0
  • 0
    0
    0
  • Výsledky Scientologie
    0
    0
    Buďte informováni!
    Do níže uvedeného políčka napište svoji e-mailovou adresu a budete pravidelně dostávat nejnovější informace.
     26. 6. 2003 - ČR

    SKONČIL BĚH ZA ČESKOU REPUBLIKU BEZ DROG 2003

    PRAHA – 26. června 2003, symbolicky v den mezinárodního dne boje proti drogám skončil oficiálně Běh za Českou republiku bez drog 2003.

    Běh proti drogám vyvrcholil předáním Prohlášení 59 představitelů měst a obcí z 5 krajů České Republiky ( Liberecký, Ústecký, Západočeský, Středočeský a Vysočina) do Parlamentu ČR, předsedovi podvýboru pro tělovýchovu panu Petru Bratskému. Poslanec Petr Bratský přijal tým 6 běžců a ocenil jejich aktivitu a postoj. Řekl, že je sám proti jakémukoli legalizování. Představitelé navštívených měst a obcí se svými podpisy připojili k cíli MĚST A OBCÍ BEZ DROG. Cílem tohoto běhu, který pořádal protidrogový projekt Scientologické církve ŘEKNI NE DROGÁM – ŘEKNI ANO ŽIVOTU bylo upozornit širokou veřejnost na problém drog v naší společnosti a přenést toto poselství ve formě prohlášení představitelům měst a obcí, přes která vedla trasa tohoto běhu proti drogám v naší společnosti. Obsah Prohlášení zmiňoval zejména důrazné zvýšení pozornosti na protidrogovou prevenci, hlavně u dětí a mládeže. Dále vyjádření nesouhlasu s jakýmikoli snahami o legalizaci jakékoli drogy. Každá droga (marihuana, extáze, LSD či heroin) je v zásadě jed. Běh za Českou republiku bez drog 2003 startoval z České Lípy 17. 6. 2003  přes Děčín, Ústí nad Labem, Teplice, Litvínov, Most, Chomutov, Kadaň, Žatec, Rakovník, Plzeň, Rokycany, Příbram, Sedlčany, Benešov, Vlašim až do Pelhřimova. Myšlenka Běhu za Českou republiku bez drog 2003 protnula na 170 měst a obcí naší země. Délka trasy byla 520 km. Běh za Českou republiku bez drog 2003 je organizován v rámci protidrogového projektu Scientologické církve s názvem ŘEKNI NE DROGÁM - ŘEKNI ANO ŽIVOTU. Celou trasu formou štafety  běžel tým 4-8 lidí běžeckého družstva, který byl tvořen scientology, kteří jsou sami 100% bez drog a snaží se přispět ke zvládání tohoto celospolečenského problému.

    „Jsme velmi znepokojeni faktem, že se určité proudy v naší společnosti snaží snižovat nebezpečnost marihuany na úroveň nikotinu a alkoholu a ještě níž. Problém s marihuanou je ten, že se její  toxická látka THC, nerozpouští v krvi či moči, ale až teprve v tukových tkáních těla a tam se ukládá. Později tak stále negativně působí na uživatele. Také jsme velmi potěšeni upřímnou reakcí představitelů těchto navštívených měst a obcí, pracovat právě na protidrogové prevenci, neboť ta vyjde tento stát později nejlevněji. Představitelé navštívených 59 měst a obcí se jednoznačně vyjádřili proti jakémukoli legalizování drog. Také chceme zabránit tomu, aby se v naší společnosti vybudovala drogová kultura, říká mluvčí projektu Špalek.“

    Protidrogový projekt ŘEKNI NE DROGÁM – ŘEKNI ANO ŽIVOTU se zaměřuje se svou činností především na vyplňování vakua faktickými informacemi o drogách a jejích účinků na psychickou a fyzickou stránku člověka. A to formou vzdělávacích brožur (Fakta o Jointu a nově připravované Extáze a Jak mají rodiče hovořit s dětmi o drogách). Kopie tohoto Prohlášení bude v následujících dnech předána zástupcům Úřadu OSN pro drogy a kriminalitu ve Vídni.

     

    NAVRCHOLU.cz