0
  • 0
    0
    0
  • Výsledky Scientologie
    0
    0
    Buďte informováni!
    Do níže uvedeného políčka napište svoji e-mailovou adresu a budete pravidelně dostávat nejnovější informace.
     26. 8. 2004 - Evropa

    Lze dosáhnout cíle Olympijských her? Něco se s tím DÁ udělat.

    Olympijské hry v Aténách jsou v plném proudu. Jedni v nich bojují o medaile, jiní o slávu či peníze, ale jsou zde i ti, kteří bojují za dosažení původního cíle Olympijských her, kterým vždy bylo a je spojit dohromady lidi všech ras a národností v míru a s respektem ke společným morálním principům.

    Mezi jednu z nejpočetnějších skupin bojujících za tento cíl a tedy za uplatňování lidských práv ve společnosti patří i dobrovolní duchovní Scientologické církve, kteří po celém světě distribuují brožury, které jednoduchou formou představují lidem jejich práva garantována Všeobecnou deklarací lidských práv. Kampaň je organizována Mezinárodní Scientologickou církví a neziskovou organizací Friends of United Nations (Přátelé Spojených národů).

    Podle slov Slavomíra Miškovce, zástupce českých dobrovolných duchovních v Aténách, organizují dobrovolní duchovní své informační kampaně s hlavním mottem NĚCO SE S TÍM DÁ UDĚLAT nejvíce přímo v srdci Atén – na náměstí Syntagma. Právě zde se totiž schází stovky zahraničních turistů, delegátů a sportovců všech ras a národností. Zde se taky mj. nachází hotel Great Britagne, kde bydlí hlavy všech států, včetně prezidenta Václava Klause.

    Kampaň je hodnocena velice pozitivně, a to hlavně těmi, kterým jsou ve světě lidská práva nejvíce upírána (indové, černoši, indiáni apod.). O důležitosti kampaně, o které již informovali média od Mexika přes Ukrajinu až po Jižní Koreu, se nejvýstižněji vyjádřil asistent delegace OSN v Aténách slovy: „Děkuji vám. Lidé jako vy budují budoucnost lidstva.“

    Fanoušci i sportovci se v Aténách se svými dotazy a žádostmi o pomoc obrací na dobrovolné duchovní i v jejich hlavním žlutém stanu označeném velkými nápisy NĚCO SE S TÍM DÁ UDĚLAT u přístavu Mikrolimano. Tento žlutý stan se nachází v blízkosti několika olympijských stadionů a je také jen pár minut pěšky od Českého olympijského domu.

    Dobrovolní duchovní Scientologické církve se pod heslem NĚCO SE S TÍM DÁ UDĚLAT angažují v různých aktivitách pomoci po celém světě neustále již přes 25 let. Jsou často také členy skupin bojujících za lidská práva, charit, uměleckých skupin, skupin pro záchranu a péči o životní prostředí, vzdělávacích programů, ženských lig nebo programů pro mládež.

    Nejvýrazněji se v ČR projevili při odstraňování následků záplav v r.2002 kdy kromě boje s vodním živlem pomáhali v krizových a evakuačních centrech a hlavně na hasičských stanicích. Jak velmi dobře zde naši dobrovolní duchovní odvedli svou práci, vyjadřuje také dopis ředitele Hasičského záchranného sboru hlavního města Prahy Jiřího Gosmana: „...bez Vaší spolupráce, jíž si nesmírně vážím, by se již tak nedozírné následky ještě znásobily.“

    Efektivitu a schopnosti dobrovolných duchovních ocenil i organizační výbor příštích olympijských her v Turíně 2006, který požádal Scientologickou církev v Itálii o zajištění 25 000 dobrovolných duchovních Scientologické církve na podporu při organizaci těchto zimních olympijských her.

    NAVRCHOLU.cz