl bývalý olympionik v cyklistice, pan Pavel Kondr, který je v současné době starostou Starého Plzence, kam taky cyklisté z Plzně zamířili.

    Slavnostní zahájení na náměstí Republiky v Plzni bylo dále doplněno krátkou přednáškou o drogách pro žáky základních škol, kteří přišli akci podpořit a vystoupením dívčí taneční skupiny Penguins.

    Trasa Cyklo-běhu, která měří 1577 kilometrů a vede přes více než 50 měst Čech, Moravy a Slezska (tato města se stanou také cílem zastávek protidrogových aktivistů), zasáhne všech 14 krajů naší země. 

    Pětičlenné družstvo cyklistů-běžců, kteří jsou členy Scientologické církve, a vzali si na tuto akci dovolenou, urazí tuto vzdálenost za 12 dní. Bude na ně čekat průměrná denní vzdálenost přes 130 km.

    V průběhu Cyklo-běhu navštíví cyklisté-běžci představitele měst. Každé město se bude moci rozhodnout podepsat Prohlášení a připojit se k  Městům bez drog.

    Tým Cyklo-běhu bude v průběhu trasy distribuovat informační materiály o drogách, zejména o vstupní droze marihuaně, která se rozpouští a usazuje v tukových tkáních organismu, kde dlouhodobě zůstává. Také je připraven materiál informující o nebezpečí extáze. Pro rodiče pak bude k dispozici zcela nová informační brožura s názvem Děti a drogy. Dále budou lektoři protidrogového vzdělávání ve vybraných městech na trase Cyklo-běhu dodávat přednášky pro děti a mládež s názvem 10 věcí, které tvoji přátelé možná nevědí o drogách.  

    Cyklo-běh za ČR bez drog 2004 vyvrcholí v Praze v sobotu 26. června v Mezinárodní den boje proti drogám a potvrzen bude návštěvou Senátu a Poslanecké sněmovny ČR, kde bude příslušným zástupcům předáno Prohlášení měst, která se připojila  k myšlence Cyklo-běhu tím, že vyjádřila přání stát se Městem bez drog. Kopie tohoto Prohlášení bude v následných dnech předána zástupcům Úřadu OSN pro drogy a kriminalitu ve Vídni.

    Cyklo-běh za Českou republiku bez drog 2004 je jeden z projektů protidrogového preventivního projektu Scientologické církve s názvem ŘEKNI NE DROGÁM - ŘEKNI ANO ŽIVOTU. Scientologická církev se v protidrogové prevenci angažuje již od 80. let minulého století. Je to proto, že zakladatel církve L. Ron Hubbard v 60. letech minulého století zjistil, že drogy se ukládají v tukových tkáních těla a nejsou z těla vypuzovány podobně jako jiné látky. Tyto zbytky drog pak mají negativní vliv jak na psychický, tak i na fyzický stav člověka. Pan Hubbard rovněž vypracoval detoxikační program, který umožňuje jedinci se těchto látek trvale zbavit. Samotná detoxikace je pak ve světě užívané účinné řešení pro drogově závislé.

    Trasa a fotogalerie z Cykloběhu, která bude denně aktualizována, je umístěna na webu

    www.rekninedrogam.cz

    Datum a přibližnou hodinu doběhů cyklo-běžců do jednotlivých měst, informační brožury, letáky, logo Cyklo-běhu za ČR bez drog nebo další informace získáte na e-mailu: maraton@rekninedrogam.cz .

    NAVRCHOLU.cz