11. 12. 2007 - Německo

Tiskové prohlášení k situaci v Německu

Mezinárodní Scientologická církev uvádí věc na pravou míru: Články z médií, které ke kauze jednání konference ministrů vnitra ohledně Scientologie vyšly, opominuly jeden důležitý fakt – konference ministrů vnitra v pátek nehlasovala pro návrh zahájit proceduru pro zákaz Scientologie. Místo toho tito ministři uznali, že neexistuje důkaz na podporu tohoto návrhu. Kromě toho německý federální ministr vnitra Wolfgang Schauble ve svém interviu v německém rozhlasu v pátek 7. 12. 2007 připustil, že takový postup nemá právní oporu v zákonu.

Zkreslení informace o jednání a výsledku Konference ministrů vnitra pochází z článku v německých novinách Bild am Sonntag (a na základě tohoto článku informaci převzala agentura Associated Press). Článek pokroutil informace z jednání a neuvedl podstatnou informaci, že konference ministrů o návrhu vůbec nehlasovala!

Scientologie v tuto chvíli expanduje všude po světě včetně Německa.

Za posledních 25 let bylo vydáno v samotném Německu přes 40 soudních rozhodnutí, která potvrzují a uznávají religiozitu Scientologické církve, a to včetně rozhodnutí Federálního správního soudu. Tyto rozsudky jasně potvrdily právo Scientologické církve na ochranu dle  Článku 4 německé ústavy; potvrdily, že služby jsou náboženského charakteru; že církev má právo na rozšiřování svého učení; členové personálu církve jsou motivováni idealistickými a náboženskými cíli a metody výběru příspěvků jsou v souladu s běžnými metodami charitativních organizací. 

Kromě toho, desetileté pozorování církve německou tajnou službou Úřadu na ochranu ústavy, neodhalilo vůbec nic - nic špatného nebo nelegálního.

Návrh, aby Úřad na ochranu ústavy nejen pokračoval, ale aby rozšířil své vtíravé a nelegální vyšetřování, znamená zoufalý pokus vykouzlit opodstatnění pro nekončící vyšetřování, které stojí miliony eur daňových poplatníků. Neexistuje totiž žádný důkaz svědčící proti církvi.

Od únorového otevření nové budovy Scientologické církve v Berlíně byl náboženský status Scientologické církve uznán v dalších zemích světa.

Dne 24. září 2007 Evropský soud pro lidská práva jednohlasně potvrdil své dřívější rozhodnutí z dubna 2007, které stvrdilo, že Scientologická církev je oprávněná požívat práva a ochranu náboženské svobody, které plyne pro náboženské organizace z Článku 9 Evropské úmluvy o lidských právech.

Dne 31. října 2007 vydal Národní soud v Madridu mezní rozhodnutí, které uznává Národní Scientologickou církev ve Španělsku.

Dne 5. listopadu 2007 byla oficiálně uznána Scientologická církev v Portugalsku jako náboženská organizace.

Dne 3. prosince 2007 udělil Daňový úřad Jihoafrické republiky Scientologické církvi status veřejně prospěšné organizace, což znamená, že Scientologická církev má statut náboženského subjektu s plným daňovým osvobozením.

Scientologické náboženství bylo založeno L. Ronem Hubbardem. První církev vznikla ve Spojených státech v roce 1954. Scientologii nyní tvoří více než 7500 místních církví, misí a skupin s 10 miliony členů ve 163 zemích.

Více informací na www.scientologie.cz

Tisková kancelář Scientologické církve pro ČR a SR, c/o Dianetické centrum Praha, Jindřišská 7, 110 00 Praha 1,
Tel.: (+420) 221 111 131-2, fax: (+420) 224 222 545
E-mail: scientologie@scientologie.cz, www: http://www.scientologie.cz/tisk

 

NAVRCHOLU.cz