16. 10. 2011 - Ostatní

CHARITATIVNÍ KONCERT SCIENTOLOGICKÉ CÍRKVE V ANGLII - Pomoc Succexské vzdušné ambulanci

EAST GRINSTEAD – V neděli 16. října herečka Kirstie Alley uváděla patnáctý ročník Gala charitativní koncert v Grand Marquee v Saint Hill Manor, v domově L. Ron Hubbarda a v centrále scientologické církve Spojeného království. Zvolená charita letošního koncertu byla na podporu Sussexské vzdušné ambulance.

          Koncert trval přes dvě hodiny a publikum, které tvořilo přes 1 500 lidí se bavilo obrovskou škálou muziky. Vždy populární Jive Aces a jejich „Bring Me Sunshine“ (Přineste mi slunce“ poznámka překladatele) a „White Cliffs of Dover“ (Bílé útesy Doveru“ poznámka překladate), které věnovali jejich speciálnímu hostu v publiku Dame Vera Lynn. Po třináctiletém chlapci Cody Boogie Boy Lee a jeho uměleckém provedení „Wild One“ Lee Lewise „Wild One“ (Ten divoký, poznámka překladatele) následoval zpěvák Si Cranstoun v provedení Reet Petite od Jackie Wilsona.

 

         Mezi další oblíbené patřili Maari Percy s „Diamonds Are Forever" a „It's A Man's World", rockový zpěvák křesťanské Durocher s písní Robbieho Williama "Angels" a přední karibská zpěvačka Michele Henderson s „Firework" od Katy Perry. Těsně před velkým finále, kde se všichni umělci sešli, aby zazpívali píseň „Stand By Me", Kirstie Alley a její taneční partner Serge přitančili na pódium a ohromili publikum tím, že zatančili na populární píseň „Forget You" jako výsledek toho, že Kirstie nedávno soutěžila v americké „Dancing With The Stars".

 

Finanční prostředky získané z tohoto koncertu byly použity na nákup dvou životně důležitých pohotovostních vozidel pro Sussexkou vzdušnou ambulanci pro použití za špatného počasí a v noci. Místo očekávané prezentace převání šeku bylo jako zvláštním překvapením, že se všemi blikajícími světly tato dvě pohotovostní vozidla přijela do stanu až na pódium a byla prezentována Adrianu Bellovi, výkonnému řediteli Vzdušné ambulance a jeho třem lékařským zaměstnancům. Pan Adrian Bell řekl, že ztratil řeč a že mu zcela zaskočilo. Řekl, že darování těchto vozidel je mimořádný přínos, který umožní jeho týmu zachránit lidské životy v situacích, které nejsou přístupné vrtulníkům. Poděkoval všem přítomným za jejich pomoc.

 

Radní Dick Sweatman a radní Bob Mainstone z East Grinsteadu byli také přítomni na pódiu a pochvalovali si práce Sussex vzdušné ambulance.

 

Přišli také ostatní radní a starostové z Dartfordu a Godalmingu, stejně tak jako East Grinsteadu, zatímco mnoho dalších hostů speciálně přiletělo z celé Evropy, a také z tak daleka jako ze Spojených států, Japonska a Austrálie.

 

Letošní koncert byl navíc výjimečný pro Saint Hill, protože tento rok by měl L. Ron Hubbard sté narozeniny. Byl to pan Hubbard, který začal tuto tradici Saint Hillu podporujícího charitu, a to v roce 1960, kdy v Saint Hillu žil.

 

         Tento Gala koncert byl zakončen třídenním napěchovaným víkendem plným činností v prostorách scientologické církve s více než 6000 lidí z celého světa. Jedná se o každoročně pořádaný víkend plný konferencí a seminářů pro farníky, stejně tak pro ostatní lidi, který zahrnuje sociálních zlepšovací programy scientologické církve v oblasti lidských práv, protidrogové výchovy, zdravého rozumu a morálky. Humanitární ocenění byla udělena třem jedincům z Ruska, USA a Kolumbie, za jejich vynikající práci při pomoci druhým.

Tisková kancelář Scientologické církve pro ČR a SR, c/o Dianetické centrum Praha, Jindřišská 7, 110 00 Praha 1,
Tel.: (+420) 221 111 131-2, fax: (+420) 224 222 545
E-mail: scientologie@scientologie.cz, www: http://www.scientologie.cz/tisk

 

NAVRCHOLU.cz