0
  • 0
    0
    0
  • Results of Scientology
    0
    0
    Stay informed!
    Enter your e-mail address in the below field and you'll be getting the latest news regularly.
     19. 9. 2004 - Evropa

    Tisíce lidí oslavili slavnostní otevření nové budovy Scientologické církve v Madridu

    Herec Tom Cruise na slavnostním otevření oslovil tisíce shromážděných

    Madrid - V sobotu 18. září 2004 se v ulici Calle de Santa Catalina v hlavním městě Španělska sešly tisíce nadšených lidí z celého Španělska, Evropy (včetně ČR) a Spojených států, aby oslavili slavnostní otevření impozatní nové budovy Scientologické církve v Madridu. Po slavnostní ceremonii, v níž hovořili vedoucí osobnosti Scientologie a španělští zastánci lidských práv, pozvala prezidentka této scientologické organizace, Maria Gutierez, všechny přítomné na prohlídku nádherně zrenovované budovy.

    Tón udal hlavní řečník, pan David Miscavige, prezident rady Centra náboženské technologie (Religious Technology Center), nejvyšší církevní autority scientologického náboženství na světě.

    Pan Miscavige, hybná síla, která stojí za růstem Scientologické církve již bezmála čtvrt století, hovořil o zásadní potřebě uvědomit si duchovní podstatu každého člověka, aby bylo možné znovu obnovit vitalitu a cíle jak jednotlivců, tak celé společnosti. „Pro lidi ve Španělsku to znamená nový začátek. Chceme, abyste věděli, kdo jsme, čemu věříme a o co usilujeme,” řekl pan Miscavige. „Protože dnešek neznamená jen otevření 'naší' nové scientologické organizace. Znamená to spíše otevření nové scientologické organizace pro vás. Proto jsou naše dveře stále otevřené, sedm dní v týdnu. Bez ohledu na vaše společenské postavení, vaši rasu či vaše vyznání – a ať už přicházíte jen abyste našli odpovědi na své otázky nebo jestli přicházíte pro pomoc s čímkoli, jste vítáni. Protože Scientologie má odpovědi. Skutečné odpovědi.“

    V oslavách dnešního otevření v Madridu se k panu Miscavigovi připojil i herec Tom Cruise, který popsal, jak mu Scientologie pomohla v jeho životě i kariéře:

    „V Scientologii jsem našel několik nástrojů, které mohu používat ve svém každodenním životě a které mi umožnily pomoci sám sobě i ostatním a zlepšovat různé stavy ve svém životě i ve společnosti. Upřímně vám mohu říci, že nebýt Scientologie, dnes bych tu s vámi jako herec, jako otec a jako lidská bytost nestál.

    „Dala mi větší pochopení světa, v němž žijeme, i mně samotného jako duchovní bytosti, kterou jsem.“

    Pomoci slavnostně otevřít dveře nové scientologické organizace přišly i vůdčí společenské osobnosti Španělska: profesor Dioniso Llamazares, bývalý ředitel pro náboženské otázky španělského Ministerstva spravedlnosti; pan Francisco José Alonso Rodriguez, prezident Španělské ligy za lidská práva, a pan Joaquin Antuna, zakladatel a prezident Peace and Cooperation, přední nevládní organizace při Spojených národech.

    Profesor Llamazares, jeden z vedoucích španělských sociologů náboženství, mezi jehož studenty patřili členové vlády, prezidenti a členové španělské královské rodiny, charakterizoval Scientologickou církev jako zásadní činitel v přinášení skutečné náboženské svobody a pluralizmu do Španělska.

    Pan Francisco José Alonso Rodriguez, známý svou rozsáhlou prací ve Španělsku a v severní Africe na pomoci sociálně slabým vrstvám, zdůraznil vzdělávací programy Scientologické církve ohledně lidských práv, zejména ty zaměřené na mladé lidi. „Mezinárodní publikace Scientologické církve [ohledně lidských práv] a jejich kampaň představují jednu z nejlepších a nejupřímnějších snah prosazovat lidská práva, jakou jsem kdy viděl,“ prohlásil.

    Pan Joaquin Antuna, proslulý svou prací na podporu lidských práv, míru a vzdělávání, poděkoval církvi za praktickou pomoc, kterou poskytuje svým komunitám. Vyzval ji, aby ve svých snahách pokračovala dvojnásobnou měrou: „Po 11. březnu potřebují obyvatelé Madridu veškerou možnou pomoc. Vaše duchovní pomoc, váš neúnavný boj proti drogám z vás dělá světoobčany.“

    Mluvčí zdůraznili, že tato nová organizace Scientologické církve není jen svatostánek pro tisíce španělských scientologů, ale i zdroj praktické pomoci přístupný celé komunitě. Její dveře jsou otevřené všem a místní scientologičtí dobrovolní duchovní jsou připraveni, stejně jako v minulosti, pomoci obyvatelům Madridu a celého Španělska překonat problémy, jimž čelí v každodenním životě, ve svých rodinách i v práci.

    Tato nová organizace Scientologické církve je stabilní centrálou, z níž bude církev rozšiřovat svůj dosah do společnosti i své programy sociálního zlepšení, založené na objevech zakladatele Scientologie, filozofa a filantropa L. Ron Hubbarda. Tyto programy obsahují osvědčená úspěšná řešení nejničivějších sociálních problémů – stále se rozšiřující zneužívání drog, zločin, konflikty, negramotnost a úpadek morálních hodnot – a dnes je využívají zástupci vlád, vedoucí osobnosti různých komunit a další profesionálové po celém světě.

    Scientologie se do Španělska poprvé dostala ke konci šedesátých let dvacátého století. Organizace Scientologické církve v Madridu byla založená v červenci 1980. Scientologická církev má po celém světě několik milionů členů, z toho ve Španělsku přinejmenším 7.000.

     

    NAVRCHOLU.cz