8. 12. 2005 - ČR

NOVÁ VZDĚLÁVACÍ KAMPAŇ SCIENTOLOGICKÉ CÍRKVE ODSTARTOVALA VE 27 STÁTECH K PŘIPOMENUTÍ DNE LIDSKÝCH PRÁV

Oddělení lidských práv Mezinárodní scientologické církve ve spolupráci s mezinárodní organizací Mládež za lidská práva (YHRI) zahajuje novou kampaň za lidská práva nazvanou „Dosáhnout toho, aby se lidská práva stala celosvětovou realitou“.

Více než 100 organizací Scientologické církve ve 27 zemích po celé zeměkouli pořádá události u příležitosti 10. prosince - Mezinárodního dne lidských práv. Cílem církve a YHRI je prosadit realizaci Všeobecné deklarace Spojených národů o lidských právech, a takto dosáhnout, že se lidská práva stanou skutečností.
 
Nedávný průzkum ukázal, že přes 90% těch, co odpovídali na otázky průzkumu, nevědělo o existenci Všeobecné deklarace lidských práv. Přesto to je dokument, který zaručuje základní svobody pro všechny lidi. Tento dokument, který byl podpisem schválen v roce 1948, přijalo již celkem 191 zemí.

Všeobecná deklarace lidských práv vzešla z 2. světové války a nacistického holocaustu, který zabil desítky milionů lidí. „Již nikdy více“ znamená nejen odstranění plynových komor, ale navždy konec veškerého pronásledování.

„Vzdělání je klíčem k tomu, aby mládež porozuměla svým právům“ řekla Leisa Goodmanová, mezinárodní ředitelka pro aktivity lidských práv Scientologické církve.

Scientologická církev a YHRI také spojily síly, aby vytvořily Příručku pro lidská práva. Tato příručka obsahuje jednoduché plány lekcí pro učitele, aby vzdělávali své studenty ve 30 lidských právech, které jsou obsaženy ve Všeobecné deklaraci. Spolu s tím vycházejí i hudební spoty na DVD o třech lidských právech a každé z nich se zabývá jedním bodem Všeobecné deklarace. Tyto hudební spoty jsou pojaty podobně jako tematická píseň UNITED, důvtipně, lidsky a emocionálně působící 5-minutový hudební videoklip o lidských právech, který upoutal mladé i starší publikum od Spojených států až po Rusko a Tchaj-wan.

UNITED byl nafilmován a režírován tehdy 19-letým talentovaným filmařem Taronem Lextonem. Nyní získal šest národních a mezinárodních cen na filmových festivalech, včetně prestižní ceny New York Independant International„Grand Jury“ (Newyorská nezávislá mezinárodní „Velká porota“) za nejlepší „krátký film“ a promítal se více než 40 milionům lidí.

„Tím, že učíme naši mládež lidským právům, vybavujeme je nástroji nejen k ochraně jejich vlastních práv, ale i k boji s takovými zly, jako je obchod s lidmi, dětská prostituce a prosazovaná ignorance,“ řekla Godmanová.

Zakladatel scientologického náboženství L. Ron Hubbard  prohlásil, že „Lidská práva se musí stát skutečností, ne jenom idealistickým snem“ a to je také hlavním vodítkem celé kampaně.

Další informace naleznete na webových stránkách mezinárodní organizace Mládež za lidská práva (Youth for Human Rights International) na www.youthforhumanrights.org. Více o hudebním klipu UNITED na http://www.unitedmusicvideo.org/cs_CZ/index.html.

 

Tisková kancelář Scientologické církve pro ČR a SR, c/o Dianetické centrum Praha, Jindřišská 7, 110 00 Praha 1,
Tel.: (+420) 221 111 131-2, fax: (+420) 224 222 545
E-mail: scientologie@scientologie.cz, www: http://www.scientologie.cz/tisk

 

NAVRCHOLU.cz