CENTRUM NÁBOŽENSKÉ TECHNOLOGIE

Centrum náboženské technologie (RTC) je kalifornská nezisková náboženská organizace se sídlem v Los Angeles. RTC je nejvyšší církevní autoritou nad mezinárodní církevní strukturou ve smyslu udržování a standardního používání náboženských technologií pana Hubbarda.

Pro udržení čistoty scientologické náboženské technologie, bylo mnoho názvů a symbolů tohoto náboženství – jako „Scientologie”, „Dianetika” a jméno a iniciály L. Ron Hubbarda – zaregistrováno jako ochranné známky u příslušných úřadů v zemích celého světa.

RTC není součástí řídící struktury církve. Jeho účelem je střežit řádné používání náboženských ochranných známek a technologie, aby byla veřejnost ochráněna před neortodoxními službami, a zajistit, že Dianetika a Scientologie zůstanou v dobrých rukou. RTC dosahuje tohoto cíle registrací ochranných známek a dohlížením na poskytování náboženských služeb pod těmito známkami.

Licenční politika a prosazování ochranných známek zajišťuje, že mohou být použity pouze ve spojení s pravými scientologickými náboženskými službami. To široké veřejnosti zajišťuje, že dostane ortodoxní služby, na které, coby nejvyšší instance, dohlíží RTC.

Další důležitou funkcí RTC je zajistit, že zaměstnanci církve udržují vysoký standard, a zabránit zaměstnávání jakýchkoli kriminálních živlů či pochybných existencí.


Tisková kancelář Scientologické církve pro ČR a SR, c/o Dianetické centrum Praha, Jindřišská 7, 110 00 Praha 1,
Tel.: (+420) 221 111 131-2, fax: (+420) 224 222 545
E-mail: scientologie@scientologie.cz, www: http://www.scientologie.cz/tisk

 

NAVRCHOLU.cz