POKROČILÉ ORGANIZACE

 

CÍRKVE (ORGANIZACE) VELIKOSTI SAINT HILLU A POKROČILÉ ORGANIZACE

Organizace velikosti Saint Hillu jsou centralizované církve, které se specializují na pokročilé vzdělávání auditorů. Členům církve ve své oblasti i členům církve ze vzdálených měst a zemí slouží jako zařízení pro rozsáhlé vzdělání auditorů.

Původní organizace Saint Hill se nacházela na stejném místě, kde bydlel L. Ron Hubbard – na panství Saint Hill u městečka East Grinstead, v hrabství Sussex v Anglii. Zde pan Hubbard dodával Sainthillský speciální instruktážní kurz (SHSBC) – nejrozsáhlejší kurz pro auditory v Scientologii. SHSBC obnáší studium chronologického vývoje Dianetiky a Scientologie od jejich vzniku do současnosti.

S expanzí Scientologie byly vytvořeny další takovéto organizace v Kodani, Los Angeles a Sydney, aby poskytovaly kurz SHSBC, a které byly označeny jako „organizace velikosti Saint Hillu“.

Pokročilé organizace se nacházejí v Los Angeles, East Grinstead, Kodani a Sydney. Poskytují pokročilý auditing a vzdělání s důrazem na auditing. Toto jsou organizace, kde může člověk absolvovat OT úrovně až do úrovně OT V. Pokročilé organizace také dodávají auditorům auditorský kurz třídy VIII.


SCIENTOLOGICKÁ CÍRKEV FLAG

Scientologická církev Flag v Clearwateru na Floridě je nezisková náboženská organizace, která je největším duchovním střediskem pro scientology z celého světa. Dodává nejvyšší úrovně náboženského vzdělání a s více než 1 500 zaměstnanci je největší scientologickou církví na světě.

Jméno „Flag” (v překladu vlajka) se vztahuje k jejímu církevnímu původu z roku 1967. V té době L. Ron Hubbard žil a prováděl svůj výskum na vlajkové lodi Apollo, kde byly poprvé dodávány některé ze služeb vyšších úrovní.

Ve Flagu jsou trénování auditoři až do třídy XII, což nejvyšší dosažitelná auditorská úroveň v Scientologii. Flag rovněž dodává dianetický a scientologický auditing, od základního auditingu až po úroveň Nové OT VII.

Jelikož do Flagu cestují členové církve z celého světa, aby se účastnili náboženských služeb – často na celé týdny nebo měsíce – je zde náboženské centrum, kde se mohou členové církve ubytovat a stravovat, aby se mohli ničím nerušeni a v bezpečném prostředí věnovat scientologickému auditingu a vzdělání.

Ve Flagu je nejlépe vzdělaný a nejzkušenější technický personál ze všech organizací na světě, které poskytují služby. Hraje také životně důležitou roli ve vzdělávání a zaškolení personálu z nižších církví a misí.


SCIENTOLOGICKÁ CÍRKEV FREEWINDS

Nejvyšší dostupná úroveň auditingu – úroveň Nové OT VIII – jakož i speciální scientologické kurzy, které nejsou dodávány nikde jinde, jsou dodávány jen na lodi Freewinds, která je zaregistrovaná na Holandských Antilách, a kterou americký daňový úřad prohlásil za osvobozenou od daní (stejně jako všechny americké mise a církve). Scientologická církev Freewinds je mezi scientologickými církvemi unikátem v tom, že dodává své služby na palubě motorové lodi Freewinds. Jde o loď o výtlaku 7056 tun a délce 132 metrů kotvící v Karibiku – což poskytuje ideální estetické náboženské útočiště, kde mohou členové církve věnovat plnou pozornost duchovnímu pokroku na nejvyšších úrovních Mostu.


Tisková kancelář Scientologické církve pro ČR a SR, c/o Dianetické centrum Praha, Jindřišská 7, 110 00 Praha 1,
Tel.: (+420) 221 111 131-2, fax: (+420) 224 222 545
E-mail: scientologie@scientologie.cz, www: http://www.scientologie.cz/tisk

 

NAVRCHOLU.cz