0
  • 0
    0
    0
  • Results of Scientology
    0
    0
    Stay informed!
    Enter your e-mail address in the below field and you'll be getting the latest news regularly.
     24. 6. 2005 - ČR

    STANOVISKO KE ZPRÁVĚ NA TV NOVA OHLEDNĚ PROTIDROGOVÉHO PROJEKTU SCIENTOLOGICKÉ CÍRKVE ŘEKNI NE DROGÁM - ŘEKNI ANO ŽIVOTU

    V dnešních (24.6.2005) televizních novinách na TV NOVA byla uvedena zpráva o protidrogovém projektu Scientologické církve ŘEKNI NE DROGÁM – ŘEKNI ANO ŽIVOTU. V této reportáži byly uvedeny následující naprosto nepravdivé informace:

    1/ z úst moderátora TV NOVA zazněla informace, že Scientologická církev je zakázaná v několika státech. Toto tvrzení je zcela lživé, neboť Scientologická církev je registrována jako náboženská společnost, církev nebo nezisková organizace ve všech 156 zemích světa, kde v současné době působí. V posledních letech byla Scientologie uznána ve Švédsku, Maďarsku nebo na Novém Zélandě. Více informací je možno nalézt na www.scientologie.cz/tisk (sekce Uznání Scientologie).
     
    2/ III. ročník Cyklo-běhu za Českou republiku bez drog, což je největší celorepublikový protidrogový preventivní projekt přijalo téměř 90 %  měst i přesto, že většina z nich věděla o varování. A to svědčí o tom, že tento protidrogový preventivní projekt, jak řekl například starosta města Fryšták, „je naprosto čitelný co se týká jeho záměrů“ a města vítají každého, kdo se snaží dělat něco proti drogám.
     
    3/ Protidrogový projekt  Řekni ne drogám- řekni ano životu distribuuje již od roku 2001 materiály, které informují o zdravotních a sociálních rizicích nebezpečí a škodlivosti drog jako je například marihuana a extáze, které jsou v České republice nejrozšířenější  a nejdostupnější spolu s alkoholem.Tyto brožury jsou založeny na vědeckých studiích týkajících se zhoubného působení  těchto drog. Více informací naleznete na www.marihuana.cz.  Odborným garantem projektu je Ing. S. Matús, bývalý koordinátor Projektu pro Střední Evropu, Úřadu OSN pro drogy a kriminalitu. Tento úřad je jedním z nadřazených orgánů pro zvládání drog v jednotlivých zemích.
     
    A dále…


    4/ Stanovisko Sekretariátu Rady vlády vyvolává akorát strach a xenofobii proti členům Scientologické církve. Využívají svého postavení k tomu, aby zastavili jakoukoliv protidrogovou prevenci někoho, kdo se snaží o zastavení expanze marihuany a extáze v České republice. Podle Evropské školní studie o alkoholu a jiných drogách (ESPAD) konzumovalo marihuanu 44 procent mladistvých a školou povinných. Extázi pak konzumovalo 8 procent této mládeže. Česká republika byla mezi 35 evropskými zeměmi v užití těchto drog na zoufalém prvním místě. Tento Sekretariát Rady vlády pro koordinaci protidrogové politiky a Ministerstvo školství nepodnikají žádnou informační kampaň ohledně marihuany. Například ve Francii zahájil ministr zdravotnictví rozsáhlou kampaň proti zneužívání marihuany včetně inzerátů v novinách, kde varoval o rizicích před touto psychotropní drogou, přitom je ve Francii procento mládeže, která konzumuje tuto drogu nižší. Tímto stanoviskem Sekretariát Rady vlády pro koordinaci protidrogové politiky porušuje Národní strategii protidrogové politiky, vydanou pro rok 2005-2009, kterou schválila Vláda ČR. Například v bodě číslo 2. s názvem  Funkce strategie je ustanovena vůle vlády v této strategii a která zní: Propojovat veřejnou správu, státní i nestátní, dobrovolnické i svépomocné organizace na všech úrovních realizace protidrogové politiky.
     
    5/ Ministerstvo školství, které toto Stanovisko z větší části sepsalo, porušuje svůj vlastní metodický pokyn z roku 1999 o rasové nesnášenlivosti a xenofobii, kde se mluví o tom, že by školy měly vést své studenty k tomu, aby tolerovaly  jedince z rozdílných etnik a náboženství.
     
    6/ Ministerstvo školství a Sekretariát Rady vlády pro koordinaci protidrogové politiky je kritizován za toto své Stanovisko, které diskriminuje členy Scientologické církve ve Výroční zprávě za rok 2004, kterou naleznete na
     
    http://www.helcom.cz/index.php?p=2&rid=124&cid=632
     
     
    Protidrogový projekt ŘEKNI NE DROGÁM – ŘEKNI ANO ŽIVOTU, který vznikl ve Francii již v roce 1983 jako aktivita členů Scientologické církve, kteří sami žijí život bez drog, působí v ČR již od roku 2001. Od začátku své činnosti se věnuje protidrogové prevenci, což znamená předcházet drogám. Organizuje protidrogové informační kampaně v ulicích měst, zejména v Praze, kde informuje o zdravotních a sociálních rizicích drog, především o  marihuaně a extázi. Také  distribuuje informační brožury, určené pro rodiče s názvem Děti a drogy. Brožura informuje o tom jak hovořit s dětmi o drogách, a to včetně alkoholu.

    Projekt  těmito kampaněmi oslovil od roku 2001 přes 1,5 milionu lidí. Pouze za loňský rok uspořádal 1755 takových pouličních akcí na vlastní náklady. Také vydistribuoval na vlastní náklady jen v roce 2004 přes 170 000 protidrogových brožur a letáků. Současně organizuje přednášky protidrogového vzdělávání pro děti a mládež.

    E-MAIL: info@rekninedrogam.cz
    WEB:     www.rekninedrogam.cz
    WEB:     www.marihuana.cz

    NAVRCHOLU.cz