0
  • 0
    0
    0
  • Výsledky Scientologie
    0
    0
    Buďte informováni!
    Do níže uvedeného políčka napište svoji e-mailovou adresu a budete pravidelně dostávat nejnovější informace.
     - vytisknout stránku  - vytisknout vše  - odeslat e-mailem

    PROGRAM DOBROVOLNÝCH DUCHOVNÍCH SCIENTOLOGICKÉ CÍRKVE

    CO JE PROGRAM DOBROVOLNÝCH DUCHOVNÍCH SCIENTOLOGICKÉ CÍRKVE?
  • CO JE PROGRAM DOBROVOLNÝCH DUCHOVNÍCH SCIENTOLOGICKÉ CÍRKVE? 1
  • DOBROVOLNÍ DUCHOVNÍ 11. ZÁŘÍ 2001 V NEW YORKU 2
  • DOBROVOLNÍ DUCHOVNÍ PŘI ZÁPLAVÁCH V LÉTĚ 2002 3
  • EVROPSKÉ TURNÉ DOBROVOLNÍCH DUCHOVNÍCH 4

    Program dobrovolných duchovních je dobrovolná aktivita v rámci církve, která pomáhá všude tam, kde je to potřebné, a to již více než 25 let. Toto široké spektrum pomoci sahá od pomoci starým lidem přes pomoc při řešení manželských problémů až po pomoc dětem, které mají problémy s učením. Skupiny dobrovolných duchovních se taky velmi dobře osvědčily jako pomoc při živelných pohromách a katastrofách, jako například při neštěstí 11. září 2001 v New Yorku nebo při povodních v létě 2002 v České republice a Maďarsku.   

    Program dobrovolných duchovních začal v polovině 70.let minulého století poté, co zakladatel Scientologické církve L. Ron Hubbard dospěl k závěru, že kriminalita stoupá úměrně s poklesem vlivu náboženství ve společnosti. Viděl, že ve světě, který byl více a více ovládán materialismem, duchovní hodnoty mizely, a s nimi i kvalita života. Jenom náboženství je proto schopno mít pozitivní vliv na sociální strádání člověka a zastavit tento trend postupného poklesu společnosti. L. Ron Hubbard poprvé oznámil tento program ve svém článku  „Náboženský vliv ve společnosti“, kde definoval dobrovolného duchovního jako člověka, který pomáhá svému bližnímu na dobrovolné bázi tím, že obnovuje cíl, pravdu a duchovní hodnoty životů ostatních. A tak se zrodilo velké hnutí jedinců zasvěcených poskytování praktické pomoci ostatním po celém světě. Dobrovolní duchovní chtějí a umí pomoci. Vědí, že lidé někdy potřebují pomocnou ruku a byli vyškoleni k tomu, aby s tím něco efektivně udělali.

    V současné době existují tisíce scientologických dobrovolných duchovních po celém světě, kteří se angažují v různých aktivitách pomoci. Dobrovolní duchovní jsou často také členy skupin bojujících za lidská práva, charit, uměleckých skupin, skupin pro záchranu a péči o životní prostředí, vzdělávacích programů, ženských lig nebo programů pro mládež.

    To, co spojuje dobrovolné duchovní z celého světa, je touha pomoci lidem s jejich životy tím, že jim nabídnou funkční řešení problémů, kterým lidé čelí. Jsou vzděláni v 19 oblastech, a to včetně manželského poradenství, vzdělávání, zvládání drogového problému, řešení konfliktů mezi lidmi, pomoci při nemocech a zraněních, zvládání negramotnosti, zmírnění tělesné a psychické bolesti, poskytování řešení pro nebezpečné prostředí, organizování komunitních programů a mnohem víc. Dobrovolní duchovní vidí, že ve světě existuje zlo, bolest, zmatek a nespravedlnost, ale zastávají pevné přesvědčení, že NĚCO SE S TÍM DÁ UDĚLAT.

    A tak během posledních let poskytli pomoc například v uprchlických táborech v Kosovu, obětem zemětřesení v Japonsku nebo těm, co přežili bombový útok v Oklahoma City v USA.



     1 | 2 | 3 | 4  >>
    NAVRCHOLU.cz