0
  • 0
    0
    0
  • Výsledky Scientologie
    0
    0
    Buďte informováni!
    Do níže uvedeného políčka napište svoji e-mailovou adresu a budete pravidelně dostávat nejnovější informace.
     31. 5. 2010 - USA

    ČLEN HACKERSKÉ A NENÁVISTNÉ SKUPINY ODSOUZEN ZA ÚTOK NA SCIENTOLOGICKÉ WEBOVÉ STRÁNKY

    V pondělí 24. května 2010, v Los Angeles, poslal federální soudce Gary Allen Feess Briana Thomase Metterbrinka z Grand Islandu v Nebrasce, USA, na jeden rok do federálního vězení. Navíc má zaplatit 20 000 USD jako náhradu škody za spoluúčast na internetovém útoku na webové stránky Scientologické církve v lednu 2008. Metterbrink je členem hackerské a nenávistné skupiny Anonymus (v překladu anonymové). Mnoho členů této skupiny bylo v posledních třech letech vyšetřováno nebo usvědčeno ze zločinů podle federálních zákonů a zákonů jednotlivých států USA.

    Metterbrink napadal internetovou stránku www.scientology.org, která je hlavní informační stránkou Scientologie. Podle oficiální zprávy federálního prokurátora se Metterbrink "úmyslně účastnil plánu na poškození počítače, který patřil Scientologické církvi". Prokurátor Ministerstva spravedlnosti prohlásil: "Naše svobodná společnost přestane fungovat, pokud se několika zlomyslným lidem dovolí, aby útočili na jednotlivce kvůli jejich náboženskému přesvědčení."

    Soudce Feess uvedl, že tyto činy byly "ve své podstatě zločiny z nenávisti", protože terčem byla náboženská organizace. Proto také nařídil, že se Metterbrink během své podmínky, která bude následovat po jeho propuštění z vězení, nesmí přiblížit k žádné Scientologické církvi na více jak 90 metrů. Soudce dále poznamenal, že "podstata a okolnosti jsou vážné", a proto byl nezbytný přísnější rozsudek, než jaký vyžadují federální směrnice. Takový rozsudek byl vynesen proto, aby "chránil veřejnost" před dalším kriminálním jednáním.
    Metterbrink je druhým členem Anonymních, který byl odsouzen v posledních sedmi měsících za internetový útok z ledna 2008. V listopadu 2009 byl odsouzen Dmitriy Guzner z Verony, New Jersey, USA, oblastním soudcem z Newarku Josephem Greenawayem k 366 dnům vězení a dvěma letům podmínky. Guznerovi bylo také nařízeno zaplatit církvi odškodné ve výši 37 500 USD. Tisková zpráva Ministerstva spravedlnosti vydaná v době žaloby podané na Guznera uvádí: "Podle informací předložených Krajskému soudu Spojených států v Los Angeles se Guzner zúčastnil útoku, protože považoval sám sebe za člena ilegální skupiny, která se nazývá ‘Anonymous’".

    NAVRCHOLU.cz