22. 10. 2006 - Evropa

SLAVNOSTNÍ OTEVŘENÍ ORGANIZACE SCIENTOLOGICKÉ CÍRKVE V LONDÝNĚ

LONDÝN – Více než 3000 členů a přátel scientologické církve v Londýně zaplnilo Queen Victoria Street v srdci města, aby se zúčastnili velkolepého otevření nové budovy nejstarší organizace scientologické církve ve Velké Británii.

Nedaleko Tate Gallery a katedrály Sv. Pavla, krásně zrekonstruovaná historická budova na 146 Queen Victoria Street, nyní slouží rostoucímu počtu scientologů v oblasti Londýna. To ukazuje největší expanzi Scientologie v padesátileté historii církve v Londýně.

Čestný host pan David Miscavige, předseda představenstva Centra náboženské technologie (RTC) a vedoucí představitel scientologického náboženství, zdůraznil historickou důležitost Londýna. “Toto je město, které sám L. Ron Hubbard [zakladatel Scientologie] zvolil jako sídlo první scientologické organizace. Také je to město, kde poprvé definoval lidského ducha jako nesmrtelnou bytost mající schopnosti, které přesahují jakékoli předpovědi a tak dospěl k pravdám založených na axiomech, na nichž je celá scientologie založena. Vaše rané londýnské organizace byly rovněž původním zkušebním terénem pro množství sociálních programů pana Hubbarda, které slouží ke zlepšování oblastí, jako je tato.”

Londýnská církev na Tottenham Court Road, která sloužila komunitě posledních 38 let, byla rovněž kompletně zrenovována a znovu otevřena v neděli jako scientologické centrum pro zlepšování života.  Nyní představuje veřejnou informační výstavu, včetně audio-vizuálních prezentací aktivit organizace ve společnosti a úvodních filmů, živých přednášek a materiálů pro kohokoli, kdo se chce dozvědět více o scientologii.

Důležitost dne ještě zvýšilo oznámení, že církev získala a zrenovovala budovu, kde v roce 1957 pan Hubbard založil první scientologickou organizaci ve Velké Británii, na 35-37 Fitzroy Street.

Scientologická církev byla přivítána ve svých nových prostorech na Queen Victoria Street panem Aldermanem Ianem Luderem, reprezentujícím primátora Londýna. Hovořil o účinné pomoci, kterou církev poskytuje lidem při zbavování závislosti na drogách a jejích úspěšných programech na snížení zločinnosti.

Pan Kevin Hurley, divizní kapitán londýnské policejní stanice Snow Hill vyzval scientology, aby se “houževnatě zaměřili na zlepšování tohoto světa” a řekl, že ví s “naprostou osobní jistotou”, že členové svou charitativní prací “zvyšují duchovní bohatství společnosti”.  Předal jim speciální uznání za jejich hodnotnou pomoc a podporu po tragických událostech v červenci 2005.

Mírový delegát Spojených národů, pan Iftikhar Ahmed Ayaz, hovořil o svém osobním pohledu na práci, kterou Scientologie vykonala po celém světě. “Je mým osobním přesvědčením, že tato církev může obnovit to, co tento svět v poslední době ztratil – zejména důstojnost a respekt, s nimiž byl vytvořen,” řekl.

Nové sídlo církve je viktoriánská pamětihodnost italského stylu z roku 1866, navržená architektem Edwardem l’Ansonem pro britskou i zahraniční biblickou společnost. Přestavba v polovině osmdesátých let ji transformovala do plně funkční moderní kancelářské budovy, která sloužila společnosti British Petroleum po dvě desetiletí. Úžasné historické schodiště a vysoká vstupní hala byly zrestaurovány, aby vytvářely vlídnou a elegantní atmosféru pro farníky a návštěvníky.

 Vedle estetičnosti samotné budovy pan Miscavige mluvil o úloze programů, které se budou chrlit z těchto zdí: “Náš dar gramotnosti znevýhodněným dětem; znovuzískání sebeúcty u těch, kteří sešli ze správné cesty; pomoc trpícím; vymýcení rasové zaujatosti; a náprava těch svazků, které spojují člověka dohromady. 

 “Tato nová církev poskytuje celou technologii L. Rona Hubbarda, jak byla odvozena z pramene scientologických vědomostí. A jako taková poskytuje úplnou škálu scientologických aktivit pro zlepšení člověka,” řekl pan Miscavige.
 

Pro více informací:
www.scientologie-info.cz/
www.scientology.org

Tisková kancelář Scientologické církve pro ČR a SR, c/o Dianetické centrum Praha, Jindřišská 7, 110 00 Praha 1,
Tel.: (+420) 221 111 131-2, fax: (+420) 224 222 545
E-mail: scientologie@scientologie.cz, www: http://www.scientologie.cz/tisk

 

NAVRCHOLU.cz