0
  • 0
    0
    0
  • Výsledky Scientologie
    0
    0
    Buďte informováni!
    Do níže uvedeného políčka napište svoji e-mailovou adresu a budete pravidelně dostávat nejnovější informace.
     31. 8. 2004 - ČR

    SLAVNOSTNÍ ZAHÁJENÍ VÝSTAVY FOTOGRAFIÍ S NÁZVEM CYKLO-BĚH ZA ČR BEZ DROG 2004

    VÝSTAVA PROBÍHÁ OD 30. 8. do 30.9. 2004 ve fotoateliéru ALLEGRO na Václavském náměstí 17, pasáž Práce, denně od 9.00 do 19.00 hodin a svým obrazem prezentuje a navazuje na letošní stejnomennou protidrogovou kampaň spojenou se sportem, kterou pořádá protidrogový projekt Řekni NE drogám - Řekni ANO životu, který podporují dobrovolníci z řad členů Scientologické církve, jednotlivců i firem.

    Při příležitosti slavnostního otevření výstavy byla taktéž pokřtěna nová publikace tohoto projektu s názvem „Děti a drogy“. Jejím kmotrem se stal ředitel městské policie pro Prahu 1 Miroslav Stejskal, který nejvíce vyzdvihl důležitost distribuce  informačních brožur při práci protidrogového projektu. Projekt vydává tyto publikace: Fakta o Jointu, Extáze: zrádce bez masky a dnes nově pokřtěnou publikaci s názvem Děti a drogy.

    Tato publikace je unikátní a jednoduchou příručkou pro rodiče nebo učitele o tom, jak mají mluvit s dětmi o drogách. Srozumitelně vysvětluje, z čeho se jednotlivé drogy (včetně alkoholu) skládají, jejich formy konzumace, účinky, stupně závislosti, nebezpečí a motivace k jejich užívání. Brožura také dává praktický návod co dělat, zjistíte-li, že vaše dítě bere drogy. A mnohé další důležité informace.

    „Při naší práci v protidrogové prevenci jsme objevili velmi slabé místo na tomto poli, a tím je neznalost tématu drog u samotných rodičů. Sami mohou pomoci svým dětem nejlépe a zavčasu je o nich správně informovat. Pokud ovšem mají sami nezbytné informace,“ říká mluvčí projektu Špalek k vydání nové příručky pro rodiče s názvem „Děti a drogy“.

    Samotná výstava navazuje a prezentuje akci ze začátku léta, kdy 14. června odstartoval z Plzně II. ročník CYKLOBĚHU za Českou republiku bez drog. Jeho cílem bylo upozornit na drogovou problematiku a podnítit k větší aktivitě v protidrogové prevenci. Trasa dlouhá téměř 1700 kilometrů byla zdolána za 12 dní. Cykloběžci (kombinovali běh a jízdu na kole, přičemž jízda na kole převažovala) museli denně překonat přes 130 kilometrů. Navštívili 47 měst a všech 14 krajů naší země.

    Tým cykloběžců v jednotlivých městech mluvil se zástupci měst o drogové problematice a prezentoval jim materiály protidrogového projektu. Jednalo se o informační brožury o nejčastěji diskutované droze - marihuaně a dále o extázi, jejichž dostupnost a distribuce se rapidně zvyšuje. Látky z těchto drog se rozpouští až v tukové tkáni organismu kde zůstávají dlouhodobě. Zástupci měst se pak měli možnost připojit prostřednictvím Prohlášení k cíli „Města bez drog“, což taky učinili.

    Prohlášení zmiňovalo například, zvýšení důrazu na protidrogovou prevenci a mělo podpořit  tuto oblast, aby se pozornost kompetentních a zodpovědných osob a orgánů zaměřila právě tímto směrem. Akce byla zakončena 26. června v Senátu PČR, předáním Prohlášení „Měst a obcí bez drog“ spolu s podpisovými archy.

    Toto symbolické prohlášení bylo předáno místopředsedovi Danielu Kroupovi v Senátu ČR, který se rovněž k prohlášení připojil. Ten cykloběžce uvítal a řekl: „Dovolte abych Vám poděkoval za to, že jste zorganizovali takovou významnou a úspěšnou akci. Všichni, alespoň co jsem tady víme, že drogy jsou jedním z velkých zel moderní společnosti. A že zejména mladá generace je postižena tím, že v nabídkách životních možností, které se dneska nabízejí jsou drogy jednou z těch nejnepříjemnějších.“

    V rámci ukončení Cyklo-běhu v Senátu PČR nás přijal také jeho 1. místopředseda Přemysl Sobotka, který sdělil: „Jsem velmi rád, že jste uspořádali takovou akci.“ Také se písemně vyjádřil: „Jsem velice rád, že jsem měl možnost účastnit se II. ročníku cyklo-běhu za Českou republiku bez drog „Řekni NE drogám-řekni ANO životu“, který se na své cestě republikou zastavil také v Liberci a dnes Vás mohu přivítat na půdě Senátu. (sám se také v Liberci k prohlášení připojil svým podpisem) Jsem si plně vědom, že v dnešní době je velice nutné mladou generaci dostatečně informovat o škodlivosti a nebezpečí drog, které se v naší republice značně rozšířily.“

    S panem místopředsedou Senátu jsme se shodli, že primární prevence je základ a také se jasně ohradil k některým definicím rozdělování  drog na „měkké a tvrdé“.

    „Výsledek 12 denního maratonu po 47 městech naší země hodnotíme velmi pozitivně. Shodli jsme se s představiteli měst, že protidrogová prevence je základ a že jsou na tomto poli velké rezervy. Zejména v komunikaci rodičů s dětmi, kde chybí  správná informovanost o drogách  také u rodičů samotných, kteří v letech svých dětí nemuseli čelit takové záplavě drog. Městům jsme také nabídli příručku pro rodiče s názvem Děti a drogy, kde se mohou dozvědět jak komunikovat se svými dětmi o drogách včetně alkoholu. Touto akcí jsme chtěli způsobit, aby se zvýšila správná informovanost o drogách a podpořila protidrogová prevence, která vyjde tento stát později nejlevněji“, řekl mluvčí projektu Špalek.

    www.rekninedrogam.cz

    NAVRCHOLU.cz