16. 5. 2009 - ČR

MEZINÁRODNÍ KNIŽNÍ VELETRH SVĚT KNIHY ZAŽIL PREMIÉRU NOVÉ EDICE DEVÍTI KNIH Z KATEGORIE SEBEZLEPŠENÍ OD NEJPŘEKLÁDANĚJŠÍHO SVĚTOVÉHO AUTORA L. RONA HUBBARDA

Praha - Mezinárodní knižní veletrh „Svět knihy“. V rámci nejprestižnějšího českého veletrhu proběhl v sobotu 15. 5. 2009 slavnostní křest nové edice devíti knih z kategorie sebezlepšení od slavného amerického autora L. Rona Hubbarda. Jedná se o klíčové knihy určené pro širokou vrstvu čtenářů nezávisle na typu vzdělání, profesi či různorodosti jejich zájmů. Knihy jsou totiž o té nejdůležitější věci na světě, a to je člověk samotný. Kromě plného sálu čtenářů byli přítomni také speciální hosté, kteří se stali zároveň kmotry nových knih.

Pokřtila je šéfredaktorka a vydavatelka celonárodního knižního časopisu K-Revue Jana Dlouhá, šéfredaktorka překladatelského týmu české edice Hubbardových knih Kateřina Kožíšková, paní Marcela Mlčochová jako zástupkyně žen, čtenářek a pan Martin Vejmola za obec podnikatelů.

Knihy jsou napsány takovým způsobem, aby jim čtenář mohl porozumět a mohl je použít ke zlepšení svého života. Z nové edice vydaných knih je nejznámější Dianetika: Moderní věda o duševním zdraví, která se stala okamžitě bestsellerem New York Times po svém vydání v roce 1950. Tato pro člověka průlomová kniha odhaluje zdroj duševních bariér a pojmenovává příčiny nočních můr, nechtěných pocitů, rozčilení a nejistoty. Ale především ukazuje jak se těchto příčin zbavit. Dianetika se stala nejvlivnější a nejprodávanější knihou o mysli s 23 miliony prodaných výtisků.

Další užitečnou knihou z nové edice na českém trhu je kniha Problémy práce. Tato kniha osloví každého, kdo hledá větší uspokojení ze své práce, pocit jistoty ve svém zaměstnání a lepší výkonnost.

Kniha Cesta ke štěstí, o které se říká, že je to průvodce k lepšímu životu založený na zdravém rozumu obsahuje 21 doslova zlatých pravidel, které činí pro každého život šťastnějším s lepším přežitím. Tato kniha je tak zásadní, že pomáhá nastolit mezi lidmi větší důvěru, respekt a rozjasňuje mezilidské vztahy napříč všemi kontinenty. Mezi lidmi jich jsou v oběhu desítky milionů.

Další knihy, které byly v sobotu slavnostně uvedeny na český knižní trh jsou: Sebeanalýza, Dianetika: Původní teze, Dianetika: Vývoj vědy, Scientologie: Nový pohled na život, Scientologie: Základy myšlení a Příručka pro precleary.

Jana Dlouhá, šéfredaktorka knižního časopisu K-Revue, který je zaměřen na čtenáře, knihkupce a knihovny sdělila k nové knižní edici Hubbardových děl, „ Pokládám tyto knihy za učebnice života a vřele je doporučuji všem čtenářům, kteří mají zájem o literaturu, která má v oblasti sebezlepšení co nabídnout.“

Celkově byla Hubbardova série těchto knih přeložena a vydána v  50 světových jazycích. Pro čtenáře z celé Evropy je celá nová edice dosažitelná v 37 567 knihovnách.

Díla amerického spisovatele a humanisty L. Rona Hubbarda (1911-1986) zahrnují mnoho oblastí a žánrů. Od sebezlepšení, kde jeho kniha Dianetika: Moderní věda o duševním zdraví je stálým bestsellerem o mysli, přes mnoho jeho knih o lidské spiritualitě, vzdělávání, drogové léčbě, mezilidských vztazích či komunikaci, a to s ohromující odezvou čtenářů po celém světě. Psal celkem v 35 různých literárních žánrech. Jeho dílo a tvorba obsahují desítky milionů vydaných slov v mnoha svazcích knih, článcích a tisících nahraných přednáškách na téma sebezlepšení a vzájemné pomoci člověka člověku. Na kontě tohoto autora nalezneme 42 mezinárodních bestsellerů. Knižní díla, která jsou po celém světě v oběhu, přesahují 230 milionů výtisků.

V roce 2005 se stal nejpřekládanějším autorem světa, kdy jeho díla byla vydána do 65 jazyků, o rok později posunul vlastní rekord na 71 jazyků. V roce 2007 mu připsala společnost Guinness World Records titul nejvíce vydávaný světový autor s 1084 díly. Letos v dubnu mu byl připsán od stejné společnosti další titul, autor s nejvíce vydanými audioknihami, kterých je celkem 185.


Díla L. Rona Hubbarda vydává v celé Evropě exkluzivně vydavatelství New Era Publications. Více o knihách naleznete na www.dianetika.cz nebo na stránkách http://www.newerapublications.com vydavatelství New Era Publications.

Tisková kancelář Scientologické církve pro ČR a SR, c/o Dianetické centrum Praha, Jindřišská 7, 110 00 Praha 1,
Tel.: (+420) 221 111 131-2, fax: (+420) 224 222 545
E-mail: scientologie@scientologie.cz, www: http://www.scientologie.cz/tisk

 

NAVRCHOLU.cz