0
  • 0
    0
    0
  • Results of Scientology
    0
    0
    Stay informed!
    Enter your e-mail address in the below field and you'll be getting the latest news regularly.
     5. 4. 2010 - USA

    Soudce v USA rozhodl ve prospěch Scientologické církve a potvrdil náboženskou povahu práce personálu scientologických církevních organizací

    Los Angeles - Dne 2. dubna 2010 uznal americký okresní soud pro centrální Kalifornii (případ č. CV 09-3987 DSF (FFMx)) námitky Mezinárodní Scientologické církve („ dále CSI“) a organizace Religious Technology Center („dále RTC“) a zamítl žalobu ohledně údajného porušení federálních a státních zákoníků práce, které žalobkyně vznesla na základě svých zkušeností během několikaletých náboženských služeb v CSI a RTC.

    V rámci rozhodnutí zamítl soudce Dale Fischer námitky ohledně minimální hodinové či celkové mzdy. Soudce se také shodl se Scientologickou církví na tom, že na členy náboženského řádu církve, známého jako Sea Organization, který tvoří nejodhodlanější členové církve, se nevztahuje zákoník práce. Soud uvedl, že jelikož se žalobkyně rozhodla stát se členem náboženské organizace, na její práci se nevztahuje (pozn.: komerční) vyplácení mezd.

    Soudce Fischer výslovně konstatoval, že žalobkyně „byla zaměstnána náboženskou institucí“, tedy Mezinárodní Scientologickou církví a scientologickou církevní organizací Religious Technology Center a „byla na svoji pozici vybrána na základě kritérií, které byly z velké části náboženské“ a „měla náboženské povinnosti a práva“. Soud uvedl, že podobně jako členové jiných náboženských řádů, i žalobkyně mohla pracovat na svých pozicích pouze na základě svého závazku vůči Scientologii.

    Žalobkyně byla členkou Sea Organization od roku 1991 do roku 2005. Během těchto let zastávala mnoho scientologických církevních pozic. Obě organizace (CSI i RTC) uznal americký daňový úřad (IRS) jako náboženské organizace. Sea Organization je náboženským řádem scientologického náboženství a tvoří ho pouze nejoddanější scientologové z celého světa, kteří zasvětili svůj život dobrovolné službě pro své náboženství.

    První členové Sea Organization zformulovali přísahu na jednu miliardu let, která symbolizovala jejich věčnou oddanost svému náboženství. Tuto přísahu podepisují všichni členové i dnes. Jako dobrovolníci a členové církevního řádu mají členové Sea Organization dlouhou pracovní dobu, žijí ve stejné budově a společně se starají o každodenní záležitosti, jako je příprava jídla, oblečení i lékařská či zubní péče. Veškeré tyto každodenní náklady, včetně dopravy a všech výdajů spojených s jejich povinnostmi, hradí plně církev. Členové řádu také dostávají malý příspěvek na nákup osobních věcí.

    Členové Sea Organization jsou klíčovým bodem rozsáhlých společenských aktivit, na kterých církev pracuje. Mezi které patří největší nevládní informační protidrogová kampaň na světě, největší vzdělávací kampaň o lidských právech na zemi a mnoho dalších programů, které ovlivňují životy každého z nás. Kromě toho dnešních 6000 členů Sea Organization zastává vrchní pozice v scientologických církevních organizacích na celém světě a zajišťují tak dostupnost scientologického náboženství pro miliony svých členů po celém světě.

    CSI a RTC zdůrazňují, že zatímco se žalobkyně rozhodla vést spor v médiích, Scientologická církev bude nadále pokračovat ve sporu pouze u soudu.

    NAVRCHOLU.cz