ETIKA A PRÁVO V SCIENTOLOGII

Scientologie má etický systém, který se zcela zakládá na rozumu - racionalitě ve směru k nejvyšší úrovni přežití všech dynamik. To zahrnuje použití řady předepsaných kroků k postupnému zvyšování přežití sebe sama, rodiny, skupiny, jakékoli aktivity nebo části existence.

Scientologie má také svůj vlastní systém spravedlnosti, který se používá podle přesných církevních kodexů, je srozumitelný a je mezi scientology dobře známý. Nejpřísnějším trestem, jaký se při výkonu spravedlnosti ukládá, je vyloučení z církve. Avšak i vyloučený člen má k dispozici postupy, s jejichž pomocí může u církve opět získat své dobré jméno.

Scientologické kodexy spravedlnosti se shodují s morálními pravidly a právními kodexy společnosti. Jednání, která jsou společností považována za kriminální, jsou za kriminální považována také církví a scientology. Scientologové netolerují žádné nelegální aktivity jakéhokoli druhu. Zkušenost ukázala, že ti, kteří vážně porušili zákony země, nejsou schopni udržovat etické standardy požadované pro dosažení duchovního pokroku.


Tisková kancelář Scientologické církve pro ČR a SR, c/o Dianetické centrum Praha, Jindřišská 7, 110 00 Praha 1,
Tel.: (+420) 221 111 131-2, fax: (+420) 224 222 545
E-mail: scientologie@scientologie.cz, www: http://www.scientologie.cz/tisk

 

NAVRCHOLU.cz